Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 616 tot 620
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Chinese yuan weldra losgekoppeld van Amerikaanse dollar?

China, ’s werelds tweede grootste economie ter wereld, moet een eigen valutabeleid hebben dat losgekoppeld is van de Amerikaanse dollar, dat beweert Yu Yongding, Chinees econoom voor de centrale bank, in een interview met de China Securities Journal. Yongding vindt dat het tijd is om de yuan los te laten en de waarde zelf te creëren door de markt zijn werk te laten doen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 9 september 2017

Subprime hypotheken weer populair bij beleggingsfondsen

Verschillende grote Amerikaanse beleggingsfondsen als Pacific Investment Management, Goldman Sachs Asset Management en Pimco duiken weer massaal op de Amerikaanse hypotheekmarkt, zo meldt Bloomberg. Gelokt door de aantrekkelijke rendementen en het positieve sentiment op de woningmarkt durven de grote beleggingsfondsen weer gebundelde hypotheekleningen in hun portefeuille op te nemen die het uitbreken van de financiële crisis zo goed als onverkoopbaar waren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Australië breekt record: 104 kwartalen zonder recessie

De Australische economie heeft eind juni haar 26ste opeenvolgende jaar zonder recessie afgesloten. Het is nu al 104 kwartalen geleden dat de economie down under nog eens twee kwartalen na elkaar kromp. Dat is een nieuw record.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Give me the money! Aan de slag in de bank- en verzekeringswereld

Is werken in een bank of in verzekeringen iets voor jou? Dan wil je wellicht ook weten welk salaris daar aan verbonden is en wat de meest voorkomende extralegale voordelen zijn. Banken zijn aantrekkelijke werkgevers en daar spelen de extra vakantiedagen en bankholidays zeker een rol in. De bank en verzekeringen sector is daarnaast ook de derde best betalende sector in België!

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Tegen een stenen muur

Heeft Noord-Korea het, na een decennia-lang programma van, deels geheime, kernbewapening, nu waarachtig voor elkaar gekregen om de rest van de wereld naar haar hand te zetten? Elke poging om dit te voorkomen liep tegen een stenen muur aan. Een gruwelijk regime lijkt vaster in het zadel te zitten dan ooit, want enig schijnbaar gevaar van buitenaf is geweken. Het ziet ernaar uit dat het doel van afschrikking is bereikt. Niemand zal meer iets durven te zeggen of doen, wat dit regime niet welgevallig zou kunnen zijn. Anders is het over en uit, ook voor China!