Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 6151 tot 6155
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Britse pond kan tot 20 procent dalen

Er wordt veel over geschreven, het mogelijke vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Ook zakenman en currency-speculant Georges Soros deelt zijn mening in een opiniestuk in ‘The Guardian’ waarin hij waarschuwt voor de desastreuze gevolgen en een grote devaluatie van de Britse pond.

Donderdag 23 juni is het zover, dan gaan de Britten naar de stembus om te beslissen wat er zal gebeuren met het Europese lidmaatschap van Groot-Brittannië.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

‘Wereldoorlog Nul’ was een bloedige zaak

Kenden Europa en het Nabije Oosten al een wereldoorlog in de klassieke oudheid? Over die vraag wordt door historici gedebatteerd sinds de verschijning van het controversiële boek ‘World War Zero’ van de bekende geo-archeoloog Dr. Eberhard Zangger. De belegering van Troje was volgens Zangger geen alleenstaand evenement. Het was het bloedige orgelpunt van een lange en wrede oorlog die drie grote beschavingen vernietigde.

De ‘Zeevolkeren’ Rond 1200 voor Chr. werd Troje volledig geplunderd, zoals beschreven door Homerus. Maar de reden voor die belegering was niet zoals Homerus beschreef de ontvoering van een vrouw. Het was een tegenaanval van de Grieken nadat een groep volkeren, door dr. Zangger de ‘Zeevolkeren’ genaamd, eerder een aantal overwinningen op de Grieken had behaald. De oorlog om Troje ging volgens dr. Zangger wellicht over de toegang tot kostbare mineralen en handelsroutes.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Beursblik: demografische ontwikkelingen houden rente lang laag

Een vergrijzende en krimpende wereldbevolking betekent dat de rente langer laag zal blijven “dan iemand zich kan voorstellen”. Daarvoor waarschuwen analisten van Berenberg in een omvangrijk themarapport.

Een duidelijk verband tussen vergrijzing en aandelenkoersen vonden de analisten niet, hoewel zij wel een scheiding aanbrengen tussen sectoren die profiteren en geraakt worden door de verwachte krimp van het werkende deel van de bevolking in de komende eeuw. Fabrikanten van robots hebben in ieder geval de toekomst, aldus de Duitse zakenbank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

De kans om miljonair te worden, hangt veel af van je leeftijd

Hoe groot is de kans dat jij miljonair kan worden? Wat denk je? 1 op 10 of 1 op 100? Veel hangt af van je leeftijd. Helaas neemt de kans af naarmate je leeftijd daalt. Dit komt door de groeiende ongelijkheid.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

Soros: Brexit betekent grote devaluatie Britse pond

George Soros verwacht dat een Brexit gepaard zal gaan met een nog grotere waardedaling van het Britse pond dan de devaluatie van de munt in 1992. In een opiniestuk in de Britse krant The Guardian schrijft de miljardair dat de waarde van de munt bij een vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie minimaal 15 en mogelijke meer dan 20 procent zal dalen.