Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6151 tot 6155
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Het gelijk van George Soros: Britse pond in vrije val, pijnlijke inflatiegolf in aantocht voor Britten

Het Britse pond lijdt onder een tweede verkoopgolf, na de uitslag van het Brexit-referendum. Verdere dalingen liggen op de loer en de Britten moeten zich opmaken voor prijsstijgingen bij benzinestations en supermarkten.

Het Britse pond is dinsdagavond door de grens van 1,30 dollar per pond gezakt in een nieuwe verkoopgolf op valutamarkten. Het verlies ten opzichte van de dollar sinds de uitslag van het Brexit-referendum bedraagt daarmee bijna 15 procent.

Valutaspecialist Ron van der Does van IG signaleerde op 28 juni al dat het niveau van 1,30 dollar per pond voor valutahandelaren een belangrijk psychologisch referentiepunt was. Analist Kit Juckes van de bank Société Générale heeft zijn koersdoel voor het Britse pond nu bijgesteld tot 1,23 dollar per pond.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Trump deelt compliment uit aan Saddam Hoessein

Net als je denkt dat het niet gekker kan, doet Donald Trump weer een opmerkelijke uitspraak. Bij een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat North Carolina deelde hij een compliment uit aan dictator Saddam Hoessein.

“Saddam Hoessein was een slechterik, toch? Hij was een slechterik. Een echte slechterik”, begint Trump. “Maar weet je wat hij goed deed? Hij vermoordde terroristen. Dat deed hij erg goed.”

Dat Hoesseins anti-terrorismebeleid heeft gewerkt, kun je volgens Trump zien door naar de huidige situatie in Irak te kijken. Hij noemt het Irak van nu het “Harvard voor terroristen. Als je een terrorist wilt worden, ga je naar Irak.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Neergang Britse pond houdt aan

Het Britse pond heeft woensdagochtend opnieuw aan waarde ingeleverd ten opzichte van de dollar.

Nadat dinsdag al het laagste niveau ten opzichte van de dollar sinds 1985 werd bereikt, zakte de waarde van de Britse munt in de Aziatische handel nog verder weg.

Woensdagnacht (Nederlandse tijd) werd daarbij een voorlopig dieptepunt van iets minder dan 1,28 dollar bereikt. Voor de Brexit-keuze van de Britten, op 23 juni, noteerde het pond nog op 1,50 dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Pond duikt voor eerst sinds 1985 onder 1,3 dollar

Een nieuwe dag, een nieuw dieptepunt voor het pond sterling. Bijna twee weken na het Brexit-referendum is de Britse munt vanochtend voor het eerst sinds 1985 onder de grens van 1,3 dollar gedoken.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

‘Ze willen allen uit de EU, maar geen van hen heeft een plan’

Het leiderschap van een grote natie spat voor onze ogen uit elkaar, schrijft de Franse essayist, denker en econoom Eduoard Tetreau, in een opiniestuk in de Franse krant Les Echos: ‘De flamboyante premier David Cameron zal de afvalemmer van de geschiedenis ingaan als de man die over het lot van zijn land besliste met een teerlingworp. […] Boris Johnson zag zich als een nieuwe Churchill en eindigt nu als een Londense versie van Benny Hill, een kopie van zijn handlanger Nigel Farage. […]

Geen wegenkaart buiten de economische vernietiging van het uittredend land Dat is het kenmerk van de voorstanders van de Brexit – net als hun collega’s op het Continent die er van dromen hun land uit de Unie te halen, van (de Franse gauchist) Jean-Luc Mélenchon tot Marine Le Pen en de uiterst rechtse partijen in Nederland, Denemarken en Oostenrijk: niemand heeft een plan voor eens het zo ver is. Geen andere wegenkaart dan de economische en politieke vernietiging van het uittredend land.