Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6156 tot 6160
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Britse Pond bereikt nieuw dieptepunt..maar grens van 1,30 dollar niet gekraakt

De onzekerheid over de gevolgen van de Brexit zette de waarde van het Britse pond dinsdag opnieuw stevig onder druk. De Britse munt zakte daarbij naar de laagste waarde ten opzichte van de dollar sinds 1985.

Het Britse pond leverde dinsdag ruim 1 procent in ten opzichte van de dollar, tot 1,3102 dollar. (klik voor uitvergroting)

Sinds het Brexit-referendum van 23 juni is het pond steeds net boven de 1,30 dollar blijven hangen. Op een termijn van drie maanden bedraagt het verlies van het Britse pond ruim 6 procent tegenover de dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Zo ziet het nieuwe biljet van 50 euro eruit

Het nieuwe biljet van vijftig euro is vandaag onthuld door de Europese Centrale Bank (ECB). Het nieuwe briefje van vijftig heeft, net als het eerder vernieuwde twintigje, een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

De schokkende waarheid over China

Wanneer we over China spreken, hebben we het meestal over de enorme schuldenberg, de harde landing van de economie of het wankele banksysteem. China lijkt een grote reus op wankele benen. Maar China kan de wereld wel eens onaangenaam verrassen … in positieve zin.

China bereidt zich namelijk veel beter voor op het leven in de 21e eeuw dan andere westerse landen. Terwijl Europa, Japan en de Verenigde Staten worstelen met de financiële en monetaire gevolgen van de financiële crisis, raast China door zijn ontwikkeling met rassenschreden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

ECB presenteert nieuw bankbiljet van 50 euro

De Europese Centrale Bank (ECB) presenteert dinsdag het ontwerp van een nieuw bankbiljet van 50 euro. De biljetten moeten op 4 april 2017 in omloop komen.

Het nieuwe briefje bevat nieuwe veiligheidskenmerken, waaronder een hologram en veiligheidsdraad, die vervalsing verder moeten tegengaan. Het huidige ontwerp van het briefje van vijftig is meer dan vijftien jaar oud.

Het 50-eurobiljet is het meest gebruikte bankbiljet. Op dit moment zijn er meer dan 8 miljard 50-eurobriefjes in omloop, zo’n 45 procent van het totale aantal biljetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Goud stuurt een duister signaal de wereld in

Beleggers moeten aandacht schenken aan de relatie tussen goud en de Amerikaanse dollar. Het is niet normaal hoe beide activa ten opzichte van elkaar bewegen de laatste weken. Dit geeft een duister signaal dat alles anders is. Dit zien we enkel in tijden van zware financiële stress.

Behalve indien je een citytrip boekte naar Mars zal het je wel opgevallen zijn dat de goudprijs sterk gestegen is sinds de Brexit uitkomst. Maar ook de Amerikaanse dollar heeft er een stevige rally opzitten.

Volgens macro specialisten Raoul Pal en Grant Williams is dit een signaal die beleggers niet mogen negeren.