Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6156 tot 6160
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Bitcoin rivaal hacked: $59 miljoen ethers gestolen

We brachten recent nog het verhaal van Ethereum. Ethereum is een cryptomunt op basis van de blockchaintechnologie zoals Bitcoin. Ethereum is de 2e grootste cryptomunt na marktleider Bitcoin. Volgens Experts kan Ethereum evenveel als Bitcoin en zelfs nog veel meer. Wat het sinds dit weekend ook kan, is gehacked worden.

Hackers vielen afgelopen weekend de DAO – decentralized autonomous organization – aan. Ethereum oprichter Vitalik Buterin vroeg onmiddellijk om alle activiteiten op de DAO te pauzeren. De DAO werd namelijk leeggezogen van Ethers, de munt van het Ethereum netwerk.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

De Balkan: als de EU ‘m niet wil, staat Moskou klaar

Terwijl bij de eigen lidstaten een toenemende kritiek wordt opgemerkt, wordt in de Balkan een opmerkelijk wens voor toetreding tot de Europese Unie opgemerkt, maar die interesse lijkt niet wederkerig.

Dat zegt Tanja Miscevic, die voor Servië de onderhandelingen over het lidmaatschap van de Europese Unie moet leiden, tegenover het magazine The Economist. Waarnemers merken echter op dat de Europese desinteresse de Balkanlanden mogelijk zou kunnen aanzetten toenadering te zoeken tot Rusland.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

‘Iran werkte wel degelijk aan kernbom’

Uraniumpartikels die vorig jaar op een geheime militaire basis werden gevonden vormden wel degelijk onderdeel van Irans verborgen nucleairewapensprogramma.

Dat zeggen voormalige en huidige officials van de regering Obama in de Wall Street Journal. De conclusie is strijdig met de verklaringen van Teheran, dat steeds heeft ontkend een kernbom te willen ontwikkelen.

In de Parchin-centrale, ten zuidooosten van Teheran, hebben onderzoekers van het Internationale Energie-agentschap (IEA) – dat is de nucleaire waakhond van de Verendigde Naties – sporen gevonden van door mensen aangemaakt uranium. Het onderzoek maakt deel uit van de historische overeenkomst die eind 2013 werd gesloten door Iran en de grootmachten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Brexit-moe

Het is de week van het Brexit-referendum. Wordt het er op of er onder? Blijven of vertrekken? Maar macro-econoom Kees de Kort is er al wel klaar mee. 'Ik begin erg Brexit-moe te worden.'

'Wat ik nou zou willen weten. Wat gaat er nou gebeuren de 23e als de Engelsen echt zeggen: wij willen eruit? Kan het Engelse parlement bijvoorbeeld nog roet in het eten gooien? Engeland heeft een verdrag met de EU. Wat zijn de opzegtermijnen?', vraagt Kees de Kort zich af.

'De kleine details interesseren me veel meer dan wat één of ander mannetje nu weer vindt vanuit zijn directe belangetje. Of 'ie moet plussen of minnen. I don't care.' Volgens De Kort weten we nog niks van de details. De Kort trekt de vergelijking met de milleniumwissel. 'Er wordt zo ontzaggelijk veel onzin verspreid. Het doet me heel erg denken aan het jaar 2000. De wereld zou instorten, computers zouden ermee stoppen, als we naar het nieuwe millenium zouden gaan. Ongelooflijke hoeveelheid onzin. Maar er gebeurde helemaal niks.'

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Venezuela verhongert door hyperinflatie

In Venezuela zijn het niet de geldtransporten, maar de voedseltransporten die beveiliging nodig hebben. De vrachtwagens die de supermarkten bevoorraden worden bewaakt door gewapende beveiligers, om te voorkomen dat de lading geplunderd wordt door een uitgehongerde bevolking. Ondertussen worden soldaten ingezet om de bakkerijen te bewaken, terwijl de politiemacht haar handen vol heeft aan het bewaken van supermarkten en apotheken.