Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 6161 tot 6165
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Turkse lira zakt weg na berichten over coup

De Turkse lira is vrijdagavond omlaag gedoken na het nieuws over een couppoging door het leger.

Het nieuws van de Turkse premier Binali Yildirim dat het leger claimt de macht te hebben overgenomen werd op de beurzen ontvangen met onrust.

De waarde van de Turkse lira zakte met 5 procent, wat een enorme val is voor een grote munt. Het nieuws van de coup kwam naar buiten op het moment dat de Amerikaanse beurzen aan het sluiten waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Goldman Sachs: "Kijk uit voor China!"

Een jaar geleden leek de Chinese economie goed op weg te zijn om de Amerikaanse economie van de titel te beroven met betrekking tot de grootste economie ter wereld. Maar, we weten dat sinds de zomer van 2015 er heel wat veranderd is in China.

Rond de zomer van vorig jaar kregen de beleggers te maken met een hele bak ellende in de vorm van tegenvallende Chinese macrocijfers. De Chinese export daalde destijds flink in waarde en al snel werd duidelijk dat de Bank of China alle zeilen moest gaan bijzetten om erger te voorkomen. Als gevolg hiervan mochten heel wat Chinese beleggers hun aandelen ook niet meer verkopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Rijk worden met beleggen in 10 stappen

Rijk worden met beleggen, als je Slim Beleggen volgt, is dat waarschijnlijk een van je doelstellingen in het leven. Maar dat gaat niet van de ene op de andere dag. Daarom hebben we een 10-stappenplan uitgestippeld.

Rijk worden met beleggen is beleggen in de juiste volgorde. Zo ga je te werk.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

We worden allemaal armer dan onze ouders

Uit een rapport van managementconsultant McKinsey blijkt dat ‘tussen 2005 en 2014, de reële inkomens van 65 tot 70% van de gezinnen in de 25 rijkste economieën – waaronder België en Nederland – stagneerden of daalden. In totaal gaat het om 540 à 580 miljoen gezinnen.’ Hardst getroffen zijn de jongeren en de lager opgeleiden. In Italië gaat het om ruim 97% van de gezinnen, in de VS om 81% en in het VK om 70%.

Het schrikbeeld van een volledige generatie die armer opgroeit dan hun ouders wordt hierdoor enkel versterkt, staat te lezen in het rapport ‘Poorer than their parents? Flat or falling incomes in advanced economies’ van het McKinsey Global Institute.

Een totaal nieuwe situatie Dat is een totaal nieuwe situatie, want na de Tweede Wereldoorlog waren de reële inkomens – op een korte periode rond 1970 na – steeds blijven stijgen. Tussen 1993 en 2005 stegen de inkomen in deze 25 rijkste economieën zelfs voor iedereen, een kleine 2% (minder dan 10 miljoen gezinnen) uitgezonderd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Belastingparadijzen ontvangen jaarlijks 275 miljard euro Belgisch geld

Twee jaar geleden hebben 1.614 belastingplichtigen vanuit België een gezamenlijk bedrag van 274,7 miljard euro naar fiscale paradijzen overgeheveld.

Dat heeft Johan Van Overtveldt, federaal minister van financiën, gemeld op basis van de aangiftes bij de fiscus. De transfers zijn perfect wettelijk en kunnen dus niet kunnen worden gesanctioneerd. Wel bewijst het cijfer volgens experts dat in alle transparantie op een perfect legale manier winsten kunnen worden verschoven.

De transacties gaan in eerste instantie naar Luxemburg (62,6 miljard euro), gevolgd door de Verenigde Arabische Emiraten (20,1 miljard euro), de Kaaimaneilanden (7,5 miljard euro), Dubai (2,1 miljard euro) en Bermuda (1,8 miljard euro).