Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6166 tot 6170
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk groter dan ooit

De afgelopen dagen zijn er al twee belangrijke personen opgestapt die er mede voor hebben weten te zorgen dat de meerderheid van de Britse bevolking uiteindelijk wist te kiezen voor uittreding uit de Europese Unie. We hebben het uiteraard over Boris Johnson en Nigel Farage. Beide personen lijken niet met de druk om te kunnen gaan die ontstaan is na dit beruchte EU-referendum.

Volgens zakenbank Morgan Stanley is de onzekerheid binnen het Verenigd Koninkrijk op dit moment groter dan ooit. Op de grafiek hierboven, afkomstig van de Bank of England, kunnen we zien dat de Britse bevolking in de totale geschiedenis nog nooit zo onzeker was over de politieke toekomst van het koninkrijk.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Historisch lage rente op Brits schuldpapier

De rente op vijfjarig Brits staatspapier is vandaag bij de eerste uitgifte van nieuwe obligaties sinds het Brexitreferendum naar gemiddeld 0,377 procent gedaald. Het is de laagste rente ooit voor dit papier. Het vorige record gaat terug tot november 2012 en bedraagt met 0,787 procent zowat het dubbele.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Pond: Brexit versnelt 100-jarige daling

Het Britse pond zit al meer dan 100 jaar in een neerwaartse beweging, hand in hand met de neergang van het ‘British Empire’ schrijft Bloomberg. De Brexit doet die afdaling nu weer versnellen.

De geschiedenis van het pond is er een eentje van grote neerwaartse stappen. En voor historici en economen is de 10% daling sinds de uitslag van de Brexit een nieuwe stap in de afname van de wereldwijde rol en invloed van het Verenigd Koninkrijk. De kans is immers groot dat het pond zijn plaats bij de reservevaluta zal verliezen. Vandaag is de munt volgens het IMF goed voor 5% van reserves in vreemde valuta.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

De kracht van samengestelde interest

Je kan op verschillende manieren rijk worden: je kan je eigen bedrijf beginnen, je kan heel spaarzaam leven, je kan op het juiste moment de juiste aandelen kopen, … Maar je kan ook gebruik maken van een niet-zo-geheim trucje.

Het trucje waar iedereen gebruik van kan maken om rijk te worden is: tijd en kapitaalwinst. Er is geen beter voorbeeld van dan Warren Buffett. Met tijd en kapitaalwinst toverde hij $10.000 om in bijna $66 miljard. Buffett kan als geen ander ondergewaardeerde activa vinden, maar de echte rijkdom zit hem in de lange termijn investeringen die hij doet.

De 2 kernaandelen in zijn portefeuille, Coca-Cola en Well Fargo, heeft Buffett al in zijn portefeuille sinds 1988 en 1989. Door deze aandelen meer dan 25 jaar bij te houden, profiteert hij van de voordelen van trage maar constante groei.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

‘Brexit’ zorgt voor opstoot van EU-enthousiasme in Scandinavië

In Denemarken wordt na de Britse beslissing om de Europese eenheidsmarkt de rug toe te keren een opstoot van enthousiasme voor de EU opgetekend.

Uit een peiling van Voxmeter blijkt dat 69% van de Denen het lidmaatschap van hun land bij de EU steunt tegen 59% een week voor het Brits referendum.

Uit dezelfde peiling blijkt dat het aantal mensen dat een referendum over de toekomst van Denemarken binnen de EU wil, is gedaald van 40% tot 32%.