Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6171 tot 6175
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Grootbanken huren hackers in om systemen te testen

De grootbanken huren op aandringen van de Nationale Bank ethische hackers in. Die niet-vijandige computerinbrekers moeten de zwakke plekken van hun systemen blootleggen, schrijft De Tijd vandaag. De banken vragen zich echter af of zulke cyberaanvallen wel legaal zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Italiaanse banken: nieuw heet hangijzer voor Europa?

De storm omtrent de Brexit is nog niet gaan liggen of een nieuwe zaak daagt op om Europa te verdelen. Italiaans premier Matteo Renzi maakt handig gebruik van de chaos op het Europees toneel om de banken in zijn land te redden van de afgrond.

De financiële crisis heeft bij velen een gevoel van oneerlijkheid achtergelaten. Des te meer aangezien banken, door velen gezien als corrupte instellingen, werden gered met geld van de belastingbetaler die hierin geen zeggenschap had. Om dit in de toekomst te vermijden werden allerlei maatregelen genomen op Europees niveau met de banken-unie als kers op de taart. Het concept van de zogenaamde “bail-in” stond hierbij centraal.

Het principe is simpel. In geval van problemen zal een bank, die zijn kapitaalpositie ziet afbrokkelen, eerst beroep doen op (m.a.w. omvormen tot nieuw kapitaal) het kapitaal van de aandeelhouders. Voldoet dit niet dan volgen de achtergestelde schuldeisers (achtergestelde obligaties), de gewone schuldeisers en in extreme gevallen (casus Cyprus) de spaarders met meer dan 100 000 euro op hun rekening. Dit leek een eerlijke en solide regeling die in de toekomst de belastingbetaler buiten schot zou moeten laten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Britse pond opnieuw onderuit

De waarde van het Britse pond is dinsdag verder weggezakt tot iets meer dan $1,31, het laagste niveau in 31 jaar tijd. Valutahandelaren verkopen hun ponden omdat ze nieuwe monetaire stimulering van de Bank of England verwachten. Het Britse pond heeft door de ‘Brexit‘ al meer dan tien procent van haar waarde verloren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Waarom Merkel het een zorg zal zijn als de Britten geen toegang meer hebben tot de Europese markt

Duitsland is sinds de uitslag van het Brexit-referendum duidelijk: het Verenigd Koninkrijk zal minder of meer toegang verliezen tot de Europese vrije markt. Is dat grootspraak of heeft Duitsland andere belangen dan de export naar de Britten?

Wie Duitsland zegt, zegt auto’s. Ook na het dieselschandaal is de Europese natie een van de grootste autobouwende landen ter wereld, met luxepaardjes als BMW, Mercedes en Audi voorop. Als een Brexit werkelijk doorgaat, zal dat dit fabrikanten een flinke hap uit de taart kosten.

Die lobby wordt de laatste tijd aangewezen als reden waarom Duitsland soepeler gaat worden vis-à-vis Britse toegang tot de Europese open markt. Toen Boris Johnson nog meepraatte over de Brexit, opperde hij een uitzonderingspositie met minder immigratie en een op maat gemaakt toegangsplan tot de Europese markt. Dat verwees bondskanselier Angela Merkel meteen resoluut naar de prullenbak.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Goud en zilver zijn de grote winnaars van de Brexit

Het besluit van het merendeel van de Britse bevolking om uit de Europese Unie te stappen heeft heel wat los weten te maken in de wereld. Als we kijken naar het Verenigd Koninkrijk dan kunnen we zien dat de verdeeldheid na dit besluit alleen nog maar verder is toegenomen. Daarnaast zijn de tegenstanders op dit besluit een nieuwe petitie begonnen om op die manier een tweede referendum te bewerkstelligen.