Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6171 tot 6175
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Goed om te weten vóór we aan de Nexit beginnen: Nederland meest invloedrijke kleine EU-land

[...] Nederland geldt traditioneel als een belangrijke ‘makelaar’ in het sluiten van compromissen tussen Duitsland en Frankrijk, tussen het centrum en de periferie en tussen Noord- en Zuid-Europa (een rol die overigens kleiner is geworden naarmate de Europese Unie zich verder uitbreidde).

Nederland krijgt verder een derde plek toegekend (na Duitsland en Frankrijk) waar het “gelijkgestemdheid ten opzichte van andere landen” betreft.

Nederland haalt op deze kwalificatie de eerste plaats als de respondenten uit Duitse politici bestaan – die dus vinden dat Nederland en Duitsland vaak op één lijn zitten – gevolgd door Oostenrijk en Frankrijk. De Scandinavische EU-leden dichten Nederland een tweede plaats toe in deze categorie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

De nieuwe financiële crisis is begonnen – Het bewijs dat niemand ziet

Als we je zouden vertellen dat de aandelenmarkten van 6 van de 8 grootste economieën ter wereld gecrasht zijn de afgelopen 12 maanden, zou je dan al een beetje nerveus worden? Het bewijs ligt voor onze neuzen, maar niemand wil het zien. De nieuwe financiële crisis is begonnen, dit zijn de naakte cijfers die er niet om liegen.

Volgens The Economic Collapse staan we nog maar aan het begin van de nieuwe crisis en zal de schade nog veel groter worden. Maar in 6 van de 8 grootste economieën ter wereld is de schade al redelijk groot.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Duitse minister: NAVO stuurt aan op een oorlog

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier heeft zich zeer kritisch uitgelaten over de militaire operaties van de NAVO in Polen en de Baltische staten. Volgens hem is het een provocatie die kan leiden tot een militaire confrontatie met Rusland. De NAVO maakt zich schuldig aan ophitsing in de toch al moeizame verhoudingen tussen Europa en Rusland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

Bitcoin rivaal hacked: $59 miljoen ethers gestolen

We brachten recent nog het verhaal van Ethereum. Ethereum is een cryptomunt op basis van de blockchaintechnologie zoals Bitcoin. Ethereum is de 2e grootste cryptomunt na marktleider Bitcoin. Volgens Experts kan Ethereum evenveel als Bitcoin en zelfs nog veel meer. Wat het sinds dit weekend ook kan, is gehacked worden.

Hackers vielen afgelopen weekend de DAO – decentralized autonomous organization – aan. Ethereum oprichter Vitalik Buterin vroeg onmiddellijk om alle activiteiten op de DAO te pauzeren. De DAO werd namelijk leeggezogen van Ethers, de munt van het Ethereum netwerk.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

De Balkan: als de EU ‘m niet wil, staat Moskou klaar

Terwijl bij de eigen lidstaten een toenemende kritiek wordt opgemerkt, wordt in de Balkan een opmerkelijk wens voor toetreding tot de Europese Unie opgemerkt, maar die interesse lijkt niet wederkerig.

Dat zegt Tanja Miscevic, die voor Servië de onderhandelingen over het lidmaatschap van de Europese Unie moet leiden, tegenover het magazine The Economist. Waarnemers merken echter op dat de Europese desinteresse de Balkanlanden mogelijk zou kunnen aanzetten toenadering te zoeken tot Rusland.