Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 6181 tot 6185
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

De vreemde relatie tussen Goud en Trump

Goud is Macht, veel meer dan je denkt. Je haat het of je houdt ervan, maar goud bespeelt de emoties van veel beleggers. Je kan goud kopen voor verschillende redenen, maar doorheen de geschiedenis staat het gele edelmetaal steeds op hetzelfde podium met macht. En dat wordt opnieuw duidelijk met Donald Trump.

Donald Trump en goud, het lijkt een vreemde combinatie. Maar alles draait om macht, je houdt er dus van … of niet. Trump zelf is een liefhebber van goud, omdat het macht uitstraalt. En nu is de Republikein op zoek naar de ultieme machtspositie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Wordt dit een rampzalig kwartaal voor de Britse economie?

Afgelopen week verschenen er cijfers over de Britse economie en deze cijfers waren beduidend beter dan waar de waarnemers op hadden gerekend. De groei van het Britse bruto binnenlands product kwam over het tweede kwartaal gemeten uit op 2,2% en dit wist toch wel te zorgen voor een aantal verbaasde gezichten.

Heel wat mensen vergeten dat de uitkomst van het EU-referendum nog niet verwerkt zit in de cijfers over het tweede kwartaal. De meeste Britten gingen er zelfs vanuit dat er helemaal geen Brexit zou gaan komen. Aan het einde van het tweede kwartaal is daarentegen duidelijk geworden dat het gevreesde scenario toch werkelijkheid gaat worden.

De groeicijfers over het tweede kwartaal zijn dus geen goede maatstaf voor het meten van de gezondheid van de Britse economie. Deloitte heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd dat wel een betere indicatie is voor hoe de Britse economie er op dit moment voorstaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Vecht niet tegen de ECB!

Toen de Britten voor Brexit hadden gekozen, vielen de obligatiemarkten enkele dagen fors terug. Maar daarna kwam er een furieus herstel dat nog steeds aan de gang is. Vecht niet tegen de olifant in de porseleinenwinkel, de ECB, schrijft Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

5 redenen dat je rijker bent dan je denkt

Rijk zijn is een relatief begrip. Rijk zijn is zoals gelukkig zijn, het is voor iedereen anders. Toch zijn er enkele universele redenen die kunnen aantonen dat je rijker bent dan je denkt. Hoe je het ook draait of keert, als deze 5 redenen op jou van toepassing zijn, ben je rijker dan je zelf vermoedt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 augustus 2016

Zinloos project

Uber trekt zich terug uit China, met twee miljard dollar verlies. Volgens macro-econoom Kees de Kort is het niet het eerste Europese bedrijf dat terugkomt van een koude kermis.

'Hoe krijgen ze het voor elkaar om twee miljard dollar te verliezen met het vervoeren van mensen?', vraagt De Kort zich af. ‘Uber heeft alles gesubsidieerd. Van klant tot straten. Dat is natuurlijk een zinloos project’.