Nieuws / Artikelen met het woord

57308 artikelen gevonden. Artikel 6186 tot 6190
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

DNB pleit voor persoonlijk pensioenvermogen

Volgens de Nederlandsche Bank moet het pensioenstelsel in Nederland drastisch hervormd worden om de fundamentele zwakheden en onzekerheden voor alle deelnemers weg te nemen. Binnen het huidige systeem weet eigenlijk niemand meer wat voor pensioen hij of zij kan verwachten. Daarom pleit DNB voor een persoonlijk pensioenvermogen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

"Brexit zou sommigen erg rijk maken, maar de meesten een stuk armer"

De Amerikaanse superbelegger George Soros heeft in The Guardian gewaarschuwd voor zware gevolgen bij een mogelijke brexit. Een uitstap uit de Europese Unie zou een klap betekenen voor de Britse pond en de meeste Britten een stuk armer maken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

Superbelegger Soros voorspelt zwarte vrijdag als Brexit doorgaat

Mocht Groot-Brittannië uit de Europese Unie stappen, dan keldert het Britse pond waarschijnlijk sterker dan op zwarte woensdag in 1992. 

Dat stelde miljardair en befaamd belegger George Soros dinsdag in een opiniestuk in de Britse krant The Guardian. Hij voorziet een "zwarte vrijdag" als het Britse volk donderdag voor een brexit stemt.

De inmiddels 85-jarige Soros is één van 's werelds bekendste valutaspeculanten. Hij werd steenrijk door in 1992 met succes te speculeren op een neergang van het Britse pond.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 21 juni 2016

In deze 5 jobs maak jij van de wereld een betere plek

Tegenwoordig zijn het heus niet enkel meer de 'geitenwollensokkentypes': steeds meer mensen willen, ook via hun werk, de wereld een betere plek maken (de reden daarvoor is simpel: onze wereld is momenteel wel aan serieus wat verbetering toe). Met deze jobs maak je al een mooie start.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juni 2016

De verdeeldheid binnen Europa is groter dan ooit

In 1951 besloten een aantal Europese leiders om een Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal op te richten. Deze verbondenheid zou er in de toekomst voor moeten gaan zorgen dat oorlogen binnen Europa werden voorkomen en dat landen gedeeltelijke zeggenschap zouden hebben over hun bondgenoten. Dit project wist al snel uit te groeien tot een wereldomvattend geheel en deze gemeenschap staat vandaag de dag beter bekend onder de naam ‘Europese Unie’.

Maar, hoe mooi dit initiatief ook was, het begint op dit moment steeds meer scheurtjes te gaan vertonen. Zo neemt de onvrede onder de Europese burgers op dit moment sterk toe en deze onvrede resulteert in haat en verzet tegenover Brussel. Zo hadden we ons bijvoorbeeld tien jaar geleden nauwelijks kunnen voorstellen dat het Verenigd Koninkrijk ooit de Europese Unie zou gaan verlaten. Op dit moment lijkt die ‘enge droom’ echter behoorlijk realistisch te zijn.