Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6191 tot 6195
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

ECB wil dat Italiaanse bank meer slechte leningen opruimt

De Italiaanse Banca Monte dei Paschi di Siena moet van de Europese Centrale Bank (ECB) nog meer slechte leningen op zijn balans wegwerken. 

Waar de bank eind vorig jaar nog voor 24,2 miljard euro aan kredieten had uitstaan die waarschijnlijk niet kunnen worden afgelost, moet dat bedrag in 2018 zijn teruggebracht tot maximaal 14,6 miljard euro.

Monte Paschi, opgericht in 1472 en daarmee de oudste bank ter wereld, bevestigde dat maandag na berichtgeving van Italiaanse media.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Naaste medewerker: ‘Hillary Clinton verbrandde haar dagelijkse agenda’

Huma Abedin, de naaste medewerker van Democratisch presidentskandidaat Hillary Clinton, heeft toegegeven dat haar baas regelmatig haar dagelijkse agenda verbrandde toen ze nog staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken was. 

Abedin moest een verklaring afleggen die verband houdt met de Freedom of Information Act omtrent Clintons e-mails. Abedin (rechts op de foto) zei daarover tegenover de advocaten van Judicial Watch het volgende:

“Als er een programma werd gecreëerd waarin haar dagelijkse agenda stond genoteerd toen ze nog secretaris Buitenlandse Zaken was, dan werd een kopie daarvan in een zak gedeponeerd, die later werd verbrand. Dat is meer dan eens gebeurd.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Wit-Rusland schrapt vier nullen van haar bankbiljetten

Centrale banken zullen nooit hun lesje leren: het laatste slachtoffer van het al te ijverig drukken van geld is Wit-Rusland.

Of beter: de bevolking van Wit-Rusland die spaart in Wit-Russische roebels, in plaats van in goud.

Vrijdag werd beslist om de nominale waarde van de munt te verlagen met een factor 10.000! Wie de dag voordien nog miljonair was, zag zijn rekeningsaldo slinken tot nog maar 100 roebels.

Het land hoopt met de maatregel de inflatie te stabiliseren en zo de kansen te verhogen om een lening van 3 miljard dollar vast te krijgen bij het IMF.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Italië onderhandelt met EU over redding van de banksector

De Italiaanse regering is in onderhandeling met de Europese Commissie in verband met een herkapitalisatie van haar banken. Eind juli worden de resultaten gepubliceerd over de Europese stress tests. Men vreest dat verschillende Italiaanse banken zullen falen met nefaste gevolgen.

De Italiaanse overheid wil de banken herkapitaliseren door middel van belastinggeld. Sinds 1 januari 2016 zijn er echter nieuwe regels van kracht, de zogenaamde bail-in regels waarbij obligatie-, aandeel- en depositohouders van de bank eerst verliezen moeten slikken vooraleer de belastingbetaler opnieuw geld moet voorschieten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Poetin: Geen reden voor nieuwe Koude Oorlog

Zijn we in een nieuwe Koude Oorlog tussen ‘het Westen’ en Rusland terechtgekomen? Die vraag kreeg Poetin tijdens het St. Petersburg International Economic Forum 2016. In zijn antwoord legt de president van Rusland de verbanden tussen de NAVO, het Amerikaanse raketschild en de oorlog in Oekraïne.