Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 6201 tot 6205
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

'Britten moeten vrezen voor inflatie en recessie'

Voor het Verenigd Koninkrijk liggen door de stem voor een brexit twee grote gevaren op de loer: inflatie en recessie. 

Dat zei het Franse bestuurslid van de Europese Centrale Bank François Villeroy de Galhau zondag op een conferentie.

Volgens Villeroy gaat het om twee tegengestelde uitdagingen. ''Enerzijds inflatie, met de effecten daarvan op de koers van het pond, die al 11 procent lager is dan voor de brexit. Anderzijds is er het gevaar van recessie doordat groei vertraagt door de impact van onzekerheid op investeringen. Het is altijd erg lastig voor beleidsmakers om met dit dilemma te maken te krijgen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Short squeeze bij zilver! Zilverprijs knalt boven $21

Zilver is veruit de best presterende grondstof dit jaar. Nadat het eerder de barrière van $18 kon doorbreken, lijkt er momenteel geen houden meer aan. Op enkele dagen werd de horde van $19 en zelfs $20 doorbroken. En deze ochtend was het opnieuw prijs.

De zilverprijs schoot in de dunne Aziatische handel 5% hoger en knalde op enkele uren tijd van $19,60 tot boven $21. Dit is een echt short squeeze waarbij handelaars verplicht worden hun short posities in te dekken door zilver op de markt te kopen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

In dit land zijn 5 miljoen werklozen, maar niemand vindt personeel

Hoewel Spanje ruim 5 miljoen werklozen telt, zullen tegen 2020 naar schatting 2 miljoen openstaande vacatures niet kunnen worden ingevuld. Dat zegt Valentin Bote, die het onderzoeksteam van rekruteringsspecialist Randstad in Spanje leidt.

De volgende Spaanse regering wacht dan ook een helse klus. In een land waar 20% van de bevolking geen werk heeft (vergeleken met 8,6% in de EU-28), is een groot gebrek aan geschoold personeel. Omdat de vraag en het aanbod niet op elkaar zijn afgestemd, ondervinden steeds meer werkgevers moeite om hun vacatures in te vullen.

De gevolgen zijn groot Het tekort aan opgeleid personeel zorgt in zowat alle sectoren voor problemen: de technologische sector, de gezondheidszorg, maar ook mensen met een wiskundige achtergrond zijn moeilijk vindbaar. Gevolg: dalende productiviteit, uitgestelde investeringen en een pensioensysteem dat door de vergrijzing steeds meer ouderen telt en door steeds minder mensen wordt gefinancierd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

De Venezolaanse Rolex-revolutionairen

Venezuela staat aan de rand van de implosie. In het land met de grootste bewezen oliereserves ter wereld kan de middenklasse zich nog net redden, maar de armen hebben honger.  Lege rekken in supermarkten, lange wachtrijen voor winkels die nog iets te koop aanbieden, elektriciteitscentrales die nog maar enkele uren per dag stroom leveren… Na 15 jaar van Bolivariaans chavisme is het land door de lokale leiders leeggeroofd. Dalende inkomsten uit olie en de aanhoudende droogte deden de rest.

Grote delen van de economie zijn in handen van het leger. Telde het land in 1993 amper 50 generaals dan zijn er dat vandaag 4.000. Tientallen militaire ondernemingen zijn sinds het aantreden van Maduro opgericht. De macht van het leger in het land is enorm: actieve of voormalige militairen staan aan het hoofd van een derde van alle ministeries en regeren de helft van de 23 provincies. Die militairen worden door de crisis amper getroffen: ze gunnen zichzelf grote loonsverhogingen en genieten geprivilegieerde toegang tot voedsel en woningmarkt. De militairen kunnen de hand leggen op lucratieve contracten, controleren de valutahandel en verkopen goedkope olie met woekerwinsten aan buurlanden.

Kortom: het is goed wonen in de Bolivariaanse Republiek Venezuela, zolang je maar dicht genoeg bij het leger of de leiding van de Partido Socialista Unido de Venezuela (PSUV) zit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 juli 2016

Nieuwe economische oorlog met Rusland in de maak?

Vorige maand leek het erop dat Europa en Rusland de vredespijp zouden roken en de wederzijdse economische sancties op middellange termijn zouden laten uitdoven.

Maar er ontwikkelen zich alweer nieuwe geopolitieke spanningen tussen Oost en West. Dit maal draait niet alles om Oekraïne, maar om de Noordpool.

Tegen de verwachtingen in heeft Statoil groen licht gekregen om haar olie-exploraties rond Spitsbergen verder uit te breiden. Volgens de Russen is een deel van de licentie in strijd met het Verdrag van Svalbard uit 1920, dat de Noorse soevereiniteit over de archipel erkent.