Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6206 tot 6210
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Het geheime plan rond China en goud

China wil wat de Verenigde Staten heeft, en het is niet goud. China is ook voorstander van een fiat geldstysteem. Het wil alleen dat de yuan belangrijk genoeg is in de wereldhandel en –financiën dat het macht heeft over andere landen, zoals de VS dat doet met zijn dollar.

Maar om zijn voet naast de Verenigde Staten te kunnen zetten, moet er het een en ander veranderen. China moet een stem krijgen binnen het IMF en zijn munt moet opgenomen worden in de SDR’s van het IMF. Dit werd vorig jaar bereikt. Om het plan verder uit te rollen heeft China vooral goud nodig … veel goud.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Er komt ook een nieuw briefje van vijftig

Na het vijfje, het tientje en het briefje van twintig, krijgt nu ook het bankbiljet van 50 euro een nieuw ontwerp. Hoe het nieuwe biljet er precies uit komt te zien, wordt op 5 juli onthuld. In het voorjaar van 2017 wordt het in omloop gebracht.

Dat maakte de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag bekend. Het briefje van vijftig is het meest gebruikte eurobiljet. Er zijn er meer dan 8 miljard van in omloop, wat neerkomt op zo’n 45 procent van het totale aantal biljetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

7 manieren om morgen rijker wakker te worden dan vandaag

We raden bij Slim Beleggen iedereen aan om op lange termijn je rijkdom op te bouwen. Je netto vermogen staat hierbij centraal (later meer daarover). Maar het is ook mogelijk om op een redelijk gemakkelijke manier je rijkdom op korte termijn te verhogen.

Er zijn tientallen manieren waarop je morgen meer geld kan hebben dan vandaag, we sommen hier de 7 beste op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

Bank of England vreest flinke schade door Brexit

Als de Britse bevolking ervoor kiest de Europese Unie de rug toe te keren, kan dat de economie flinke schade toebrengen. Daarvoor waarschuwt de Bank of England (BoE) donderdag.

De onzekerheid die het referendum van volgende week met zich meebrengt, trekt volgens de centrale bank nu al een wissel op de economie.

Consumenten lijken belangrijke economische beslissingen uit te stellen, zoals de aanschaf van een huis of auto. Ook bedrijven zijn terughoudend met investeringen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juni 2016

George Soros ziet grote marktbeweging op komst en zit zelf weer achter de knoppen

Investeerder George Soros zit de laatste tijd, veel vaker dan normaal, bovenop zijn investeringen. Reden is dat hij zich zorgen maakt over de wereldwijde aandelenmarkten. Dit onthult een anonieme bron die dicht in zijn omgeving staat.

Soros (85) zit momenteel meer dan de helft van zijn tijd op kantoor om zijn mensen aan te sturen. Onlangs heeft hij een aantal zeer grote bearishe posities ingenomen door te investeren in goud en zilver, volgens de anonieme bron. Bovendien heeft Soros bestaande aandelenposities afgebouwd.