Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 6211 tot 6215
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

'JP Morgan staat klaar voor overbruggingskrediet Italiaanse bank'

De Amerikaanse bank JP Morgan is bereid een overbruggingskrediet te verstrekken voor een speciaal fonds dat de problemen bij noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena moet oplossen. 

Dit meldt de Italiaanse krant Il Messaggero donderdag zonder bronnen te noemen. Het gaat om een krediet van 7 miljard euro. 

In de plannen stopt de Italiaanse bank de leningen die slecht presteren in een speciaal fonds. Het gaat in totaal om zo’n 26 miljard euro aan leningen.

Bron: nuJIJ.nl
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

Hoe de NAVO haar bestaansrecht tracht te rechtvaardigen

 De Sovjet-Unie verdween, het Warschaupact hield op te bestaan. Waarom moest de NAVO dan voortdurend steeds dichter bij de grens van de Russische federatie komen? Het is niet alsof de vermeende dreiging pas recent verdwenen is…

 Putin: Begrijp me niet verkeerd, ik zit hier niet om jullie de schuld te geven. Ik probeer alleen te zeggen dat als jullie doorgaan met deze eenzijdige acties en jullie niet verder zoeken naar compromissen op een aantal gevoelige onderwerpen, dat een verschrikkelijke uitkomst dan onvermijdelijk is.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

Een nieuwe vastgoedzeepbel is in de maak

De meeste beleggers onder ons hebben de uitbraak van de financiële crisis nog scherp op hun netvlies staan. Deze dramatische gebeurtenis had niet alleen grote gevolgen op de Amerikaanse huizenmarkt, als gevolg van de verpakte hypotheken werd immers iedereen het slachtoffer van het wanbeleid gevoerd door de Amerikaanse banken.

Maar, volgens Thomas Curry, een bekende in Amerika, kunnen we wellicht op dit moment opnieuw te maken hebben met een vastgoedzeepbel. Zo is op de bovenstaande grafiek zichtbaar dat de ‘Price Index’ de afgelopen vijf jaar hard in waarde is gestegen. Curry benadrukt dat de huidige situatie behoorlijk zorgwekkend te noemen is. Zo is de prijsindex van de kantoorruimtes in vijf jaar tijd gestegen van 70 naar 120 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

660 renteverlagingen sinds 2008: met welk resultaat?

Sinds het failliet van de Lehman Brothers bank in september 2008 zijn er wereldwijd 660 renteverlagingen doorgevoerd, blijkt uit cijfers van het Internationaal Muntfonds (IMF). En met welk resultaat? De globale groei blijft met 3.1% ver onder de 5,1% van voor de crisis, merkt de Saxo Bank in haar dagelijkse nieuwsbrief op.

‘Toch wordt met de dag duidelijker dat de centrale banken beseffen dat de monetaire politiek niet de oplossing is tegen deflatie en de zwakke economische groei. De laatste speeches van FED-voorzitter Janet Yellen hebben dat perfect aangetoond. Keer op keer herhaalt ze dat de uitdagingen voor de Amerikaanse economie ook gelinkt zijn aan structurele veranderingen die enkel kunnen worden bestreden met budgettaire politiek.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 juli 2016

Kaboutereconomie: de Ierse economie groeide met 26,3%

Ierland heeft vorig jaar een economische groei gekend van 26,3 procent. Dat heeft het statistische bureau van het land bekend gemaakt. Elke economische sector kende vooruitgang, maar toch kon vooral de bouwsector uitstekende prestaties melden. Waarnemers waarschuwen echter dat deze succes-scores met de nodige voorzichtigheid moeten worden bekeken.

De cijfers zijn opmerkelijk, want daaruit zou blijken dat de economie van het land de grootste groei in verscheidene decennia heeft gekend en een gigantische sprong wordt gemaakt tegenover de vooruitzichten van vorig jaar, toen een stijging met 7,8 procent werd gemeld.