Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 6226 tot 6230
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Waar bemoeit die gozer zich mee?

Concessies en compromissen? Die woorden kwamen niet voor in het EU-vocabulaire in de verbale confrontatie met de Britten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Dus Boris Johnson kan de Brexit in eigen land wel verkopen als 'wel de lusten, niet de lasten', maar daar denken de Europeanen duidelijk anders over.

En dat is begrijpelijk, zegt Kees de Kort. 'Het Engelse publiek heeft gesproken, dus dat gaat gewoon gebeuren, maar voor de EU is het weer de vraag hoe ze hier mee om moeten gaan. Het werd net even wat rustiger, het herstel kwam eraan en dan krijgen we dít weer; opnieuw gedoe: hoe moeten we nou verder en wat nu? We zijn in Europa wel gewend om met crises om te gaan, maar dit was toch wel tamelijk onverwacht.'

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Rusland en China investeren $50 miljard in samenwerking

De Russische premier Poetin heeft tijdens een staatsbezoek aan China bijna zestig nieuwe handelsovereenkomsten ondertekend. Rusland en China gaan in totaal een bedrag van omgerekend $50 miljard investeren in energie, infrastructuur en transport.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

'Overheid heeft te hoge verwachting van financiële zelfredzaamheid burger'

De Nederlandse overheid heeft te hoge verwachtingen van de financiële zelfredzaamheid van burgers.

Dat concludeert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) donderdag in een rapport over problematische schulden.

"Voor veel mensen zijn de regels te ingewikkeld, bovendien wordt te weinig rekening gehouden met de psychologie van mensen", aldus de WRR.

Steeds meer mensen hebben te kampen met problematische schulden. Het gebeurt regelmatig dat mensen als gevolg van hun schulden onder het bestaansminimum belanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Renteverhoging Federal Reserve wellicht uitgesteld tot 2017

De mogelijke Brexit brengt allerlei onzekerheden met zich mee, niet alleen op vlak van het Britse pond en de economische gevolgen voor de Britse economie, maar ook verder in de EU en zelfs tot in de Verenigde Staten van Amerika. Het monetaire beleid van beide centrale banken zal wellicht aangepast worden om de turbulente periode te ondersteunen.

Het verhaal rond de Federal Reserve en de renteverhogingen die het zou doorvoeren, wordt er alleen maar onduidelijker op. De geplande vier ‘rate hikes’ voor dit jaar waren reeds teruggeschroefd naar twee renteverhogingen in 2016 maar zelfs dat lijkt nu niet meer door te gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Britse pond koerst hoger na besluit Boris Johnson

Het Britse pond sterling ging donderdag verder omhoog, direct na de aankondiging van Boris Johnson dat hij geen kandidaat is voor het Britse premierschap.

Het pond noteerde omstreeks 13.05 uur een stand van 1,3493 dollar. Johnson, de oud-burgemeester van Londen, werd gezien als een van de belangrijkste kandidaten om premier David Cameron op te volgen.