Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 6236 tot 6240
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

Jaarlijks worden 900.000 immigranten EU-burger

In 2014 verwierven welgeteld 890.000 migranten van buiten de EU de nationaliteit van een EU-lidstaat. De tendens is dalende, want een jaar eerder kregen nog ruim 981.000 immigranten het EU-burgerschap. Bijna een kwart daarvan (205.000) kwam in Spanje terecht. Eén week voor het referendum dat zal beslissen over toekomst van Groot-Brittannië in de EU, heeft het Britse ministerie van binnenlandse zaken cijfers bekendgemaakt over het jaarlijkse aantal genaturaliseerde Europeanen.

Marokkanen en Albanezen De grootste groep nieuwe Europeanen bestond voor 2014, het laatste jaar waarvoor statistieken beschikbaar waren, uit Marokkanen (92,700). Ze trokken voornamelijk naar Spanje, Italië en Frankrijk. De tweede en derde plaats werden ingenomen door Albanezen (41.000) en Turken. Tussen 2009 en 2014 kregen vier miljoen immigranten EU-burgerschap. Daarmee kregen ze het recht naar gelijk welk land van de EU te reizen of er zich te vestigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

Er gaat iets groots gebeuren op de goudmarkt

Wat we binnenkort kunnen zien op de goudmarkt, is nog nooit eerder vertoond. Jim Rickards is een van ’s wereld grootste kenners van de financiële markten, een soort Willem Middelkoop. Hij voorspelt een immens tekort aan fysiek goud waardoor de goudprijs met $100 per dag kan stijgen.

De situatie is als volgt:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

'Groei wereldhandel blijft komende jaren klein'

De wereldhandel zal voorlopig niet meer het hoge niveau halen van begin deze eeuw. De matige vooruitzichten voor de wereldeconomie en de toename van protectionisme zijn de voornaamste oorzaken.  

Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van ING. De wereldwijde handel zal de komende jaren niet boven de groei van het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp) blijven. Volgens de bank groeit de wereldeconomie dit jaar 2,3 procent, oplopend tot 2,9 procent in 2018.

"Daarmee blijft de handel als aanjager van de economische groei voorlopig in een lage versnelling steken", aldus het rapport. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juni 2016

20-ers moeten 3 essentiële dingen onthouden willen ze rijk worden

Er zijn 2 manieren om écht véél geld over te houden op het einde van de maand: zo weinig mogelijk uitgeven of zo veel mogelijk verdienen. Met de combinatie van beide, wordt het pas echt belachelijk gemakkelijk om snel rijk te worden. In dit artikel leggen we de nadruk op je inkomsten.

Wanneer je wat ouder bent, denk je altijd ‘Had ik maar wat meer moeite gedaan toen ik nog jong was’. Jongeren beseffen te weinig dat ze de gouden jaren om op een eenvoudige manier rijk te worden aan zich voorbij laten gaan.

Zorg dat jij niet in deze val loopt. Dit zijn 3 dingen die jongeren moeten doen willen ze eenvoudig rijk worden, je zal jezelf later dankbaar zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

De invloed van een Brexit op goud en zilver

Je leest en hoort de laatste tijd maar 2 onderwerpen in de media: het EK voetbal en de stemming in Groot-Brittannië over hun clubkaart van de Europese Unie. Wat je (nog) niet leest, is de impact die een Brexit kan hebben op de goud- en zilverprijs.

Het is niet dat de Britten niet met Europa willen samenwerken, de Britten willen een economische samenwerking maar geen politieke dominantie vanuit Brussel. Ze willen het gevoel hebben vrij te zijn in samenwerking met een handelsakkoord. Dit is wat men dacht mee in te stemmen in 1975.