Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 6246 tot 6250
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Kloof tussen economische en financiële realiteit

Hoe lang blijven de financiële markten nog geloven dat de monetaire autoriteiten alles oplossen?, vraagt BNR-macro-econoom Kees de Kort zich af.

De Bank of England (BoE) komt deze zomer waarschijnlijk met meer stimuleringsmaatregelen vanwege de onrust rond het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Dat heeft gouverneur Mark Carney in een toespraak gezegd. Beleggers reageerden positief op de toezegging. De Kort: 'De pavlovreactie van de financiële markten is: Carney gaat doen wat wij graag willen, dus we kunnen gewoon blijven kopen.'

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

The New York Times zet Amsterdam bovenaan lijst opvolgers Londen

Amsterdam staat boven aan een lijstje, opgesteld door The New York Times, om Londen op te volgens als belangrijk financieel centrum in Europa. 

De Nederlandse hoofdstad is volgens de krant vooral aantrekkelijk voor de grote zakenbanken uit de City om naartoe te verhuizen, omdat bijna iedereen er Engels spreekt. Ook zaken als transport, communicatie, scholing en woon- en kantoorruimte zijn er goed geregeld.

Geruchten over banken die Londen willen verlaten zwellen aan, nu de Britten ervoor kiezen uit de Europese Unie te stappen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Werkloosheid eurozone naar laagste niveau in vijf jaar

De werkloosheid in de eurolanden is in mei licht afgenomen, van 10,2 procent naar 10,1 procent van de beroepsbevolking. 

Dat is het laagste niveau sinds juli 2011, meldde statistiekbureau Eurostat vrijdag.

In totaal zaten in mei in de negentien eurolanden een kleine 16,3 miljoen mensen zonder betaald werk. Dat waren er 112.000 minder dan in april en ruim 1,4 miljoen minder dan in mei 2015. De daling komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Taleb: 'EU is gedoemd om te falen'

Volgens Nassim Nicholas Taleb, auteur van het legendarische boek ‘The Black Swan’, is de Europese Unie gedoemd om te falen. Hij bestempelt Brexit daarenboven als een non-event.

In het programma Power Lunch op CNBC liet hij optekenen dat de “EU een incompetente en bemoeizuchtige bureaucratie is”. Taleb voegde eraan toe dat de manier waarop de EU is gebouwd gedoemd is te falen. “We leven in 2016 en in Brussel denken ze nog dat ze in een economie van de jaren ’50 zitten. Het is niet de eerste keer dat Taleb waarschuwt voor de EU. In 2012 noemde hij het nog “een vreselijk stom project”.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Nibud maakt zich zorgen om gepensioneerde van morgen

Het Nibud uit zijn zorgen over de financiële situatie van toekomstige gepensioneerden. Het leven van ouderen is tegenwoordig niet meer zo goedkoop als voorheen. 

Dit terwijl er nu een groep aankomt die minder pensioen opbouwt, waarschuwt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

De verwachting is dat onder de huidige 65-minners straks een kwart te weinig pensioen heeft. Dit heeft onder meer te maken met het toegenomen aantal zzp'ers en flexibele dienstverbanden.