Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 6246 tot 6250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Meer Russisch-Europese samenwerking op komst

In maart 2016 is de oliemarkt voorgoed veranderd. ENI, de Italiaanse gas- en oliereus, pompte het eerste rendabele vat olie uit de bodem van de Barentsee, in de poolcirkel.

Daarmee is bewezen dat de Noordpool, de grootste oliereserve ter wereld, rendabel kan ontgonnen worden.

Het Goliat-olieveld is een joint-venture tussen Statoil en ENI. De Italianen hebben met 65% van de aandelen de facto de touwtjes in handen.

Het succes van de samenwerking tussen de Noren en de Italianen is ook de Russen niet ontgaan. Igor Sechin, de voorzitter van Russische oliegigant Rosneft, wil de bestaande samenwerking met ENI uitbreiden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Belgische schuldgraad daalt voor het eerst in acht jaar

De Belgische schuldgraad bedroeg vorig jaar 106,1 procent van het bbp, tegenover 106,6 procent in 2014. Het gaat om de eerste daling van de schuldgraad in acht jaar tijd, zo blijkt uit het jaarverslag van het Agentschap van de Schuld. De lage rentes waar België aan kan lenen, hebben dit jaar voor vier miljard euro aan besparingen opgebracht.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Wikileaks: We hebben genoeg informatie om Hillary Clinton aan te klagen

Julian Assange van Wikileaks is van plan veel meer vertrouwelijke emails van Hillary Clinton vrij te geven, zo verklaarde de klokkenluider afgelopen zondag in een interview met ITV News. Volgens Assange zit hier zoveel belastend bewijs bij dat de Amerikaanse overheid haar aan zou kunnen klagen, als ze daar de moed voor op zou kunnen brengen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

India betaalt met euros voor olie uit Iran

Iran accepteert voortaan alleen maar euro’s voor de olie die ze aan India verkoopt, zo verklaarde Seyed Mohsen van het Iraanse oliebedrijf National Iranian Oil Company. Dat is een significante ontwikkeling, omdat het de rol van de euro als nieuwe wereldmunt versterkt. In het verleden betaalden Indiase raffinaderijen nog met roepies en dollars voor de olie uit het Perzische land.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 juni 2016

Populariteit zilver terug op niveau van 2011

Vermogensbeheerders stappen weer massaal in zilver, want uit cijfers van Bloomberg blijkt dat de voorraad zilver van ETF‘s bijna weer op recordhoogte staat. Beleggers hebben hoge verwachting van het edelmetaal, dat sinds het begin van dit jaar al met een kwart in prijs gestegen is.