Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 6261 tot 6265
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Zilverprijs naar hoogste niveau sinds september 2013

De zilverprijs is deze week gestegen naar bijna €560 per kilogram, het hoogste niveau sinds september 2013. Sinds het begin van deze week is de prijs van het edelmetaal al met 10% gestegen en sinds het begin van dit jaar is zilver zelfs 31% meer waard geworden. Het edelmetaal profiteert van de impact die de Brexit heeft op het monetaire beleid van centrale banken. Beleggers verwachten dat centrale banken hun monetair beleid verder zullen verruimen en zoeken daarom veilige havens als goud en zilver op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Bank of England neemt meer maatregelen tegen onrust Brexit

De Bank of England (BoE) komt deze zomer waarschijnlijk met meer stimuleringsmaatregelen vanwege de onrust rondom het aanstaande vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. 

Dat heeft gouverneur Mark Carney donderdag in een toespraak gezegd.

De Britse centralebankpresident benadrukte eerder al dat hij niet zal aarzelen in te grijpen om ervoor te zorgen dat de financiële markten blijven functioneren.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

‘Ons onderwijs produceert aan de lopende band makke schapen’

Doodt ons schoolsysteem de creativiteit in onze studenten? Het heeft er alle schijn van, staat te lezen in het boek How Children Succeed: Grit, Curiosity, and the Hidden Power of Character:

‘De studenten die de beste rapporten behaalden waren degene die laagst scoorden op vlak van creativiteit en onafhankelijkheid en hoogst op zaken als nauwgezetheid, het uitstellen van beloningen, voorspelbaarheid en afhankelijkheid.’

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

De reden waarom ons weekend (nog) niet op woensdagavond begint

Economen zijn bang dat de economie zal instorten eens we ophouden te consumeren. De Britse econoom Tim Harford spreekt dat tegen.

Is deze stelling op korte termijn verdedigbaar (minder consumptie leidt tot minder vraag, wat op haar beurt leidt tot minder productie, wat leidt tot minder werk, met als resultaat economische chaos, werkloosheid en miserie). Op de lange termijn ziet Harford een gans andere realiteit:

‘De moderne westerling verdient vandaag ongeveer dubbel zo veel als zijn ouders verdienden toen ze even oud waren. Waarom zouden de tieners van vandaag, eens ze de veertig bereiken, niet beslissen om meer van hun welvaart te gaan genieten door minder te werken? In plaats van tweemaal zo rijk te zijn als hun ouders zouden ze er voor kunnen kiezen om even rijk te zijn doch hun weekend op woensdagavond te laten beginnen. Indien dit op een graduele manier gebeurt, kan massale werkloosheid worden vermeden. Mensen zouden gewoon minder verdienen, minder uitgeven, meer tweedehandskleding kopen en meer tijd besteden aan wandelen en lezen. Dit is perfect uitvoerbaar, we zijn al meer dan rijk genoeg.‘

Maar waarom kwamen we dan niet al eerder tot het besluit om ons minder op geld en meer op spiritualiteit en vrijetijd te richten?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Deze vrouw heeft 15 inkomstenbronnen. En dat zou jij beter ook doen

Wat gebeurt er wanneer jij wordt ontslagen? Hoe ga je nog aan voldoende geld geraken om je rekeningen te betalen, je huis af te betalen en je familie te onderhouden? Voor veel mensen zou dit een probleem zijn. Maar niet voor Pauline Paquin, zij heeft namelijk veel verschillende bronnen van inkomsten. Dit zet haar op weg naar financiële onafhankelijkheid.

Pauline Paquin heeft verschillende bazen, inclusief haarzelf. Wanneer je verschillende inkomstenbronnen hebt, is het niet erg wanneer er een opdroogt. Ieder moet voor zich uitmaken hoeveel hij/zij wil werken, maar een stok achter de deur is altijd handig.

Zo kan je extra inkomsten halen uit: