Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 6271 tot 6275
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

De goudprijs geeft een bijzonder krachtig signaal!

De markten staan compleet op z’n kop. We vertelden u vorige week nog dat de beurzen tegengestelde signalen uitstuurden. Het lijkt er inmiddels meer op dat de markten volledig doorslaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Gibraltar wil tweede ‘Brexit’-referendum

Gibraltar wil een tweede referendum eens Groot-Brittannië een overeenkomst met de EU heeft bereikt over een uitstap uit de eenheidsmarkt. Ondertussen zoekt het Brits overzees gebied toenadering tot Schotland om lid te kunnen blijven van het Europees blok. Gibraltar is een Brits overzees gebied gelegen aan het zuidelijke eind van het Iberisch Schiereiland bij de ingang van de Middellandse Zee. 96% van de inwoners steunden ‘Remain’, waarmee het zich tot het meest pro-EU district van het Verenigd Koninkrijk kroonde.

Volgens Fabian Ricardi (foto), de premier van Gibraltar, werd mensen de keuze gegeven tussen ‘in’ of ‘uit’, maar wist niemand goed wat ‘uit’ betekenen zou. Een tweede stemronde moet kiezers nu de mogelijkheid geven tussen lid van de EU blijven of een post-Brexit-akkoord steunen, vindt hij.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank wilt 150 miljard belastinggeld

De premie om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank is nu hoger dan crisisjaar 2008, het jaar waarin Lehman Brothers omviel en banken met miljarden aan belastinggeld overeind gehouden moesten worden.

De prijs van een zogeheten credit default swap op een 5-jaars bankobligatie van Deutsche Bank steeg vorige week naar 474 euro, terwijl je dezelfde verzekering twee jaar geleden nog voor ongeveer 100 euro kon afsluiten. Het aandeel Deutsche Bank is daarnaast in een jaar tijd met meer dan 60 procent gedaald op de Duitse beurs.

Misschien daarom ook niet vreemd dat topeconoom van Deutsche Bank, David Folkerts-Landau, tegen Welt am Sonntag aangeeft dat er een noodpakket van de Europese Unie van 150 miljard euro moet

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Deutsche Bank: Europese banken hebben 150 miljard nodig

De Europese bankensector staat er bijzonder slecht voor en heeft op korte termijn €150 miljard aan nieuw kapitaal nodig, zo waarschuwt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank, in Die Welt am Sontag. Met dat bedrag kunnen banken geherkapitaliseerd worden, zodat voorkomen wordt dat verontruste spaarders hun geld bij de bank weghalen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 11 juli 2016

Gimme the money!

Er moet een nieuw noodfonds in de EU komen om banken te beschermen of zelfs overeind te houden. 150 miljard moet er in komen, om te voorkomen dat de Italiaanse bankencrisis overslaat naar de rest van Europa.

'De Italiaanse banken liggen nu ineens in het midden van de belangstelling. Maar dat hadden we jaren geleden kunnen constateren, want de Italiaanse banken zijn al jarenlang een probleem', zegt economiecommentator Kees de Kort.