Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 6276 tot 6280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Duitsland waarschuwt voor groot gevaar in Europa

Eerst was er de aanval van de Deutsche Bank op het beleid van de ECB, daarna riep Mario Draghi de Europese landen nogmaals op om snel werk te maken van fiscale hervormingen. En nu roepen Bundesbank President Jens Weidmann en Duits Minister van Financiën Schauble in koor dat het tijdperk van lage rentevoeten wel eens sneller voorbij kan zijn dan men denkt.

Wat is er aan de hand in Europa?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Begrotingstekort VS loopt op

Jarenlang is het begrotingstekort van de VS gedaald - van heel veel naar een stuk minder - maar de laatste maanden is de beweging gedraaid en loopt het tekort op.

'Het heeft ermee te maken dat bedrijven minder winst maken, en dus minder belasting betalen, en dat de uitgaven aan sociale zekerheid blijven stijgen. Opgeteld komen ze zo'n 2,5 procent tekort op het nationaal inkomen', zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Brexit-angst weegt op beurzen en pond

De onzekerheid rond het referendum in Groot-Brittannië weegt op de beurzen in Europa en op de Britse munt. Het pond zakte maandag tot het laagste niveau in zeker twee maanden. En ook de aandelen gingen massaal lager. De Bel20 noteerde op de middag ruim 1,7 procent in het rood.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Zeven bankiers Deutsche Bank veroordeeld voor belastingfraude

Zeven voormalige managers van Deutsche Bank zijn veroordeeld wegens belastingontduiking bij de handel in CO2-emissierechten. 

Een van de bankiers moet van de Duitse rechter drie jaar de cel in voor de criminele praktijken. De anderen ontlopen een verblijf in de gevangenis met voorwaardelijke straffen of boetes.

Het gaat om een schandaal dat een aantal jaar terug aan het licht kwam. De Duitse autoriteiten deden hiervoor tot twee keer toe een grote inval bij Deutsche Bank. Aanklagers onderzoeken nog vijftien andere werknemers en oud-medewerkers van het financiële concern. Met drie andere bankiers zijn schikkingen getroffen.