Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6276 tot 6280
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Gevolgen Brexit voor bedrijven in een notendop

Dat Brexit zware gevolgen heeft gehad op de beurzen is niemand ontgaan. Maar hoe zit het op het vlak van de bedrijfswereld? Welke praktische gevolgen heeft de Britse uitstap?

De Financial Times laat op de overzichtelijke Brexit Business Tracker zien wat de gevolgen zijn van de Brexit voor (Britse) bedrijven van HSBC tot Easyjet. Welke ondernemingen hebben mensen aan de deur gezet, winstwaarschuwingen gegeven, investeringen uitgesteld of fusies en overnames uitgesteld?

Chronologisch vindt u er alle aankondigingen terug. Aan de hand van deze korte stukjes krijgt u een overzicht van de schade van de keuze om uit de Europese Unie te stappen. Zo kunt u reeds zien dat HSBC van plan is om 1000 jobs van zijn investmentbank over te hemelen van Londen naar Parijs. JP Morgan zou dan weer 4000 van de 16000 jobs in het VK willen wegsnoeien. In totaal hebben reeds 9 multinationals ingrepen aangekondigd en dit aantal kan nog verder oplopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

“Dit is de ergste periode die ik me kan herinneren” – Alan Greenspan

Alan Greenspan, 90 inmiddels, gaf afgelopen vrijdag een interview aan CNBC en daar kunnen we weer een aantal zeer interessante opmerkingen uit distilleren.

Over de Brexit was hij duidelijk: “we zitten vroeg in een crisis die nog een hele tijd te gaan heeft.”

De toon is gezet: “Dit is de ergste periode die ik me kan herinneren. Dit is met niets vergelijkbaar, zelfs niet de crash van 1987 toen de Dow 23% verloor.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Zo kan jij ook je droomjob vinden

Hoe voel jij je op zondag? Zie je volledig op tegen een nieuwe werkweek of kan je niet wachten tot het maandag is? Indien het eerste: dit zijn enkele handige tips om je droomjob te vinden. Het spreekwoord luidt immers niet voor niets: Kies een job waar je van houdt en je hoeft nooit meer een dag te werken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

‘300.000 Afrikanen op weg naar Europa’

300,000 immigranten uit de Sub-Sahara zullen de volgende maanden Europa bereiken, het gros onder hen zal de oversteek maken vanuit Libië naar Italië. Dat zegt Fabrice Leggeri, de grote baas van Frontex, het Europees Agentschap voor het beheer van de operationele samenwerking aan de buitengrenzen van de EU, in een gesprek met enkele Duitse kranten.

Leggeri baseert zijn schattingen op recent onderzoek in de regio van Agadez in Niger, waar maandelijks 13.000 mensen vertrekken.

“Indien de migratie van West-Afrika naar Libië aanhoudt, moeten we dit jaar nog zo’n 300.000 vluchtelingen verwachten, die via de noordelijke Maghreb naar Europa zullen reizen.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 30 juni 2016

Waarom en hoe Groot Brittannië weer terug komt in de EU

De Britten hebben ervoor gestemd om de EU te verlaten. Maar of dit ook gaat gebeuren valt te betwijfelen. Daags na de Brexit, wordt voor- en achter de schermen hard geknokt om de gevolgen van het referendum ongedaan te maken. Zo was er een online petitie die miljoenen Britten hebben ondertekend. Het Blijf-kamp wordt almaar groter en sterker.

De financiële markten reageerden furieus, maar sinds kort is het herstel ingetreden, waarmee de grote verliezen voor een groot deel zijn gecompenseerd. Zouden beurshandelaren rekening houden dat het allicht niet tot een Brexit zal komen? Een andere mogelijkheid is dat de Britten wel de EU verlaten, maar op een dusdanige -financieel voordelige- manier, dat van een vertrek bijna geen sprake meer is.