Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 6281 tot 6285
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Vlaming schenkt 2,5 keer meer na hervorming schenkingsrecht

Sinds de Vlaamse regering vorig jaar de schenkingsrechten heeft hervormd, zijn er 2,5 keer meer schenkingen geregistreerd. Ook de ontvangsten uit onroerende schenkingen zijn met 75 procent gestegen van 100 naar 175 miljoen euro per jaar. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Begroting Bart Tommelein, die spreekt van een "win-win-win voor de burger, onze economie en de overheid". De minister plant een gelijkaardige hervorming van de erfbelasting.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Een land dat geen kerncentrales heeft wil nu kernafval gaan opslaan

In de Australische provincie South Australia bestaan plannen om kernafval te gaan stockeren. Dat is opmerkelijk omdat in het land geen kerncentrales staan. Australië is de – op Kazachstan en Canada na – grootste producent van uranium ter wereld, maar die productie wordt volledig geëxporteerd. De plannen zijn ingegeven door de stijgende werkloosheid in de provincie. South Australia kent met 8,2 % het hoogste werkloosheidspercentage in het land. Lokale overheden vrezen dat dit percentage straks met twee cijfers wordt geschreven omdat zich al lang geen nieuwe investeerders in de regio rond de stad Adelaide melden.

Gratis elektriciteit - De plannen voor de bouw van een centrale voor afvalopslag worden door de lokale bevolking opmerkelijk goed onthaald. De economische groei die daarmee gepaard gaat zou leiden tot het afschaffen van een reeks lokale belastingen. Ook zou vanuit het verarmd uranium elektriciteit worden gegenereerd die dan gratis zou worden verdeeld over de bewoners en de industrie in de regio.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Goldman Sachs keeps ruling the world

José Manuel Barroso, de voormalige voorzitter van de Europese Commissie, heeft een hoge functie gekregen bij de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De Portugees wordt bestuursvoorzitter bij Goldman Sachs International, het grootste dochterbedrijf van Goldman, in Londen.

Barroso, die van 2004 tot 2014 de leiding over de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie had, wordt ook adviseur voor de bank. Tegenover de Financial Times verklaart de voormalig EU-topman dat hij alles er aan gaat doen om de negatieve gevolgen van Brexit tegen te gaan. Barosso:

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 10 juli 2016

Opnieuw Russische toeristen naar Turkije

Een vliegtuig met toeristen uit Rusland is zaterdag geland op de luchthaven van het Oost-Turkse Antalya. 

De 189 passagiers zijn de voorhoede van een nieuwe golf toeristen uit Rusland, na een boycot van Turkije die acht maanden duurde. Turkse media meldden zaterdag met uitroeptekens dat ,,het eerste konvooi Russen vanuit Moskou in Atalya is aangekomen''.

Moskou en Ankara kregen eind vorig jaar slaande ruzie als gevolg van spanningen ontstaan door het steunen van verschillende partijen in de burgeroorlog in Syrië en door het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig door Turkse F-16's in november.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 9 juli 2016

IS komt met eigen munt: de gouden dinar

Islamitische Staat heeft een eigen munt geïntroduceerd. De gouden dinar, naar een zevende-eeuws voorbeeld uit het kalifaat van Uthman, is volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten in de provincie Dair as-Saur uitgegeven. De munt is 4,5 gram zwaar en vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 175 euro.

Het is de bedoeling dat olie, een van de belangrijkste inkomensbronnen van de terreurorganisatie, voortaan wordt afgerekend in dinars. Veel handelaren hebben zich volgens het Observatorium al op de markt begeven om de nieuwe valuta te bemachtigen.