EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
52
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6291 tot 6295 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Goudprijs in Egyptische pond 50% gestegen

De goudprijs in Egyptische ponden is vandaag met 50% gestegen, nadat bekend werd dat de centrale bank de munt niet meer kunstmatig wil ondersteunen. De centrale bank hanteert vanaf nu een vrije wisselkoers, wat wil zeggen dat de waarde van de munt geheel aan de vrije markt wordt overgelaten. Op het moment van schrijven staat het Egyptische pond ten opzichte van de dollar 33% lager dan gisteren, want de wisselkoers schoot omhoog van minder dan 9 naar 13,26 Egyptische pond tegenover de dollar.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

De oliemarkt is groter dan alle andere grondstoffen samen

Sinds het ontstaan van de verbrandingsmotor is olie niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Zonder olie zou de wereld er vandaag totaal anders uitzien. En ondanks de groene revolutie blijft olie vandaag nog steeds bijzonder belangrijk.

Zonder olie zouden er geen transport, geen luchtvaart, geen schepen en geen auto’s zijn. Het leger zou zich amper kunnen verplaatsen. Olie is het smeermiddel van de wereld. De opmars van hernieuwbare energie en nu lithium is sterk de laatste jaren, maar toch verbruiken we nog altijd 94 miljoen vaten olie … per dag wereldwijd!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Grijpen centrale banken binnenkort naast goud ook terug naar zilver?

Zeg nooit ‘nooit’, zeker niet op de financiële markten. Wanneer we zeggen dat centrale banken overwegen om naast goud ook zilver te kopen, zouden velen ons voor gek verklaren. Nochtans is het niet zo ver gezocht als het op het eerste zicht lijkt. In het verleden is dit al eens voorgevallen. En de geschiedenis herhaalt zich nooit, maar soms rijmt het toch opvallend veel.

In tijden van nood grijpt men terug naar maatregelen uit het verleden. De rol van zilver als monetaire munt speelt zich dezer dagen enkel af bij particuliere beleggers en investeerders. Zo goed als geen enkele centrale bank heeft nog zilver. Ooit was dit anders. En als de nood het hoogst is, kan zilver opnieuw zijn rol opeisen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Deutsche Bank: ECB heeft rentesignaal kapotgemaakt

Het monetaire beleid van de ECB is verantwoordelijk voor een gebrek aan hervormingen, de lage spaarrente en voor nieuwe financiële bubbels. Die conclusie trekt David Folkerts-Landau, hoofdeconoom van Deutsche Bank. In een nieuw rapport getiteld ‘The Dark Sides of QE‘ beargumenteert hij dat het opkopen van staatsobligaties en het verlagen van de rente door de ECB veel meer negatieve dan positieve effecten heeft gehad op de economie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 3 november 2016

Leven in een economische illusie van 10 biljoen dollar

De aandelenmarkten zijn de afgelopen 10 jaar enorm gestegen. Een dip in 2009 werd een ultiem hoogtepunt dezer jaren. Maar toch zien we een markt van 10 biljoen dollar de afgelopen twee jaar nog maar weinig bewegen. Vanaf midden 2014 is de aandelenmarkt nergens meer naartoe gegaan. Geen daling, geen stijging.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs