Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 6291 tot 6295
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Fitch waarschuwt Japan voor verlaging kredietstatus

Japan kan goedkoper lenen dan ooit te voren en de koers van de Japanse yen staat op het hoogste niveau in anderhalf jaar tijd. Toch maakt kredietbeoordelaar Fitch zich zorgen, want ze verlaagden vandaag het vooruitzicht voor Japan naar ‘negatief’. Het land mag haar kredietscore ‘A’ behouden, maar moet oppassen voor een afwaardering.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Politieke recuperatie van een gruweldaad wordt keerpunt in presidentsrace

103 mensen werden in de nacht van zaterdag op zondag geraakt door kogels die in de holebi-discotheek ‘Pulse’ in Orlando werden afgevuurd door de 29-jarige Omar Mateen, een Amerikaans staatsburger en inwoner van Port St. Lucie in de Amerikaanse staat Florida.

50 onder hen overleefden de aanslag niet, 53 anderen worden verzorgd, velen onder hen bevinden zich in kritieke toestand. Mateen tekent met zijn gruweldaad voor de grootste massaschietpartij in de Amerikaanse geschiedenis.

De politieke recuperatie

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Hoe veilig zijn bankkluizen?

Ik wil diegene die een bankkluis huren of dit overwegen wijzen op het volgende; het verschilt per bank of de inhoud van de kluis van u blijft als de desbetreffende bank failliet gaat. Met andere woorden: of de inhoud van de bank behoort tot de failliete inboedel van de bank of daarbuiten valt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Heft Europa Russische sancties op als economie verder verslechtert?

De Russische economie is sinds enige tijd in zware problemen geraakt, in hoofdzaak door de sterk gedaalde olieprijzen. Waar dit in eerst instantie nog grotendeels werd verzwegen is dit niet langer meer mogelijk. Onder meer de Russische Centrale Bank kondigde vrijdag nieuwe maatregelen aan.

Vrijdag kondigde de Russische Centrale Bank aan dat het belangrijkste rentetarief zal dalen. Dit werd mogelijk gemaakt door de dalende inflatie risico’s en de noodzaak aan een “imminente” economische heropleving aldus een officiële mededeling. Dit toont aan dat zelfs op een hoog politiek niveau de economische situatie als een ernstig risico wordt ingeschat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Verliezen voor aandelenmarkten kunnen oplopen tot 25% bij Brexit

Terwijl het referendum over een Brexit op 23 juni snel dichterbij komt lekken er meer en meer details uit over de mogelijke gevolgen hiervan. Een recente studie toont aan dat de Europese beurzen bijna 25% van hun waarde kunnen zien verdampen in de rechtstreekse nasleep van een Brexit.

Deze risico analyse, samengesteld door Axioma Inc. welke gespecialiseerd is in deze zaken, gaat ervan uit dat de beurzen de grootste schok zullen opvangen indien de voorstanders van een Brexit het halen. Aandelen welke in Britse Pond genoteerd staan dalen over het algemeen nog 10% meer dan de Euro-gerelateerde zaken. Dit in de lijn van de voorspelde scherpe daling van het Britse Pond indien dit realiteit wordt.