Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 6291 tot 6295
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

‘Whiteness is blindness’: 11 politieagenten neergeschoten in Dallas

In de Amerikaanse stad Dallas hebben sluipschutters 11 politie-agenten neergeschoten tijdens een betoging tegen politiegeweld. Vier onder hen zijn overleden, drie vechten voor hun leven.

Volgens de chef van de lokale politie openden sluipschutters het vuur vanop het dak van een gebouw. In de straten was ondertussen een betoging aan de gang van mensen die  protesteerden tegen het doodschieten van 2 zwarten eerder tijdens de week.

Een incident deed zich dinsdag voor in de stad Baton Rouge in de zuidelijke staat Louisiana, waar ene Alton Sterling door de politie werd doodgeschoten. Beelden van de dood van Philando Castile, nabij de stad St. Paul in Minnesota, zijn ondertussen al de wereld rondgegaan. Castille werd bij een eenvoudige verkeerscontrole doodgeschoten. Zijn vriendin filmde die gebeurtenis en streamde de beelden rechtstreeks op Facebook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

De kans is groter dat deze 7 dingen gebeuren dan dat jij de lotto wint

Veel mensen hopen nog altijd in een keer rijk te worden door de jackpot van de lotto te winnen. Iedere week zitten ze te wachten tot de juiste ballen vallen. De lotto is echter een manier om arme mensen die niets van wiskunde kennen nog armer te maken … en onderstaande bewijst deze stelling.

De volgende keer dat jij droomt van instant rijkdom, denk dan eens aan deze gebeurtenissen. De kans dat dit gebeurt, is namelijk groter dan dat jij de lotto wint. (En denk dan ook eens wat je allemaal zou kunnen doen met het geld dat je NIET uitgeeft aan de lotto.)

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Bill Gross: Staatsobligaties zeer risicovol door lage rente

Volgens Bill Gross zijn staatsobligaties met deze historisch lage rente te risicovol geworden, omdat een stijging van de rente dan een veel grotere impact heeft op de waarde van de obligatie. Bill Gross werkte jarenlang voor obligatiebelegger Pimco en kent de obligatiemarkt dus als geen ander.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Japan kan een stijgende Yen niet afstoppen

Wie dacht dat de Britten het moeilijk hadden door de forse daling van het pond moet eens naar Japan kijken. Het land van Shinzo Abe heeft last van het tegenovergestelde: de yen stopt niet met stijgen. En dat heeft zware gevolgen voor het land.

Sinds de Brexit steeg de Japanse yen al 5% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Sinds begin dit jaar is er al een stijging van 19%. En het ziet er niet naar uit dat de Japanse centrale bank de trend kan keren.

Bron: Argentor
Geplaatst: vrijdag 8 juli 2016

Goudvoorraad ETFs naar hoogste niveau in drie jaar

De totale goudvoorraad van alle goud-ETF’s ter wereld bereikte deze week een niveau van 2.000 ton, het grootste volume in drie jaar tijd. Een bankencrisis in Italië, de verwachting van meer monetaire stimulering door centrale banken en de politieke onzekerheid ten gevolge van de Brexit zorgen voor een vlucht naar veilige havens en een toegenomen belangstelling om goud te kopen.