Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6296 tot 6300
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Aandelen Goudmijnen stijgen 132%

De aandelen van de goudmijnen zijn in de eerste 6 maanden van 2016 met 132% gemiddeld gestegen. De grootste stijger is.....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Grote bankencrisis dreigt in Italie

Eerder dit jaar waarschuwden we op Marketupdate al voor het zorgwekkende aantal slechte leningen binnen de Italiaanse bankensector. Deze tikkende tijdbom van €360 miljard kon toen nog onder het tapijt gemoffeld worden met een klein noodfonds van €5 miljard, maar nu wankelt de bankensector opnieuw...

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Londen keek nooit om naar de rest van het Verenigd Koninkrijk

De beslissing van Groot-Brittannië om zich van de Europese Unie af te scheuren, kan in grote mate een sociaal-geografische scheiding worden genoemd. Dat benadrukt de Franse econoom Pierre Veltz in een opiniestuk in de krant Les Echos.

De Britse beslissing weerspiegelt volgens Veltz in grote mate de tegenstelling tussen de grote metropool en de rest van het land.

“In Londen heeft tussen 60 procent en 70 procent van de bevolking gestemd om in de Europese Unie te blijven,” merkt Pierre Veltz op. “In de rest van het land heeft daarentegen 60 procent voor een afscheuring gekozen. In Manchester, Liverpool, Leeds en Newcastle werd alleen in de stadscentra een voorkeur voor een verdere deelname aan de Europese Unie opgetekend.”

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Kredietstatus Verenigd Koninkrijk verlaagd

Verschillende kredietbeoordelaars hebben de kredietstatus van het Verenigd Koninkrijk vanwege de Brexit verlaagd. Standard & Poor’s verlaagde de kredietscore met twee stappen, van AAA+ naar AA, terwijl Fitch deze met één stap verlaagde van AA+ naar AA. Ook heeft Fitch haar ‘outlook’ voor het Verenigd Koninkrijk op negatief gezet, wat betekent dat een verdere afwaardering later dit jaar niet uitgesloten is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Greenspan “Groot-Brittannië maakt een grote fout”

De Britse beleidsmakers hebben een enorme blunder begaan door een referendum te organiseren, dat zegt de 90-jarige voormalige voorzitter van de Federal Reserve Alan Greenspan. Dat de Britten ervoor gekozen hebben de EU te verlaten, hebben ze aan zichzelf te danken.

Het is een vreselijke beslissing, in alle aspecten. “Het had niet moeten gebeuren.”, zegt Greenspan. De gevolgen zijn enorm. Schotland zal zich waarschijnlijk afscheuren en ook Noord-Ierland zal zich terug bij Ierland aansluiten.

Nochtans hadden de Britten de best mogelijke overeenkomst met Europa: wel lid van de Europese Unie maar niet van de eurozone. Beter dan dat krijg je niet in Europa. Europa moet een vrije handelszone zijn, dat is goed voor de globale economie.