Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 6311 tot 6315
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Alle beleggingen stijgen na slecht banencijfer VS

Alles wat je dacht te weten over de economie en over beleggen kan overboord, want door het monetaire beleid van centrale banken is niets meer normaal. Er klots zoveel goedkoop geld rond in het systeem dat het beleggers niet meer uit maakt waar in te beleggen, zeker niet nu ze weten dat centrale banken onder het mom van prijsstabiliteit en inflatie bereid zijn alles te kopen wat los en vast zit. De ECB is zelfs begonnen met het opkopen van bedrijfsobligaties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Dit doen succesvolle mensen wanneer ze wakker worden

De vroege vogel vangt de worm. Dit geldt vooral voor succesvolle mensen. De meeste staan vroeg op zodat ze iedere (werk)dag een voorsprong nemen op de concurrenten die nog lekker liggen te knorren. Deze extra uren geeft hen minder afleiding tijdens het werk, meer energie en nog veel meer.

De meeste mensen zijn het meest productief ’s morgens. Lichaam en geest zijn uitgerust en hebben terug een vat vol energie. Door vroeg op te staan, kan je die productiviteit optimaal laten renderen. Er zijn er die werken of deze tijd gebruiken om aan sport te doen.

Deze 8 succesvolle mensen geven het voorbeeld. Ga jij nu nog op die snooze drukken?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

7 op 10 Grieken kunnen belastingen niet betalen

Een rondvraag van de Kamer van Koophandel en Industrie van Athene brengt aan het licht dat 69 procent van de Grieken dit jaar hun belastingen niet zal kunnen betalen. Niet minder dan 89 procent van de ondervraagden is van oordeel dat recente verhogingen van taksen en sociale bijdragen tot een diepere recessie zullen leiden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Waarom zou je eigenlijk goud kopen?

Goud is waarschijnlijk een van de meest controversiële activa op de financiële markten. Je bent voor of tegen goud en ieder kamp heeft zo zijn eigen overtuigingen. Waarom zou je dus goud kopen … of waarom niet? Een klein overzicht.

Anti-goud - Tegenstanders van goud zeggen dat het gele edelmetaal geen plaats heeft in een moderne portefeuille, het is iets uit het verleden. Goud produceert ook geen inkomen aangezien het geen cash flow heeft. Goud ligt maar ergens te wachten. Op lange termijn biedt goud geen meerwaarde in een portefeuille.

De prijs kan ook heel volatiel zijn. In april 2013 bijvoorbeeld daalde de goudprijs 13% op 2 dagen en eindigde het jaar met 28% verlies.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Het Chinese probleem waar bijna niemand het over heeft

De afgelopen maanden is China veelvuldig negatief in het nieuws gekomen. Het groeiland staat duidelijk in de schijnwerpers als we het hebben over een ‘groeivertraging’. Lang dachten we nog dat deze Chinese groeivertraging wel mee zou gaan vallen, maar op dit moment probeert de Chinese overheid vooral om alle zeilen bij te zetten om een harde landing van de Chinese economie te voorkomen.

Dat deze harde landing op dit moment uitgesteld wordt, kunnen we herkennen door het uitgebreide stimuleringsbeleid dat op dit moment door de Bank of China wordt gevoerd. Zo zijn de regels met betrekking tot het verlenen van krediet de afgelopen tijd enorm versoepeld waardoor het voor bijna elke Chinees op dit moment mogelijk is om een lening af te sluiten. Op deze manier probeert de Chinese overheid de bestedingen te stimuleren.