Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 6316 tot 6320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Back to 2008? De 3 meest angstaanjagende grafieken van 2016

“Het begint steeds meer op 2008 te lijken”, dat zegt Londense fondsenbeheerder John Anderson. De enorme daling van obligatierentes dit jaar laat ziet dat er donkere wolken boven de financiële markten samen pakken.

Brexit lijkt de paniek in het systeem alleen maar te versnellen. Obligatierentes zoeken steeds lagere regionen op, steeds meer overheidsobligaties noteren met een negatieve rentevoet. Aandelenmarkten staan onder zware druk en edelmetalen glimmen het meeste in 5 jaar.

En het kan nog erger:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

'Zelfs Noors model na Brexit is nadelig voor Verenigd Koninkrijk'

Zelfs als het Verenigd Koninkrijk na de Brexit directe toegang houdt tot de Europese markt, krimpt de Britse economie, zegt IMF-topvrouw Christine Lagarde.

Als de EU en het Verenigd Koninkrijk tot afspraken volgens 'Noors model' komen, krimpt de economie van het land naar verwachting 1,5 procent, aldus Lagarde donderdag in een interview met de Financial Times.

Noorwegen is ook geen lid van de EU, maar heeft afspraken waardoor het land wel toegang heeft tot de interne markt en geen hoge invoerheffingen hoeft te betalen. In de ogen van Britse eurosceptici geldt Noorwegen als hét voorbeeld bij uitstek van een Europees land dat geen EU-lid is, maar er economisch goed voor staat. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Afrika evolueert steeds meer in de richting van een soort EU

In Afrika wordt gestreefd naar de introductie van een gemeenschappelijke munt en een eenvormig paspoort. Gehoopt wordt dat daarover deze zomer door de African Union (AU) een aantal beslissingen kunnen worden genomen.

Sommige Afrikaanse regio’s hebben al een aantal stappen genomen om dat streefdoel te kunnen realiseren. Een aantal voormalige Franse kolonies is daarvoor overgestapt op het gebruik van de franc, een gemeenschappelijke munt die aan de euro is gekoppeld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Duitse groei is van tafel

De nieuwe Duitse groeicijfers vallen onverwacht tegen. Kees de Kort ziet de economische groei bij de oosterburen zelfs eerder dalen dan stijgen.

‘Het begint steeds minder te worden. Het eerste kwartaal zag er mooi uit in Duitsland maar de laatste cijfers vertonen op allerlei terreinen een heel ander verhaal’, zegt De Kort.

De industriële productie, de orderindustrie en de bouw laten volgens De Kort niks bijzonders zien. ‘Het zijn eerder kleine minnetjes dan plusjes in vergelijking met een jaar geleden’. En dat kan volgens Kees maar één ding betekenen: ‘Het herstel van de economische groei in Duitsland is voorlopig even van tafel’.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

De Brexit en de NAVO… wat nu?

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie vormt ook een bedreiging voor de nieuwe Europese defensie-strategie.

Dat zeggen waarnemers naar aanleiding van gesprekken tussen de North Atlantic Treaty Organisation (Nato) en de Europese Unie over de defensie-strategieën voor de toekomst.

Opgemerkt wordt dat de Nato gehoopt had zich te kunnen linken aan een sterkere Europese Unie en zich zeker niet aan een verzwakte en verdeelde partner had verwacht. De Verenigde Staten zouden alvast hopen dat Groot-Brittannië op militair gebied een sterke partner van de Europese Unie blijft.