Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 6316 tot 6320
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

De komende anderhalve week wordt enorm spannend

Op 23 juni staat het EU referendum in het Verenigd Koninkrijk op het programma en terwijl de meeste mensen zich bezig houden met het Europees Kampioenschap, is dit een gebeurtenis die enorme impact kan gaan hebben op de markt. De afgelopen week zagen we tussenstanden die wezen op een licht voordeel voor de voorstanders van een Brexit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

‘Federal Reserve gaat rente verlagen’

De Federal Reserve gaat eerder de rente verlagen dan verhogen, zegt Nicholas Ferres, investment directeur bij Eastspring Investments (Prudential). Ook (een beperkt deel van) de markt houdt weer rekening met een Fed-renteverlaging.

Het tegenvallende werkgelegenheidsrapport van mei zou later dit jaar een renteverlaging van de Federal Reserve met zich mee kunnen brengen en de algemeen verwachte rentenormalisatie op de helling kunnen zetten, gaf Nicholas Ferres op CNBC mee. In mei creëerde de Amerikaanse economie slechts 38000 jobs terwijl de markt een cijfer van 162000 had verwacht. Daarenboven werden de cijfers van maart en april flink neerwaarts aangepast.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Wil je meer dan een gewoon leven? Dan moet je DIT weten over geld

Het doel van een budget is om te achterhalen of je meer of minder geld uitgeeft dan je binnen krijgt. Nadat alle rekeningen betaald zijn, heb je dan nog geld over of heb je geld tekort? Een budget klinkt saai, maar kan best sexy worden – vooral als je een beter dan gemiddeld leven wilt hebben.

Hoeveel van jullie maken nog een budget? We vragen het ons soms af. Maar zonder budget weet je niet waar je geld naar toe gaat en is de kans groot dat je jezelf afvraagt waar het gebleven is. Maar een budget alleen is niet voldoende.

Al je facturen betalen en op het einde van de maand genoeg over houden is geweldig, maar niet uitzonderlijk. Dit is de beste therapie voor een gewoon leven. Wil je meer dan een gewoon financieel leven, moet je beter doen dan het gemiddelde. Je moet jezelf uitdagen en tot het uiterste drijven om je financiën zo efficiënt mogelijk te beheren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Duitsland waarschuwt voor groot gevaar in Europa

Eerst was er de aanval van de Deutsche Bank op het beleid van de ECB, daarna riep Mario Draghi de Europese landen nogmaals op om snel werk te maken van fiscale hervormingen. En nu roepen Bundesbank President Jens Weidmann en Duits Minister van Financiën Schauble in koor dat het tijdperk van lage rentevoeten wel eens sneller voorbij kan zijn dan men denkt.

Wat is er aan de hand in Europa?