EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6321 tot 6325
Geplaatst op: woensdag 17 augustus 2016

Moeten we ons weer zorgen maken over China?

Beleggers lijken vandaag de dag een stuk minder bezig te zijn met de problemen in China dan een jaar geleden het geval was. Vorig jaar werden de beleggers nog getrakteerd op een ware crash toen bekend werd dat de economie van China aan een lager tempo zou gaan groeien dan verwacht werd. Is de situatie op dit moment totaal anders dan een jaar geleden?

Volgens Societe Generale analist Wei Yao is de huidige situatie nog steeds zorgwekkend te noemen. Als we ons richten op de Chinese macrocijfers over de maand juli dan constateert Yao dat deze cijfers op alle fronten teleur wisten te stellen.

China staat er niet beter voor dan een jaar geleden

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 17 augustus 2016

Risico's banken worden ernstig onderschat

In een opiniestuk in de Wall Street Journal schrijft Thomas M. Hoenig, vicepresident van de FDIC en voormalig president van de Federal Reserve van Kansas, dat banken eigenlijk vandaag de dag veel meer risico's op hun balans hebben dan we denken en dat de kapitaaleisen voor banken nog steeds ver beneden de maat zijn.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: woensdag 17 augustus 2016

Duitsers op pensioen met 69 jaar?

Het blijft misschien nog moeilijk om te moeten aanhoren maar het is ondertussen geen nieuws meer dat de pensioenleeftijd in de meeste Europese landen stelselmatig wordt opgetrokken naar 67 jaar. In Duitsland kijken ze echter iets verder in de toekomst, volgens de Duitse centrale bank zou de pensioenleeftijd nog hoger moeten omwille van de massale vergrijzing .

Dat blijkt uit een studie van de Bundesbank, de nationale bank van Duitsland. Op dit moment wordt de pensioenleeftijd in Duitsland, net zoals in Nederland en België, opgetrokken naar 67 jaar. De regering-Merkel tracht hiermee het ontvangen pensioen de komende vijftien jaar niet onder de 43% van het inkomen laten zakken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 17 augustus 2016

Fondsen hebben recordbedrag aan Nederlandse hypotheken uitstaan

Hypotheekfondsen hadden in het tweede kwartaal voor 19,1 miljard euro aan Nederlandse hypotheken uitstaan. Dit is het hoogste bedrag ooit.

Hypotheekfondsen hadden in het tweede kwartaal voor 19,1 miljard euro aan Nederlandse hypotheken uitstaan. Dit is het hoogste bedrag ooit.

De groei van hypotheekfondsen zette in het afgelopen kwartaal door vanwege nieuwe inleg door beleggers, meldt De Nederlandsche Bank (DNB) woensdag.

Het totaalbedrag aan uitstaande hypotheken vanuit beleggingsfondsen aan Nederlandse particulieren nam in het tweede kwartaal met 2,3 miljard euro toe. Dat komt neer op een stijging van 14 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 17 augustus 2016

Zoektocht naar goudtrein Nazi’s gaat door

De zoektocht naar de vermeende goudtrein in Polen is een jaar na dato nog steeds niet afgelopen. Sterker nog, deze week zijn de eerste graafwerkzaamheden begonnen om een oude spoortunnel in het Poolse heuvellandschap bloot te leggen.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs