Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6321 tot 6325
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Beleggers verwachten renteverlaging Federal Reserve

De kans dat de Federal Reserve de rente zal verlagen is door alle onrust van de afgelopen dagen weer groter geworden dan de kans op een renteverhoging. Het geplande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stuurde een schokgolf door de financiële markten, want de aandelenkoersen gingen wereldwijd met ruim 10% onderuit. Voor veel Europese banken waren de verliezen op de beurs ruim twee keer zo groot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

De wereld heeft een veel groter probleem dan de Britten

Beleggers vluchten massaal naar obligaties na de schokgolf uit Groot-Brittannië. In Japan noteren alle obligaties onder een rentevoet van 0,10%, Frankrijk staat op het punt met zijn 10-jarige rentevoet negatief terrein op te zoeken, … Maar deze absurde situatie zorgt voor een immens probleem, ongeacht een Brexit of niet.

Lage rentevoeten zijn eerder een symptoom dan een oorzaak. De daling van de rentevoeten op obligaties wereldwijd toont aan dat de wereldeconomie in een depressieve fase verkeerd en dat de rentevoeten nog jaren heel laag zullen blijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Banken zwaar geraakt door Brexit

Het besluit van de Britse premier Cameron om af te treden en het besluit om uit de EU te stappen over te laten aan zijn opvolger zorgt voor nog meer onzekerheid dan dat er al bestaat. De beslissing heeft het Verenigd Koninkrijk in een politieke chaos gestort, waarbij verschillende zwaargewichten het veld hebben moeten ruimen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Brexit: rijksten der aarde verloren al $200 miljard

Het zijn zware tijden, niet alleen voor de Britten maar ook voor de rijken der aarde. Sinds de verrassende Brexit-uitslag verloren de 400 rijksten der aarde op nauwelijks twee handelsdagen reeds $196.2 miljard.

De financiële nieuwssite Bloomberg beheert al jaren de Bloomberg Billionaires Index waar de 400 rijksten der aarden een plaatsje hebben gekregen. Bekende namen als Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos en Marc Zuckerberg hebben een zitje in de top 10. Alles samen zijn de 400 rijksten goed voor $3,8 biljoen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 28 juni 2016

Cameron blokkeert tweede referendum en schuift startschot Brexit door naar opvolger

De Britse premier David Cameron sluit een nieuw referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie uit. ,,Er kan geen twijfel bestaan over het resultaat.”

“Ik ben duidelijk, het kabinet heeft vanmorgen afgesproken dat het besluit moet worden aanvaard”, zei Cameron in het parlement.