Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 6331 tot 6335
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

'Eerste bedrijven uit VK tonen interesse in Nederland'

Sinds het Verenigd Koninkrijk (VK) op 23 juni stemde om uit de Europese Unie te stappen hebben de eerste Britse bedrijven interesse getoond om zich in Nederland te vestigen.

"De eerste gevallen van interesse zijn er", zei minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

De bewindsman benadrukte nog maar eens dat het kabinet niet van plan is de wetten en regels aan te passen om zo Britse bedrijven te verleiden zich in Nederland te vestigen. "Ook niet het bonusbeleid", voegde Dijsselbloem daar aan toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

JPMorgan vreest duizenden banen te moeten verplaatsen uit Londen

JPMorgan zal mogelijk gedwongen worden om duizenden banen te verplaatsen uit Londens als de bank niet meer vanuit het Verenigd Koninkrijk financiële diensten kan aanbieden in de Europese Unie.

Dit vertelde JPMorgan-topman Jamie Dimon aan de Italiaanse krant Il Sole 24. Banken in Londen maken nu gebruik van een speciaal Europees paspoort voor financiële bedrijven.

Hierdoor kunnen ze werken in Europa, maar wanneer het Verenigd Koninkrijk daadwerkelijk vertrekt uit de EU is het nog maar de vraag of dit paspoort nog geldig is.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

Australië moet vrezen voor hoogste kredietoordeel

De hoogste kredietbeoordeling van Australië staat onder druk. Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) handhaafde donderdag de AAA-beoordeling, maar zette de verwachting op negatief. 

De firma heeft onder meer zorgen over het in toom houden van het begrotingstekort.

Volgens S&P is er een kans van één op drie dat de AAA-rating, ook wel triple-A genoemd, in de komende twee jaar naar beneden gaat.

Australië verloor voor het laatst zijn topbeoordeling, bij zowel S&P als Moody's, in 1986. Dat werd hersteld door Moody's in oktober 2002, waar S&P volgde in februari 2003.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 7 juli 2016

De edelmetalen hebben hun glans terug

De stijging in de edelmetalen goud en zilver de afgelopen tijd, zijn u waarschijnlijk niet ontgaan. Na jaren van prijsdalingen, hebben de edelmetalen hun glans volledig terug. De goudprijs is dit jaar al met bijna 30% in waarde toegenomen. De zilverprijs doet hier nog een schepje bovenop met een stijging van ruim 45%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Zilver schiet door het dak en de banken betalen

Volgens een blogger die gespecialiseerd is in het handelen in zilver, was het doorbreken van $18 het signaal dat het edelmetaal nog veel hoger zou gaan. En hoe! Afgelopen week schoot de zilverprijs door $20 heen. Onderliggende reden? De banken! Zij zijn nu hun grote shortposities aan het sluiten.

Een gap is term die vanuit de technische analyse komt. Het geeft een ruimte weer tussen een twee opeenvolgende dagen. De praktijk wijst uit dat gaps op den duur altijd worden gevuld. Feitelijk laat de grafiek van zilver zien dat het nu vanuit een neerwaartse trend, in rap tempo gap op gap aan het vullen is.

De neerwaartse trend ving aan in 2013, toen Centrale Banken meer monetaire verruiming toezegden. Vanaf dat moment kwam de zilverprijs onder druk te staan en kwam het edelmetaal terecht in een langdurige bear market, mede door de grote shortposities van banken zélf. Rond $18 bleef de dalende trend haperen, maar nu lijken alle signalen voor een langdurige bull market op groen te staan.