Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 6331 tot 6335
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Verliezen voor aandelenmarkten kunnen oplopen tot 25% bij Brexit

Terwijl het referendum over een Brexit op 23 juni snel dichterbij komt lekken er meer en meer details uit over de mogelijke gevolgen hiervan. Een recente studie toont aan dat de Europese beurzen bijna 25% van hun waarde kunnen zien verdampen in de rechtstreekse nasleep van een Brexit.

Deze risico analyse, samengesteld door Axioma Inc. welke gespecialiseerd is in deze zaken, gaat ervan uit dat de beurzen de grootste schok zullen opvangen indien de voorstanders van een Brexit het halen. Aandelen welke in Britse Pond genoteerd staan dalen over het algemeen nog 10% meer dan de Euro-gerelateerde zaken. Dit in de lijn van de voorspelde scherpe daling van het Britse Pond indien dit realiteit wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Chinese schuld stijgt tot gevaarlijke niveau’s

Het Internationale Monetaire Fonds (IMF) waarschuwt China opnieuw om urgent enkele belangrijke stappen te nemen tegen de snel stijgende schuld bij de Chinese bedrijven. Indien dit niet gedaan wordt dreigt deze schuldenberg een zware belemmering te worden bij het omvormen van de economie.

David Liption, first deputy managing director bij het IMF, waarschuwde de Chinezen voor de stijgende schuld op een economische conferentie te Shenzhen.  Deze volgend op eerdere waarschuwingen over de stijgende Chinese schuld. Bijna 1,3 biljoen USD aan kredieten is naar schatting toegewezen aan niet kredietwaardige personen welke onvoldoende inkomen hebben om de terugbetalingen te voldoen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Pond onderuit na Brexit poll

Het pond ging vrijdag onderuit na een peiling van onderzoeksbureau ORB, in opdracht van The Independent, waaruit bleek dat 55 procent van de Britten voor een Brexit stemt. In de vorige poll was de verhouding nog 51 om 49. Het verschil tussen de twee kampen is daarmee nog nooit zo groot geweest.

ORB deed de peiling online onder 2000 mensen. De antwoorden werden gewogen op basis van de waarschijnlijkheid dat de respondenten daadwerkelijk gaan stemmen. Die bereidheid was iets groter bij de voorstanders van een Brexit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Albert Edwards: “Kijk uit voor een nieuwe recessie!”

Albert Edwards is van mening dat de Amerikaanse economie de komende maanden wel eens te maken kan gaan krijgen met een strenge recessie. Dat Edwards degene is die dit vertelt, is overigens niet verwonderlijk. De analist van Societe Generale staat immers bekend om zijn pessimistische houding.

Maar, deze keer komt Edwards wel met hele goede argumenten aanzetten die wij u natuurlijk niet kunnen onthouden. Allereerst doet Edwards een beroep op de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse arbeidssector index recent een top heeft weten neer te zetten. Tijdens eerdere recessies kregen we ook te maken met de situatie dat de Amerikaanse arbeidssector duidelijk een aantal maanden vooruit liep op de daadwerkelijke recessie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Half miljoen leningen staan in het rood

Tijdens de eerste 4 maanden van dit jaar is het aantal nieuwe niet-hypothecaire leningen met 10 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde periode in 2015. Het consumentenvertrouwen zit dus in de lift. Verontrustend is wel dat het aantal leningen met betalingsachterstand oploopt.