Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 6336 tot 6340
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Deze historische data tonen aan dat nieuwe financiële crisis zeer nabij is

Het nieuws welke de financiële pers deze week bracht ging onder meer over de uitgestelde renteverhoging van de FED, de terug aanzwellende economie, groeiende economische vooruitzichten en een steeds maar klimmende beurs. De situatie op de beurs is echter een stuk grimmiger als de trends op langere termijn geanalyseerd worden.

Als men vraagt aan een persoon wat economie betekent zal deze vermoedelijk een antwoord geven in de trend van “wet van vraag en aan bod”, “beloningen” of een geavanceerde vorm van ruilhandel. Allemaal correcte zaken maar wat slechts enkelen zullen antwoorden is het begrip “emotie”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Bedrijven kopen voorraad bitcoin om cybercriminelen te betalen

Bitcoin is dé revelatie in de financiële wereld de voorbije acht jaar. En hoewel de munt niet langer alleen gebruikt wordt door nerds en hackers, is het nog steeds het favoriete betaalmiddel bij deze laatste groep. Bedrijven die snel computerinbraken willen oplossen kopen nu bitcoin om snel te voldoen aan eisen van hackers.

We hebben het over aanvallen met ‘ransomeware’: virussen die je harde schijf versleutelen en losgeld vragen om je terug toegang te geven.

Meestal gaat het om enkele tientallen euro, maar het bedrag kan hoger oplopen. De betaling moet gebeuren met bitcoin om de hackers hun anonimiteit te bewaren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Alle alarmbellen beginnen te rinkelen!

Op dit moment lijkt alles rozengeur en maneschijn te zijn voor de Amerikaanse beurzen. Zo bewegen de Amerikaanse indices weer rond hun oude recordkoersen en daarmee lijken de meeste beleggers de doemscenario’s weer uit hun hoofden te hebben verbannen. Deutsche Bank roept beleggers op om op dit moment vooral heel erg alert te zijn.

De Duitse zakenbank komt namelijk tot de conclusie dat heel wat alarmbellen op dit moment beginnen te rinkelen. Zo gaat de Amerikaanse bedrijvensector op dit moment gebukt onder torenhoge schulden. Door middel van deze schulden worden de omzetcijfers gestimuleerd of worden eigen aandelen opgekocht om de beurskoers hoog te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Een nieuwe nagel in de doodskist van de dollar?

Er dreigt een nieuwe wereldorde te ontstaan. Amerika is macht aan het verliezen op het wereldtoneel en wordt gedwongen om plaats te maken voor China. Het Nicaragua kanaal vormt een nieuw bewijsstuk voor China’s groeiende dominantie. Deze ontwikkelingen beïnvloeden niet alleen het aanzien van Amerika, maar zijn een regelrechte bedreiging voor de dollar als wereldreservemunt.

Moeten we ons alvast klaarmaken voor de val van de dollar?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juni 2016

Goldman Sachs maakt zich grote zorgen om China

De Chinese economie is duidelijk in zwaar weer terecht gekomen. Sinds vorig jaar is de groei van het Chinese bruto binnenlands product in een rap tempo afgenomen en steeds meer indicatoren wijzen uit dat we in de nabije toekomst niet op grote verbeteringen hoeven te rekenen.

Ook zakenbank Goldman Sachs benadrukt dat China het op dit moment enorm lastig heeft. Het analistenteam van de Amerikaanse zakenbank maakt zich op dit moment voornamelijk grote zorgen om de sterk gestegen schulden. Volgens MK Tang, werkzaam bij Goldman Sachs, hebben de Chinese banken het afgelopen jaar ruim 900 miljard dollar meer aan krediet uitgeleend aan huishoudens dan de officiële cijfers ons doen geloven.