Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 6336 tot 6340
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Federal Reserve verdeeld over te voeren beleid, renteverhoging mogelijk verder weg

De vooruitzichten voor een volgende rentestap in de Verenigde Staten zijn minder concreet geworden. Bestuursleden van de koepel van Amerikaanse centrale banken zijn intern zeer verdeeld over het te voeren beleid.

Dat bleek woensdagavond uit vrijgegeven notulen van een bijeenkomst van de Federal Reserve halverwege vorige maand. Ook zijn er wat zorgen over de banenmarkt, na zeer slechte banencijfers vlak voor de bijeenkomst.

Vóór de vergadering in de aanloop naar het Britse brexit-referendum werd nog alom gedacht dat een volgende renteverhoging aanstaande was in de zomer. In de notulen wordt nu met geen woord gerept over de timing van een volgende rentestap, wat bij uitwerkingen van eerdere bijeenkomsten wel nog zo was.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

De goudprijs steeg naar het hoogste niveau in twee jaar.

De vlucht uit aandelen werd weerspiegeld in de aanhoudende run op veilig geachte staatsobligaties. Daarbij zakte het rendement op tienjarige Nederlandse staatsobligaties voor het eerst in de historie kortstondig tot onder 0 procent. De vergelijkbare Duitse rente bedraagt nu min 0,2 procent. De goudprijs steeg naar het hoogste niveau in twee jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

“Goudprijs kan op weg richting $ 4.200”

De goudprijs is bezig aan een indrukwekkend jaar. Terwijl het gouden edelmetaal vorig jaar nog moest bezwijken onder de verkoopdruk, staan er op dit moment massa’s aan kopers in de rij om te profiteren van de prijsstijging van het edelmetaal dat ook bekend staat als ‘veilige haven’.

Volgens Christopher Wood, van investeringsmaatschappij CLSA, is goud juist interessant omdat het kan fungeren als veilige haven. Wood komt tot de conclusie dat we op dit moment in een zeer onzekere tijd leven en volgens hem zullen steeds meer mensen opzoek gaan naar een veilige haven.

Daarnaast kunnen we door het huidige monetaire beleid in de nabije toekomst te maken gaan krijgen met het fenomeen dat we moeten gaan betalen om geld te stallen op de bank. Ook dat kan voor de ‘gewone burger’ een reden zijn om het geld ergens anders te gaan stallen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Ene na andere Brits vastgoedfonds doet de deur op slot

Er heerst paniek bij de Britse vastgoedfondsen: het ene na het andere sluit de deur om te vermijden dat beleggers hun geld weghalen. Vanavond staat de teller al op zes fondsenbeheerders. Door de Brexit-angst vragen een pak beleggers hun geld op en dreigt er een liquiditeitstekort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Grafiek van deze Italiaanse bank vertelt het complete verhaal

Beleggers hadden nog maar net een weekje kunnen wennen aan de Brexit, voordat de nieuwe bedreiging zich alweer aandrong. Op dit moment houden de beleggers zich met name bezig met de ontwikkelingen in Italië. De Italiaanse banken zijn de afgelopen maanden in grote problemen geraakt en de Italiaanse overheid wil er alles aan doen om de banken overeind te houden.

Het probleem van deze overheidsbemoeienis is dat de Europese Centrale Bank een dergelijke aanpak niet ondersteunt. De ECB heeft daarom ook vernietigend geregeerd op de aankondiging van de Italiaanse overheid om door middel van staatshulp de Italiaanse banken overeind te houden.

Het grote probleem waar het merendeel van de Italiaanse banken op dit moment mee te maken heeft, zijn de ‘waardeloze’ papieren die op dit moment vertegenwoordigd zijn op de balans. Het merendeel van deze papieren bestaat uit hypotheken die verstrekt zijn aan burgers die zich deze hypotheken helemaal niet kunnen veroorloven. De kans is dus groot dat deze vordering uiteindelijk oninbaar zal zijn.