Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 636 tot 640
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 2 augustus 2017

Medvedev: Verenigde Staten verklaren handelsoorlog aan Rusland

De Verenigde Staten hebben in feite een handelsoorlog aan Rusland verklaard met de invoering van nieuwe sancties, zo schrijft de Russische premier Dmitry Medvedev in een reactie op Facebook. Door deze ontwikkeling is Rusland genoodzaakt substituten te zoeken voor bepaalde importgoederen, maar Medvedev heeft er alle vertrouwen in dat Rusland daar uiteindelijk sterker uit zou komen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 2 augustus 2017

Trump stemt in met nieuwe sancties Rusland

Trump heeft zojuist het omstreden wetsvoorstel ondertekend waarmee nieuwe sancties worden opgelegd aan Rusland, maar ook aan Iran en Noord-Korea. Dat bericht Bloomberg op basis van bronnen binnen het Witte Huis. Eerder werd het wetsvoorstel als met een overgrote meerderheid aangenomen door zowel het Huis van Afgevaardigden als door het Senaat.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 2 augustus 2017

China opent eerste militaire basis in buitenland

China heeft voor het eerst een militaire basis in het buitenland geopend, namelijk in het Oost-Afrikaanse land Djibouti. De keuze voor dit land is niet toevallig, want het ligt samen met Jemen aan de smalle doorgang tussen de Golf van Aden en de Rode Zee. Dat betekent dat alle schepen die via het Suezkanaal varen ook deze smalle doorgang moeten passeren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 2 augustus 2017

Pentagon wil wapens naar Oekraine sturen

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft plannen om wapens en anti-tank raketten naar Oekraïne te sturen, zo bericht de Wall Street Journal op basis van verschillende bronnen binnen de regering. Het regeringsleger van Oekraïne is nog steeds in gevecht met separatisten in de oostelijke provincies als Donetsk en Lugansk, een bloedig conflict waarbij volgens cijfers van de Verenigde Naties al tienduizend doden zijn gevallen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

Duitsland roept op tot vergeldingsmaatregelen tegen VS

De Europese Commissie moet vergeldingsmaatregelen nemen als de Verenigde Staten werkelijk nieuwe sancties opleggen aan Rusland, omdat deze sancties schadelijk zijn voor Europese bedrijven en bovendien in strijd zijn met het internationaal recht. Dat zei de Duitse minister van Economie en Energie, Brigitte Zypries, afgelopen maandag tegenover het Duitse mediabedrijf Funke Mediengruppe.