Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 636 tot 640
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Tegen een stenen muur

Heeft Noord-Korea het, na een decennia-lang programma van, deels geheime, kernbewapening, nu waarachtig voor elkaar gekregen om de rest van de wereld naar haar hand te zetten? Elke poging om dit te voorkomen liep tegen een stenen muur aan. Een gruwelijk regime lijkt vaster in het zadel te zitten dan ooit, want enig schijnbaar gevaar van buitenaf is geweken. Het ziet ernaar uit dat het doel van afschrikking is bereikt. Niemand zal meer iets durven te zeggen of doen, wat dit regime niet welgevallig zou kunnen zijn. Anders is het over en uit, ook voor China!

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Indiase overheid bevriest duizenden bankrekeningen van lege bv's

De Indiase overheid heeft liefst 209.032 bankrekeningen bevroren van lege bv's. Het besluit maakt deel uit van een campagne tegen illegale transacties en belastingontduiking.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Noord-Korea laat langeafstandsraket naar westkust verplaatsen; Amerikaans vasteland in het vizier

Noord-Korea is gestart met het verplaatsen van een langeafstandsraket naar de westkust van het land. Dat gebeurde daags nadat een proef met een waterstofbom werd uitgevoerd. In theorie zou zo’n raket zou het vasteland van de VS kunnen treffen. Ze kan ook worden uitgerust met een atoomwapen.

Ondertussen blijkt de rest van de wereld erg verdeeld te zijn over hoe de Noord-Koreaanse dreiging aan te pakken. Begin volgende week wordt in de VN-Veiligheidsraad gestemd over strengere sancties. Maar Rusland en China zien dat alvast niet zitten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Geopolitical Risk Index (GPR) op hoogste niveau sinds Irak-invasie in 2003

De Geopolitical Risk Index, een graadmeter die geopolitieke risico’s meet, staat op zijn hoogste niveau sinds de Irak-invasie in 2003. Noteerde de GPR toen op 455 punten, dan staat die nu op 284 punten. Dat is meer dan drie keer hoger dan het gemiddelde van 83,7, dat tussen 1900 en 2017 werd opgemeten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 6 september 2017

Het failliet van het poldermodel

BNR-macro-econoom Kees de Kort ziet het begin van het failliet van het poldermodel. Gisteren liepen de maandenlange gesprekken tussen de vakbonden en werkgevers op niks uit. 'Zelfs in deze tijden waarin het toch echt behoorlijk goed gaat, komen we er niet uit. Dat geeft wel wat te denken', zegt De Kort.