Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6351 tot 6355
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Het “geheime” Brexit beleggingsplan

Een Britse blogger heeft een artikel geschreven over zijn “geheime” plan, hoe op de aandelenmarkt te werk te gaan na de Brexit. Het plan is gebaseerd op een aantal aannames die eigenlijk niet eens nieuw zijn in de wereld van beleggen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Handel in aandelen Barclays en RBS stilgelegd

De handel in de aandelen van Britse banken als Barclays en RBS werd maandag stilgelegd, nadat de koersen meer dan tien procent gezakt waren op de London Stock Exchange. Barclays stond kort na de opening van de beurs al 10,3% lager, terwijl de koers van RBS zelfs 15% onderuit ging.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Britse pond naar laagste niveau sinds 1985

De waarde van het Britse pond zakte maandagochtend verder weg tot iets meer dan $1,32, het laagste niveau in meer dan dertig jaar tijd. De waarde van de munt staat onder druk vanwege de Brexit, het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Beleggers verwachten dat dit negatief zal uitpakken voor de Britse economie en dat het de deur zal openzetten naar meer monetaire verruiming door de Bank of England.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Opnieuw forze verliezen op beurzen na Brexit

De uitslag van het referendum over de Brexit blijft zorgen voor onrust op de financiële markten. De meeste beurzen in Europa gingen maandag stevig omlaag.

Daarmee werden de zware koersverliezen van vrijdag verder uitgebouwd. 

Beleggers zijn onzeker over de gevolgen van een Brits vertrek uit de Europese Unie en blijven daardoor voorzichtig. De AEX-index in Amsterdam noteerde richting het slot van de ochtend 1,5 procent lager op 417,81 punten.

Vrijdag sloot de hoofdgraadmeter in Amsterdam 5,7 procent in de min. Dat was een van de 25 slechtste beursdagen ooit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 juni 2016

Nassim Taleb: “Europa is een vreselijk, dom project”

Nassim Taleb is nooit verlegen om zijn ongezouten mening te uiten. In een interview met Benjamin Pauker van Foreign Policy Magazine laat hij zijn licht schijnen op de problemen in Europa. Volgens Taleb is Europa dan ook een vreselijk, dom project.

De oplossing voor Europa ligt volgens Nassim Taleb vlak voor de ogen van de Europese leiders, het ligt zelfs in het hart van Europa: Zwitserland. Maar in plaats van de juiste oplossing te integreren, bewegen de Europese beleidsmakers in de totaal tegenovergestelde richting.