Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 6351 tot 6355
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Langer leven? Spaar dan wel een kwart van je inkomen

Ongeveer de helft van de kinderen die vandaag in de rijke wereld worden geboren, zullen minstens honderd jaar oud worden, maar moeten zich tegelijk grote zorgen maken over de financiering van hun pensioen.

Dat is de boodschap van het boek ‘The 100-Year Life’ van auteurs Lynda Gratton en Andrew Scott.

In de meeste rijke landen wordt weliswaar gewerkt aan een hogere pensioenleeftijd, terwijl ook de burger wordt gevraagd meer reserves voor de toekomst opzij te zetten, maar die ingrepen zullen volgens de auteurs het probleem niet oplossen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

BREAKING! Europese belastingen weer een stap dichterbij

Het is geen staatsgeheim dat België een van de hoogste belastingschalen ter wereld heeft. Het is ook geen geheim dat er in Europa landen zijn waar de belastingen veel lager liggen. En daar wil Europa iets aan doen. Onder het mom van gelijkheid is Europa bezig met het installeren van een Europees belastingsysteem.

Ierland heeft bijvoorbeeld een vennootschapsbelasting van 12,5%, onder het nieuwe systeem zelfs 6,25% voor bepaalde bedrijven. België heeft een vennootschapsbelasting van 30%. Het is geen wonder dat de economie in Ierland meer investeringen aantrekt dan in België. En dat vindt Europa niet bepaald ‘eerlijk’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

De eenvoudigste manier om slapend rijk te worden

Wat als er een manier was om slapend rijk te worden? Zou jij geïnteresseerd zijn? Als we je zeggen dat de overheid, miljonairs en grote beleggingsfondsen deze techniek gebruiken, zou jij ze dan ook toepassen? Het kost je niet veel tijd en moeite, zo eenvoudig kan het zijn. Slapend rijk word je namelijk door eerst jezelf te betalen.

Sommige zullen zeggen ‘Daar zijn ze weer’? Maar lees even verder en alles zal duidelijk worden. Je kan slapend rijk worden door eerst voor jezelf te zorgen en liefst zonder er bij na te denken. Overheden, miljonairs en grote beleggingsfondsen doen dit ook. Waarom? Omdat het werkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Het Japanse schuldenprobleem kan alleen worden opgelost door … kwijtschelding

Japan heeft ’s werelds zwaarste schuldenlast met een economie die al twee decennia stagneert, ondanks massale stimuleringsprogramma’s en negatieve rentes. Momenteel bezit de centrale bank (Bank of Japan) al meer dan één derde van de overheidsschulden en zal deze blijven opkopen om economische groei aan te jagen.

De miljardair en welbekende obligatiehandelaar Bill Gross heeft onlangs gezegd dat de Japanse schuldenlast alleen kan worden teruggedrongen als staatsobligaties door de Bank of Japan worden opgekocht en kwijtgescholden. Hij voorziet een soortgelijk scenario in diverse landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2016

Grondstoffen bijna in bullmarkt

De vier jaar durende berenmarkt die grondstoffen tot het laagste niveau duwde in een kwarteeuw lijkt ten einde te komen. Mogelijke tekorten aan de aanbodzijde liggen voor veel grondstoffen aan de basis van het herstel, schrijft Bloomberg.

De Bloomberg Commodity Index, die uit 22 grondstoffen bestaat, is goed op weg om sinds haar dieptepunt van 20 januari een koersherstel van 20% neer te zetten. Indien de index hierin slaagt, zitten grondstoffen opnieuw in een bullmarkt. Hoe dan ook noteert de index nog steeds 50% onder zijn toppunt van 2011. Grondstoffen zitten al sindsdien in een dalende trend.