Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 6356 tot 6360
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Een van ’s werelds beste olie traders zegt dat de olieprijs niet veel meer kan stijgen

De olieprijs zal het komende anderhalf jaar niet veel meer bewegen, dat zegt Ian Taylor van de Vitol Group en een van ’s werelds beste olie traders. De vraag naar olie zal lichtjes dalen en de raffinaderijen hebben voldoende voorraad ingeslagen.

Er zit veel olie in het systeem en dat zal veel tijd vergen om weg te werken. Taylor voorspelt een olieprijs rond $50 op het einde van dit jaar en $60 tegen het einde van 2017. Dit zou betekenen dat de oliesector een langdurige periode van lage prijzen zoals tussen 1986 en 1999 tegemoet gaat en geen herstel zoals in 2008.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Brexit: overheidspapier met negatieve rente +$1200 miljard

Dat Brexit een windhoos heeft veroorzaakt op de financiële markten, is een open deur intrappen. Eén van die nare gevolgen is de vlucht naar kwaliteit (lees: overheidsobligaties). Hierdoor kreeg sinds Brexit, volgens Citigroup, een extra $1200 miljard aan overheidspapier een negatieve rente.

Citi onderstreept in een rapport dat vandaag van 10 landen meer dan de helft van het overheidspapier met een negatieve rente noteert, goed voor een totaal van $7500 miljard, een stijging van 20% sinds Brexit. Dat is goed voor 35% van het totale aanbod! En nog is het niet gedaan, schrijft de FT, want er zitten nog meer overheidsobligaties in de wachtkamer zoals de 10-jarige staatsobligaties van Denemarken en Nederland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Is het economisch herstel zelf een bubbel?

De wereld zit vol met bubbels. Een nieuwe grotere bubbel moet steeds het leeglopen van de vorige opvullen. We sukkelen van de ene in de andere crisis waardoor centrale banken wel nieuwe bubbels moeten blazen om te voorkomen dat we een mega-crash krijgen. Dit wordt dan bestempeld als een economisch herstel.

Maar wat als dat economisch herstel zelf een bubbel is?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

'Brexit Blues': Belgische tienjaarsrente rijgt laagterecords aaneen

Het financiële Brexit-tumult blijft de tienjaarsrente van België en ook Duitsland, de referentie voor staatspapier, naar nieuwe diepterecords duwen. De Belgische tienjaarsrente noteert woensdag rond 10.30 uur op 0,157 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 6 juli 2016

Duitsland eist dat Europese Commisie Spanje en Portugal sancties oplegt

Duitsland uit bij monde van EU-commissaris Günther Öttinger zware kritiek op commissievoorzitter Jean-Claude Juncker omdat de commissie sancties tegen Spanje en Portugal wegens de staatsschuld van die landen uitstelt.