Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6371 tot 6375
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

De komende bankrun op goud

[...]

Het is misschien nog wel het beste te vergelijken met een bankrun, waarin het kopen van fysiek goud gelijk staat aan je spaargeld van de bank halen. Doen heel veel mensen dat tegelijk, dan valt de bank om en zijn de spaartegoeden weg. Kopen veel mensen tegelijk goud, dan kan het veelvoud aan claims op goud dat circuleert niet meer ingewisseld worden voor fysiek metaal.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Dit zijn de 4 mogelijke scenario’s voor Europa de komende jaren

De toekomst van de Europese Unie is onzeker geworden na de Brexit-uitslag afgelopen donderdagnacht. Er zijn echter diverse scenario’s hoe het verder kan gaan met de Europese Unie, gaande van een Europa met twee snelheden tot een losse Unie en/of verdere afbrokkeling.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Verbreed Panamakanaal feestelijk ingewijd met doortocht eerste monsterschip

Panamakanaal - Het Chinese containerschip Cosco Shipping Panama heeft het verbrede Panamakanaal ingewijd na negen jaar van werkzaamheden. Terwijl het gigantische schip door het kanaal voer, werd het toegejuicht door duizenden mensen die de inwijding bijwoonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

Rusland verkoopt deel oliemaatschappij Rosneft aan China

Vladimir Poetin gaat een deel van staatsolieconcern Rosneft verkopen aan China. Dat kondigde hij dit weekend aan tijdens een bezoek aan de Chinese hoofdstad Peking.

De deal heeft betrekking op een belang van 20 procent in Verkhnechonskoye, een belangrijk Siberisch onderdeel van Rosneft. De deelneming komt in handen van de Beijing Enterprises Group, maar onder welke voorwaarden is nog niet duidelijk.

De onderhandelingen daarover zijn nog gaande. De Russen denken de transactie voor het einde van het jaar af te kunnen ronden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

"Vrienden voor altijd": Poetin hartelijk verwelkomd in China

Rusland en China willen met soms spectaculaire gezamenlijke projecten hun partnerschap uitbouwen. Naar aanleiding van een bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan Peking hebben de twee staten dit weekend talrijke akkoorden ondertekend in domeinen als vliegtuigbouw, infrastructuur, handel, technologie en innovatie.