Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 6371 tot 6375
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Proxy war tussen Arabieren en Perzen bereikt een nieuw hoogtepunt

Saoedi-Arabië heeft Iran de oorlog verklaard! Althans economisch.

Sinds dit jaar wordt er opnieuw Iraanse olie verhandeld op de internationale markten. Iran is goed voor een productie van zo’n 2 miljoen vaten per dag.

Door de gebrekkige infrastructuur, en het feit dat Iran weinig tot geen handelsconnecties in het Oosten of Westen heeft, produceert Iran relatief duur in vergelijking met de andere OPEC-landen.

Ook de Saoedi’s weten dat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Deze 2 landen geven hun elektriciteit gratis weg

De opmars van hernieuwbare energie is niet meer te stuiten. In de Verenigde Staten werken er al meer mensen in de sector van zonne-energie dan in de oliesector. Maar het kan nog straffer, 2 landen genereren zo veel hernieuwbare energie dat ze het gratis moeten weggeven. Maar gratis elektriciteit zorgt zorgt op zijn beurt ook weer voor problemen.

Chili is de absolute koploper. In bepaalde delen van het land bereikte de elektriciteitsprijs nul gedurende 113 dagen tussen 1 januari en eind april. Hiermee is het land goed op weg het record van 192 dagen in 2015 te breken. Naast Chili kampt ook Duitsland met een overcapaciteit aan hernieuwbare energie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Merkel wil vrijhandelszone tussen Rusland en EU

De Duitse bondskanselier Merkel pleit voor een vrijhandelszone tussen de Europese Unie en Rusland. Tijdens een congres van het CDU sprak Merkel haar wens uit voor meer economische samenwerking tussen Europa en Rusland, zodat er in haar woorden “een vrijhandelszone van Lissabon tot Vladivostok” ontstaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Luxemburg zet in op mijnbouw in de ruimte

Het Groothertogdom Luxemburg wil commerciële mijnbouwprojecten in de ruimte opzetten. Dat blijkt uit de woorden van Etienne Schneider, Luxemburgs minister van economie.

Schneider kondigde aan dat de Luxemburgse regering een bedrag van 200 miljoen euro heeft vrijgemaakt voor de opstart van ruimtevaartprojecten die onder meer op asteroïdes grondstoffen zouden ontginnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Bitcoin: terug van nooit weggeweest

Bitcoin is ontwaakt uit een lange winterslaap van bijna twee jaar. Afgelopen dagen is de prijs weer flink gestegen tot het niveau van augustus 2014.

De concurrenten van bitcoin tekenen zelfs grotere waardestijgingen op. Zowel investeerders als critici beschouwen bitcoin echter als een pars pro toto van de crypto-currencies, dus focussen we ons voornamelijk op deze “trailblazer”.