Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 6391 tot 6395
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

VS en China beginnen aan jaarlijkse strategische en economische dialoog

De Verenigde Staten en China zijn in Peking aan hun jaarlijkse strategische en economische dialoog begonnen, die dit jaar in een gespannen sfeer zal verlopen door hun onderlinge twisten over de Zuid-Chinese Zee.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Zwitsers wijzen vast basisinkomen van 2250 euro af

Zwitserland gaat geen basisinkomen invoeren. Volgens een exitpoll van de Zwitserse televisie stemde een ruime meerderheid van de kiezers zondag in een referendum tegen het plan. Het voorstel was om iedere volwassen burger elke maand onvoorwaardelijk een bedrag van omgerekend 2.250 euro uit te betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Zwitsers stemmen over vast basisinkomen van 2250 euro

Het lijkt een erg aantrekkelijk aanbod, maar volgens peilingen wordt het vandaag in een referendum in Zwitserland uit angst voor uit de hand lopende kosten toch afgeslagen: voor iedere volwassene onvoorwaardelijk een inkomen van omgerekend 2250 euro per maand. Daar komen voor ouders nog forse bedragen per kind (560 euro) bij.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

Waarom vliegtuigen nu trager vliegen dan in 1973

Wie vóór 1973 regelmatig met het vliegtuig reisde zal het misschien zijn opgevallen: vliegtuigen vliegen vandaag trager dan ze deden aan het begin van de jaren ’70. Een vlucht tussen New York en Houston duurt vandaag gemiddeld 3 uur en 50 minuten, 40 jaar geleden werd die afstand in 2 uur en 37 minuten overbrugd. Hoe komt dat? Wie met de auto 130 km/uur rijdt zal veel meer brandstof verbruiken dan wie 110 km/uur rijdt. En net zoals auto’s hebben ook vliegtuigen een optimale snelheid voor de meest efficiënte brandstofconsumptie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2016

We zijn een monster aan het creëren.

Deze week liet de Europese Commissie weten dat commissievoorzitter Juncker deze maand zal deelnemen aan het economisch forum in Sint-Petersburg.

Daar zal hij met Russisch president Poetin de voorwaarden van de geleidelijke uitdoving van de economische sancties bespreken.

De economische schade die ondertussen gelopen is, kunnen we wellicht niet meer recupereren. De Chinezen lijken al heel wat kaas van het Europese brood gegeten te hebben voor belangrijke strategische investeringsprojecten in Rusland.