Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 6396 tot 6400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Vrijhandelsverdrag EU en Canada krijgt tegenstand

Er is al een tijdje sprake van een vrijhandelsverdrag tussen Canada en de Europese unie, het Comprehensive Economic and Trade Agreement oftwel het CETA-verdrag. Het handelsakkoord zit momenteel in de laatste fase van besluitvorming en zal door de nationale parlementen, in plaats van enkel het Europees Parlement, goed- of afgekeurd worden.

Europa is op zoek naar betere relaties met zijn handelspartners door handelsakkoorden op te stellen. Net zoals de Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), een handelsverdrag met de Verenigde Staten van Amerika, wilt de Europese Unie ook een akkoord met Canada, namelijk het CETA-verdrag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Citigroup: “Italië nieuwe bedreiging voor Brussel”

De Brexit heeft geleid tot een stroomvloed aan verdeeldheid binnen het Verenigd Koninkrijk. Maar, zakenbank Citigroup is van mening dat die verdeeldheid niet alleen waar te nemen is binnen Groot-Brittannië. Zo is Tina Fordham, van Citigroup, van mening dat ook binnen de Europese Unie de meningen behoorlijk verschillend zijn.

Zo waarschuwt Citigroup ons op dit moment voor het nieuwe gevaar voor Brussel dat zich aan het ontwikkelen is. De kans is namelijk groot dat ook Italië binnenkort een referendum zal gaan krijgen over de toekomst van het land binnen de Eurozone. De populistische Vijfsterrenbeweging wil dit gaan bewerkstelligen en dit besluit kan op heel wat steun rekenen. Zo wist deze politieke partij onlangs nog verrassend in Rome de overwinning naar zich toe te trekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Onzekerheid in het Verenigd Koninkrijk groter dan ooit

De afgelopen dagen zijn er al twee belangrijke personen opgestapt die er mede voor hebben weten te zorgen dat de meerderheid van de Britse bevolking uiteindelijk wist te kiezen voor uittreding uit de Europese Unie. We hebben het uiteraard over Boris Johnson en Nigel Farage. Beide personen lijken niet met de druk om te kunnen gaan die ontstaan is na dit beruchte EU-referendum.

Volgens zakenbank Morgan Stanley is de onzekerheid binnen het Verenigd Koninkrijk op dit moment groter dan ooit. Op de grafiek hierboven, afkomstig van de Bank of England, kunnen we zien dat de Britse bevolking in de totale geschiedenis nog nooit zo onzeker was over de politieke toekomst van het koninkrijk.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Historisch lage rente op Brits schuldpapier

De rente op vijfjarig Brits staatspapier is vandaag bij de eerste uitgifte van nieuwe obligaties sinds het Brexitreferendum naar gemiddeld 0,377 procent gedaald. Het is de laagste rente ooit voor dit papier. Het vorige record gaat terug tot november 2012 en bedraagt met 0,787 procent zowat het dubbele.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 juli 2016

Pond: Brexit versnelt 100-jarige daling

Het Britse pond zit al meer dan 100 jaar in een neerwaartse beweging, hand in hand met de neergang van het ‘British Empire’ schrijft Bloomberg. De Brexit doet die afdaling nu weer versnellen.

De geschiedenis van het pond is er een eentje van grote neerwaartse stappen. En voor historici en economen is de 10% daling sinds de uitslag van de Brexit een nieuwe stap in de afname van de wereldwijde rol en invloed van het Verenigd Koninkrijk. De kans is immers groot dat het pond zijn plaats bij de reservevaluta zal verliezen. Vandaag is de munt volgens het IMF goed voor 5% van reserves in vreemde valuta.