Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6406 tot 6410
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Zal brexit de Londense City doen leeglopen?

Met de aanstaande brexit begint ook het gespeculeer over een leegloop van de City, de Londense zakenwijk waar veel grote banken hun hoofdkantoor hebben.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Zo verdeeld is het Verenigd Koninkrijk: Schotland en Noord-Ierland hangen erbij

[infographic]

De uitslag van het EU-referendum in het Verenigd Koninkrijk is perfecte weerspiegeling van een verdeeld land.

Onderstaande infographic zegt alles over het land van de Brexit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Ook beurzen in VS openen in het rood door Brexit

Beurzen in de Verenigde Staten (VS) zijn flink in de min begonnen an de eerste handelsdag nadat het Verenigd Koninkrijk in een referendum heeft besloten uit de Europese Unie te treden.

In New York zakte de Dow Jones na tien minuten handelen 2,8 procent naar 17.474 punten. De breder opgezette S&P met vijfhonderd fondsen verloor 2,6 procent tot  2058 punten. Bij technologie-index Nasdaq ging er in het eerste kwartier 3,6 procent vanaf en belandde op 4733 punten.

Handelaren van over de hele wereld dumpten massaal hun aandelen. Het aankomende vertrek van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) zorgt voor onrust. De Britten willen meer zeggenschap over hun eigen bestuur, zonder bemoeienis van Brussel.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Als u wil weten hoe het met de VS gaat, kijk dan naar Las Vegas

Las Vegas doet alle mogelijke inspanningen om voor zichzelf een nieuwe toekomst te creëren. Dat blijkt uit de strategie die Carolyn Goodman, burgemeester van Las Vegas, samen met andere leidinggevende figuren in de stad naar voor heeft gebracht.

Bedoeling is Las Vegas de kans te geven zijn bedenkelijke imago als gokhoofstad van de wereld van zich af te gooien en zich daarentegen te ontwikkelen tot één van de grote entertainment-centra van de planeet.

Sinds de financiële crisis hebben de casino’s van Las Vegas geen winsten meer kunnen boeken. Negen jaar geleden werd voor de laatste keer een winst – ten belope van 709,4 miljoen dollar – gerealiseerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop: 5 grafieken

Bij Slim Beleggen hameren we er al lange tijd op: goudmijnaandelen zijn het koopje van je leven. De afslachting van 2011 tot 2015 was zo groot, dat de onderwaardering van een niveau is dat we nog maar zelden gezien hebben.

En wie dat niet geloofd, moet eens goed naar onderstaande 5 grafieken kijken. Het mooie is dat na de sterke rally van 2016 de historische onderwaardering nog steeds niet weg is. Je kan dus nog altijd op de trein stappen.