Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 6411 tot 6415
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

Rally van deze grondstof blijkt één grote fata morgana.. of toch niet?

Van alle metalen die het voorbije jaar rake klappen gekregen hebben, heeft geen enkel metaal zo hard afgezien als koper. Zelfs nu de olieprijzen stabiliseren, kan koper niet profiteren van de commodity-euforie die dat gebeurlijk met zich meebrengt.

Deze maand moest koper opnieuw een flinke 10% prijsgeven. Grote boosdoener was dit maal – opnieuw – de sputterende Chinese economie.

Ondanks de riante stimulus die de Chinese economie van de overheid kreeg, blijven er duizenden jobs geschrapt worden. Elke week opnieuw.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

Niet Griekenland maar Frankrijk is het grootste zorgenkind binnen de Eurozone

De één na grootste economie uit de Eurozone is er momenteel erg aan toe. Dagelijkse onlusten teisteren het land, de economische heropleving is er volledig aan voorbij gegaan en het begrotingstekort loopt uit de hand. De Franse problemen escaleren de laatste weken snel waardoor zelfs de handelspartners van het land de gevolgen beginnen te voelen.

Het Franse spoorwegpersoneel legde deze week voor onbepaalde tijd het vervoer in het land stil. Vlak voor het EK komen hier nog de Parijse metro bij, de luchtverkeersleiders en ook de olieraffinaderijen zijn nog steeds niet allemaal terug in productie na de voorbije stakingen. Indien dit niet opgelost geraakt dreigt het EK dan ook een enorm gezichtsverlies te worden voor het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

Fed 51 keer gehackt in vier jaar!

Nadat bekend werd dat de centrale bank van Bangladesh 81 miljoen dollar verloor aan hackers, is de aandacht verschoven naar andere centrale banken. Zijn zij wel goed genoeg beschermd tegen hackers?

Reuters vroeg in het kader van transparantieregels informatie op over cyberveiligheid bij de Fed. Wat ze ontdekten was erg verontrustend.

Tussen 2011 en 2015 werd de Amerikaanse centrale bank maar liefst 51 keer gehackt!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

Wat is jouw favoriete film over geld en de beurs?

Sinds 1/6/2016 draait Money Monster in de bioscoop. Een leuk moment om eens op zoek te gaan naar de beste film ooit over geld en de beurs. Hollywood smult van films zoals ‘The Big Short’ of ‘The Wolf of Wall Street’. Maar wat is jouw favoriete film over geld en de beurs?

Money Monster is een thriller met Gerorge Clooney in de hoofdrol. Televisiepersoonlijkheid en financieel adviseur Lee Gates (George Clooney) geeft beursadvies in zijn televisieshow “Money Monster”. Op een dag wordt hij en zijn team gegijzeld door een ontevreden kijker, Kyle Budwell, die al zijn geld verloor nadat hij een van de adviezen van Gates opgevolgd had. Budwell dreigt hem te vermoorden indien Gates er niet in slaagt een aandeel met 24,5% te doen stijgen voor het sluiten van de beurs. (Wiki)

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 juni 2016

Torenhoge schulden hoeven geen probleem te zijn!

Als we het woord ‘schulden’ gebruiken komen er vaak negatieve gedachten naar boven. Schulden bestempelen we vaak als iets negatiefs dat het beste ontweken kan worden. Toch hoeven schulden niet altijd negatief te zijn. Een bedrijf kan bijvoorbeeld door middel van een financiering voorzien in haar investeringsbehoefte en op die manier kan de beoogde winst uit de investering gerealiseerd worden.

Adam Parker, strateeg bij Morgan Stanley, laat weten dat de schulden bij de Amerikaanse bedrijven in het vierde kwartaal van 2015 zijn uitgekomen op 517 miljard dollar. Dit was de op één na hoogste stand ooit. De hoogste stand werd in het derde kwartaal van 2015 bereikt met een totale schuldenbalans van 547 miljard dollar.