Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 6411 tot 6415
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Schrik niet: de meest opmerkelijke obligatieaankopen van de Nationale Bank!

De ECB is nu al een goede anderhalve maand bezig met het opkopen van bedrijfsobligaties. Hoe ver staat men hiermee, en welke obligaties kocht de Belgische centrale bank?

De centrale banken van de eurozone kopen voor ongeveer €400 miljoen euro aan bedrijfsobligaties... per dag!

Het opkopen van overheidsobligaties met versgedrukt geld was blijkbaar niet genoeg om de inflatie in de eurozone aan te wakkeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Bundesbank waarschuwt opnieuw voor laksheid Eurozone

Het maandelijkse verslag van de Deutsche Bundesbank is opnieuw uitgekomen. Op zich niets speciaals en een zoveelste verslag van een zoveelste centrale bank in Europa. Toch moet dit verslag nauwlettend in de gaten gehouden worden aangezien de Eurozone staat of valt met de beslissingen  van de Duitsers.

In het meest recente verslag van de Bundesbank wordt zoals eerder opnieuw scherpe kritiek geuit op het beleid van de Eurozone waarbij de huidige schuldenproblematiek zwaar op de korrel genomen wordt. Hierbij wordt onder meer aangekaart op welke manier het financiële systeem stabieler gemaakt kan worden waarbij ook de verantwoordelijkheden moeten opgenomen worden door de diverse partijen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 juli 2016

Lagarde prijst optreden Turkse centrale bank

Sterk optreden van de Turkse centrale bank en andere overheidsinstanties heeft gezorgd voor kalmte op de financiële markten na de mislukte staatsgreep in Turkije. Dat heeft voorzitter Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag gezegd.

,,Afgelopen weekeinde waren we allemaal alert en volgden we de situatie, ons afvragend of ze de juiste maatregelen zouden nemen”, aldus Lagarde. ,,De Turkse centrale bank en de financiële autoriteiten hebben allemaal zeer sterk gereageerd in een gezamenlijke aanpak om ervoor te zorgen dat er liquiditeit beschikbaar was en dat de banken normaal bleven functioneren”, zei de IMF-directeur.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Brexit, noch Trump zullen de globalisering stoppen

De Britten hebben zichzelf uit de Europese eenheidsmarkt gestemd en de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump laat geen gelegenheid voorbijgaan om de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst NAFTA  ‘een catastrofe’ te noemen. Maar de Brexit, noch Trump zullen de globalisering stoppen, want wie verder dan het Westen kijkt ziet enkel meer en diepere banden tussen andere landen ontstaan, schrijft Bloomberg Business News:

” China maakt werk van een pan-Aziatische vrijhandelszone, terwijl de 10 leden van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) naar de vorming van een gemeenschappelijke markt streven, die in 2020 een feit moet zijn. Ook Afrika wil evolueren naar een continent zonder grenzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 juli 2016

Bank of England: “Inkomensongelijkheid is zichtbaar”

Andy Haldane, hoofd-econoom bij Bank of England, heeft onlangs een toespraak gegeven in Port Talbot. Tijdens deze toespraak liet hij weten dat de inkomensongelijkheid ook in het Verenigd Koninkrijk zichtbaar is. Sinds de financiële crisis in 2008 is in de meeste Westerse landen de inkomensongelijkheid toegenomen als gevolg van de zogenoemde ‘subprime hypotheken’.

De meest recente crisis die achter onze rug ligt wordt gekenmerkt door de relatief veel te hoge hypotheken die zijn verstrekt aan de gewone burgers. Toen het onheil uiteindelijk losbarstte, werden de gewone burgers de dupe van het wanbeleid gevoerd door de banken en als gevolg daarvan kwamen ze te zitten met een gigantische restschuld.

Ook Haldane geeft aan dat de financiële crisis heeft geleid tot een gigantische inkomensongelijkheid. Daarnaast heeft het economische herstel sinds het jaar 2010 ook niet weten te zorgen voor een afname van deze ongelijkheid.