Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 6416 tot 6420
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

‘Nieuw Schots referendum ‘zeer waarschijnlijk’

Na de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten, moet van een tweede referendum werk worden gemaakt. In Schotland is immers duidelijk de wens tot een verder lidmaatschap van de Europese Unie gebleken.

Dat heeft de Schotse premier Nicola Sturgeon bekend gemaakt. Met dat tweede referendum moet Schotland volgens Sturgeon de mogelijkheid krijgen om te stemmen over een afscheuring van het Verenigd Koninkrijk, zodat het als een onafhankelijke natie opnieuw aansluiting bij de Europese Unie kan zoeken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Nederlandse economie groeit met half procent

De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van 2016 met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. 

Dat bleek vrijdag uit een tweede berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het groeicijfer is hetzelfde als bij de eerste berekening gepubliceerd op 13 mei. Het beeld van de economie blijft hetzelfde, aldus het statistiekbureau. De groei in het eerste kwartaal wordt breed gedragen; consumptie, investeringen en uitvoer leverden een positieve bijdrage.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

De route naar de feitelijke Brexit is lang en slepend

Het Verenigd Koninkrijk heeft gekozen voor een vertrek uit de Europese Unie. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Vrijdagochtend bleek dat een meerderheid van de kiezers bij het Britse EU-referendum heeft gestemd voor een vertrek uit de Europese Unie. Maar hoe werkt dat precies?

De Britse premier David Cameron heeft vóór het referendum gezegd zo snel mogelijk een beroep te doen op artikel 50 van het Verdrag van Lissabon. Dat wetsartikel bepaalt hoe een lidstaat de unie kan verlaten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Nu ook al sprake van Nexit, Frexit of Hunxit

Het zag er dagen voor het referendum niet naar uit dat een Brexit realiteit zou worden, maar de uitslag van de stemronde toont aan dat het Britse volk duidelijk genoeg heeft van de Europese Unie. Het ‘leave’-kamp trok aan het langste eind met 51,9 procent van de stemmen. De ‘exit’-wind waait nu door heel Europa, er is zelfs sprake voor referenda in andere landen zoals Frankrijk en Nederland.

Het nieuws dat Groot-Brittannië de Europese Unie wilt verlaten is bijlange nog niet verteerd en er duiken al berichten op dat verschillende rechtse partijen in andere landen ook van plan zijn een referendum te houden om uit de Europese Unie te stappen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Donald Trump enthousiast over Brexit

De gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump vindt de Brexit ‘fantastisch’ en noemt het vertrek uit de EU een ‘goed ding’.

Trump deed zijn uitspraken vrijdagochtend in het Schotse Ayrshire op de opening van het Trump Turnberry Golf Resort dat hij enkele jaren geleden kocht. Tegen de BBC zei Trump, die zijn sympathie voor een Brexit nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, dat de Britten “hun land teruggepakt hebben”.

Bij eerdere gelegenheden toonde Trump zich voorstander van een Brexit omdat immigratie “vreselijke gevolgen voor Europa heeft gehad”. Trump noemde toen ook de bureaucratie als een reden om de Unie te verlaten.