Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 6421 tot 6425
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Dit is hoe China jouw welvaart bedreigt

Of je het nu weet of niet, maar de meeste beleggingen zijn afhankelijk van wat er gebeurt in China.

Veel beleggers hebben een ver-van-mijn-bed mentaliteit met China. Ze beleggen niet rechtstreeks in het land en maken zich dan ook geen zorgen over wat er daar gebeurt. Maar dit is totaal verkeerd. Het is juist wel van belang, voor jouw aandelenportefeuille en dus ook voor jouw welvaart.

China is goed voor 50% van de globale economische groei. Bedrijven als Apple, GM, Tesla, Uber, … maken van China een belangrijke afzetmarkt, net als vele andere bedrijven in België en Nederland. Die bedrijven zijn voor hun resultaten in grote mate afhankelijk van wat er in China gebeurt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Het ongelooflijke leven van Pavel Durov… (Wie?!)

Voor degenen die hem nog niet kennen: Pavel Durov wordt ook wel de de Russische Mark Zuckerberg genoemd. Tot voor kort runde hij het met Facebook vergelijkbare VKontakte, maar de jonge ondernemer moest uiteindelijk zijn land ontvluchten. Durov is ook bedenker van de populaire chatdienst Telegram, de Russische evenknie van WhatsApp. Hij staat bekend om zijn aparte levensstijl.

Wie is deze man precies?

Geboren in 1984 leerde Durov al op jonge leeftijd programmeren en coderen. Op school hackte hij eens het digitale welkomstbord om een leraar die hij niet mocht te grazen te nemen. Na de universiteit startte hij samen met zijn broer de ‘social network’ website VKontakte, dat uitgroeide tot 350 miljoen gebruikers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Bitcoin is een zegen voor de Chinezen

Wat er de laatste tijd met Bitcoin gebeurt, doet terugdenken aan de crisis in Cyprus. In 2013 werd Bitcoin voor het eerst bekend bij het grote publiek toen de bankencrisis in Cyprus uitbrak. Bitcoin steeg op enkele maanden tijd van $15 naar $230. Na een horrorjaar 2014 verdween de cryptomunt uit het nieuws maar nu lijkt hij helemaal terug. En deze keer is dat te danken aan China.

December 2013: China verbant het gebruik van Bitcoin voor financiële firma’s in China. Dit en andere oorzaken zorgde ervoor dat de Bitcoinprijs kelderde van $1.095 naar $105 waar het bijna 2 jaar vertoefde. Maar sinds China zijn munt in augustus 2015 verrassend devalueerde, is Bitcoin opnieuw bezig aan een opmars, van $200 naar boven $500 nu. Toeval?

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

De waarheid over inflatie… er is geen en er komt geen

Er is weinig kans dat de Europese Centrale Bank (ECB) in de loop van het volgende decennium zijn inflatie-doelstellingen zal kunnen realiseren. Dat zegt Huw Pill, Europa-specialist bij Goldman Sachs.

De Europese Centrale Bank streeft in de eurozone een inflatie van 2 procent te kunnen bereiken, terwijl op dit ogenblik een negatief cijfer van min 0,1 procent moet worden gemeld.

Het zal volgens Pill echter bijzonder moeilijk blijken om op relatief korte termijn voor de gewenste ommekeer te kunnen zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

We zitten in het oog van een globale financiële orkaan

Het oog van een orkaan laat zich kenmerken als een oase van rust, gehuld in een jas van pure vernietiging. Beleidsmakers gaan tot voorbij het uiterste om maar een grammetje groei uit een vermoeid systeem te persen. Elke vorm van groei is geoorloofd en de kosten zijn ondergeschikt.

De enige zekere ‘groei’ is de metastase van systeemrisico’s en alsmaar groeiende vermogensongelijkheid. De Keynesiaanse goden hebben jammerlijk gefaald en als gevolg zitten we in het oog van een globale financiële orkaan.