Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6421 tot 6425
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

'Verenigd Koninkrijk verliest hoogste kredietstatus door vertrek EU'

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) zegt dat het Verenigd Koninkrijk waarschijnlijk zijn hoogste kredietstatus zal verliezen, nu het Britse volk gestemd heeft voor verlaten van de Europese Unie.

Dat meldt zakenkrant Financial Times vrijdag.

De te verwachten politieke, financiële en economische risico's die met een Brexit samenhangen leiden naar een verlaging van de kredietwaardigheid in de "nabije toekomst", zegt hoofdanalist Moritz Kraemer van S&P tegen de krant.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Economen voorspellen grote turbulentie na Brexit

Een Brexit zal de economische groei en werkgelegenheid in Nederland negatief beïnvloeden, waarschuwen economen. Europa en het Verenigd Koninkrijk kunnen een periode van heftige economische en politieke turbulentie verwachten.

De kans is zeer groot dat Groot-Brittannië in een recessie belandt, zegt Bas Jacobs, hoogleraar economie aan de Erasmus School of Economics. Vooral de Britse financiële sector krijgt een ''forse tik'', en het is maar zeer de vraag of Londen zijn huidige rol als Europees financieel centrum kan blijven spelen.

Dat treft ook banken, bedrijven en particulieren in Nederland. ''De verwevenheid met de Britse financiële sector is veel groter dan die ooit is geweest met Griekenland'', zegt Jacobs. ''Als daar problemen ontstaan, sijpelen die door naar de EU en ook naar Nederland.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Brexit: wat is er verkeerd gegaan?

Dat het Verenigd Koninkrijk voor een Brexit heeft gestemd, slaat zowat iedereen met verstomming. De markten krijgen alvast een enorme oplawaai. Maar hoe is het zo ver kunnen komen? Ziehier enkele opvallende bevindingen.

Misschien wel de meest opvallende uitslag is dat jongeren massaal voor Remain hebben gestemd. Ouderen daarentegen kozen voor het tegenovergestelde. Jongeren hebben de voorbije jaren kunnen profiteren van een open Europa. Ze studeren en werken massaal in Europa, reizen Europa rond voor een appel en een ei, enzovoort. Ze zien duidelijk de voordelen van de Europese integratie. Ze hebben trouwens nooit iets anders gekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Geert Wilders was vrijdagochtend laaiend enthousiast.

Waarom Nederland het Nexit-pleidooi van Geert Wilders niet moet volgen

Het Verenigd Koninkrijk heeft gekozen voor een vertrek uit de Europese Unie. Nederland moet volgen, vindt PVV-leider Geert Wilders. Een eenzijdige Nexit pakt economisch desastreus uit, stelt Z24’s Jeroen de Boer.

Waarom is een eenzijdige Nexit, dus een breuk met de EU, waarbij Nederland zich loskoppelt van onder meer Duitsland, België en Frankrijk, economisch niet slim? Drie redenen:

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Drama op de beurzen: pond maakt historische duik, alle beurzen zwaar in het rood

Er heerst regelrechte paniek op de Europese beurzen. Op de beurs van Brussel opende de Bel20-index ruim 9,6 procent lager. Amsterdam en Parijs verloren meer dan 8 procent. In Londen en Frankfurt duurde het meer dan een kwartier alvorens een openingskoers kon gevormd worden. Uiteindelijk opende de beurs van Frankfurt 10 procent lager, de Londense FTSE-index incasseerde een uppercut van bijna 8 procent. Ook het Britse pond krijgt zware klappen. De munt beleefde vanochtend de grootste tussentijdse val ooit ten opzichte van de dollar.