Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 6426 tot 6430
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Historische vergissing

De Britten gaan ongelofelijk veel spijt krijgen van hun Brexit, betoogt BNR-macro-econoom Kees de Kort. Groot-Brittannië gaat volgens hem een diepe recessie in.

'De Britten hebben een historische vergissing begaan', zegt De Kort. 'Ze gaan er on-ge-lofelijk veel spijt van krijgen.'

Brexit, zegt hij, heeft alleen maar negatieve consequenties. 'Die politieke partijen zijn verdeeld, niet tussen de partijen, maar door de partijen heen. Er moet als het ware een nieuw politiek landschap komen. Dus: allemaal onzekerheid. En allemaal onzekerheid betekent dat het Engelse publiek en Engelse bedrijven op hun handen gaan zitten. Want als je niet weet wat er gaat gebeuren, word je voorzichtig en doe je niks. Dus die Engelsen staan aan de vooravond - ik denk dat het snel gaat - van een hele diepe recessie.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Britten zien sterkste stijging van de goudprijs in 42 jaar

Als het nog niet duidelijk was waarom je best goud bezit, moet je eens naar onderstaande grafiek kijken. Door de val van het Britse pond en de stijging van de goudprijs, stijgt de waarde van goud in pond met 15%.

Goud dient als verzekering in financieel onzekere tijden. Terwijl het overgrote deel van de Britse bevolking vannacht armer geworden is door een de facto devaluatie van het Britse pond, zijn de goudbezitters de grootste winnaars.

De goudprijs in pond kent vandaag zijn sterkste stijging in 42 jaar!

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Beurzen duiken diep in het rood na uitslag Brits referendum

De Amsterdamse beurs is vrijdag met stevige verliezen aan de handelsdag begonnen. Beleggers reageren erg negatief op de uitslag van het Britse referendum over een Brexit. Het zorgt voor een schokgolf op de beursvloeren.

[Volg hier ook ons liveblog]

De Amsterdamse graadmeter noteerde in het eerste handelsuur een verlies van ruim 8 procent met een stand van 413,75 punten. Als de index met een dergelijk procentueel verlies sluit, wordt dat een van de tien grootste dagverliezen ooit. De slechtste dag beleefde de AEX op 19 oktober 1987, toen bij de slot een min van 12 procent op de borden stond.

Na 10.00 uur liepen de verliezen echter wel wat terug. Om 10.30 uur noteerde de AEX een verlies van rond de 6,8 procent met 419,2 punten. In Amsterdam stond geen enkel fonds in de plus. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Brexit: harde klap voor Nederlandse exporteurs

De dreun die het Britse Pond krijgt als gevolg van de keuze van het Verenigde Koninkrijk voor de Brexit, komt hard aan bij Nederlandse exporteurs.

De overwinning van het Brexit-kamp bij het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie had vrijdagochtend meteen gevolgen op financiële markten. Het Britse Pond zakte bijna 7 procent tegenover de euro.

Voor Nederlandse bedrijven de exporteren naar het Verenigd Koninkrijk is dat een flinke domper, omdat in euro’s geprijsde producten omgerekend in ponden fors duurder worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Beursblik: uitstel renteverhoging Fed waarschijnlijk door Brexit

De Federal Reserve zal waarschijnlijk tot december van dit jaar wachten met het verhogen van de rente, nadat de Britten onverwacht ervoor hebben gekozen om uit de Europese Unie te stappen. Dit schreven analisten van Nomura vrijdag in reactie op de uitslag van het Britse referendum.

De Japanse zakenbank merkte op dat de uiteindelijke beslissing van de Amerikaanse centrale bank zal afhangen van de ontwikkeling van de financiële markten en de economie in de komende maanden. De analisten meenden evenwel dat het Britse vertrek en de nasleep hiervan, een negatieve impact zal hebben op de weinig robuuste Amerikaanse economie.