EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6426 tot 6430 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 5 oktober 2016

IMF bezorgd over recordniveau schuldenberg

De totale schuldenlast van huishoudens, bedrijven en overheden samen is wereldwijd opgelopen tot het recordniveau van 152 biljoen dollar (circa 135.000 miljard euro).

Dat is 2,25 keer de omvang van de hele wereldeconomie, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een woensdag gepresenteerd rapport.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 5 oktober 2016

'Nederlandse staatsschuld blijft afnemen'

De Nederlandse staatsschuld en het overheidstekort blijven de komende jaren naar verwachting slinken, waardoor de schuld in 2019 weer voldoet aan de Europese begrotingsregels.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verwacht dat de staatsschuld van Nederland volgend jaar daalt van 63,5 naar 61,8 procent van het bruto binnenlands product (bbp),  voorspelt het fonds in een woensdag gepubliceerd rapport.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 5 oktober 2016

Is er een oplossing voor de crisis van de democratie?

Het zijn donkere tijden voor de democratie. Zowel ter rechter- als linkerzijde zijn populisten aan de winnende hand, ondanks het gebruik van halve waarheden en leugens. Kiezers zien de stembus als een uitgelezen kans om de heersende politieke elites af te straffen. Stemgedrag vertaalt zich steeds vaker in haat en afkeer. De millenniumgeneratie is boos en teleurgesteld en vraagt zich af of deze bestuursvorm werkelijk de beste uitkomsten biedt. Europese landen zoals Spanje hebben door lage opkomst bij de verkiezingen moeite om een regering te vormen. Jonge democratieën zoals Turkije keren zich af van de democratie. Alles wijst in de richting van een crisis over ‘de macht van het volk’, een crisis van de democratie.

Misschien is het hierdoor, of zelfs ondanks dit, dat experimenten met nieuwe en innovatieve vormen van bestuur het zo goed doen. Burgerbewegingen van Bolivia tot Australië en Europa zijn bezig om de politieke macht weer bij het volk te leggen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 5 oktober 2016

Vergeet Marine Le Pen: Rusland verstevigt de banden met de Europese sociaaldemocraten

In de Westerse media horen we vaak dat Marine Le Pen geld (en orders) uit Moskou zou ontvangen. Of dat nu klopt of niet, op die manier worden sceptici van de economische sancties onmiddellijk in extreemrechtse hoek geplaatst.

In de Westerse media horen we vaak dat Marine Le Pen geld (en orders) uit Moskou zou ontvangen. Of dat nu klopt of niet, op die manier worden sceptici van de economische sancties onmiddellijk in extreemrechtse hoek geplaatst.

Wat u NIET in de Westerse media leest is dat Rusland meer investeert in haar goede relaties met de Duitse, en bij uitbreiding Europese sociaaldemocratie.

Alles draait om de bouw van de vermaledijde gaspijplijn tussen Karelië en Duitsland, Nord Stream 2. Die zou in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern aan land moeten komen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 5 oktober 2016

'Veel banken blijven ook zwak als rente weer stijgt'

Veel Europese banken hebben zulke grote problemen dat verder economisch herstel en een hogere rente niet genoeg zijn om hun winstgevendheid te herstellen.

De financiële positie van banken is de afgelopen tijd verder onder druk komen te staan door de lage rente, stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in zijn woensdag gepubliceerde Global Financial Stability Report.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs