Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 6426 tot 6430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Het ongelooflijke leven van Pavel Durov… (Wie?!)

Voor degenen die hem nog niet kennen: Pavel Durov wordt ook wel de de Russische Mark Zuckerberg genoemd. Tot voor kort runde hij het met Facebook vergelijkbare VKontakte, maar de jonge ondernemer moest uiteindelijk zijn land ontvluchten. Durov is ook bedenker van de populaire chatdienst Telegram, de Russische evenknie van WhatsApp. Hij staat bekend om zijn aparte levensstijl.

Wie is deze man precies?

Geboren in 1984 leerde Durov al op jonge leeftijd programmeren en coderen. Op school hackte hij eens het digitale welkomstbord om een leraar die hij niet mocht te grazen te nemen. Na de universiteit startte hij samen met zijn broer de ‘social network’ website VKontakte, dat uitgroeide tot 350 miljoen gebruikers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Bitcoin is een zegen voor de Chinezen

Wat er de laatste tijd met Bitcoin gebeurt, doet terugdenken aan de crisis in Cyprus. In 2013 werd Bitcoin voor het eerst bekend bij het grote publiek toen de bankencrisis in Cyprus uitbrak. Bitcoin steeg op enkele maanden tijd van $15 naar $230. Na een horrorjaar 2014 verdween de cryptomunt uit het nieuws maar nu lijkt hij helemaal terug. En deze keer is dat te danken aan China.

December 2013: China verbant het gebruik van Bitcoin voor financiële firma’s in China. Dit en andere oorzaken zorgde ervoor dat de Bitcoinprijs kelderde van $1.095 naar $105 waar het bijna 2 jaar vertoefde. Maar sinds China zijn munt in augustus 2015 verrassend devalueerde, is Bitcoin opnieuw bezig aan een opmars, van $200 naar boven $500 nu. Toeval?

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

De waarheid over inflatie… er is geen en er komt geen

Er is weinig kans dat de Europese Centrale Bank (ECB) in de loop van het volgende decennium zijn inflatie-doelstellingen zal kunnen realiseren. Dat zegt Huw Pill, Europa-specialist bij Goldman Sachs.

De Europese Centrale Bank streeft in de eurozone een inflatie van 2 procent te kunnen bereiken, terwijl op dit ogenblik een negatief cijfer van min 0,1 procent moet worden gemeld.

Het zal volgens Pill echter bijzonder moeilijk blijken om op relatief korte termijn voor de gewenste ommekeer te kunnen zorgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

We zitten in het oog van een globale financiële orkaan

Het oog van een orkaan laat zich kenmerken als een oase van rust, gehuld in een jas van pure vernietiging. Beleidsmakers gaan tot voorbij het uiterste om maar een grammetje groei uit een vermoeid systeem te persen. Elke vorm van groei is geoorloofd en de kosten zijn ondergeschikt.

De enige zekere ‘groei’ is de metastase van systeemrisico’s en alsmaar groeiende vermogensongelijkheid. De Keynesiaanse goden hebben jammerlijk gefaald en als gevolg zitten we in het oog van een globale financiële orkaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 juni 2016

Hét moment om in goud te investeren … is nu!

Goud is dé belegging van de komende jaren. Na een serieuze dip wijzen de recente stijgingen in de richting van een nieuwe hausse. Dat tipt de internationaal gereputeerde analist en trader Chris Vermeulen, oprichter van TheGoldandOilGuy.com.

2016 is tot dusver een fantastisch jaar voor goud. De prijs ging met 17 procent de hoogte in. En er is meer: volgens Chris Vermeulen is nu het beste moment om aan te kopen als je op lange termijn wil investeren. Hij verwijst naar het Elliott Wave principe, dat al in de Jaren dertig van de vorige eeuw ontdekt werd. Massagedrag volgt volgens dat principe terugkerende golfbewegingen, waardoor de beurzen afwisselend opwaarts en neerwaarts gingen. De huidige prijsstijging van goud geeft aan dat het metaal in een opwaartse spiraal is beland, geeft Vermeulen aan.