Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6431 tot 6435
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

België is volgens Europese Commissie een fiscaal paradijs

In een door de Europese Commissie gefinancierde studie naar de wetgeving en de fiscale praktijken belandt ons land op de tweede plaats van landen die toelaten de belastbare grondslag in te perken. Dat schrijft Le Soir. België moet enkel Nederland voor zich dulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Primeur: Saoedi-Arabië verkoopt voor de eerste keer staatsobligaties!

De lage olieprijs heeft een dikke streep door de rekening van Saoedi-Arabië gezet. Het land kampt met een begrotingstekort en ziet zich genoodzaakt om geld op te halen bij investeerders.

Voor de eerste keer in haar geschiedenis lanceert het land daarom een internationale obligatie-uitgifte!

Na de ramadan, ergens in juli, zal het land zo’n 15 miljard dollar ophalen bij beleggers.

Maar het kan ook meer zijn. Bij buurland Qatar was de appetijt van beleggers zo groot dat men ingetekend had voor $23 miljard, terwijl er maar $9 miljard gevraagd was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Dé reden waarom de OPEC-landen moeten gaan samenwerken

De afgelopen maanden hebben er al meerdere OPEC-vergaderingen op het programma gestaan, maar vooralsnog lijken deze vergaderingen niet echt geholpen te hebben. Juist door deze vergaderingen is duidelijk geworden dat de meeste olielanden lijnrecht tegenover elkaar staan. Ondanks deze tegenstellingen is het enorm belangrijk dat de OPEC-landen de handen ineen slaan.

Uit een onderzoek van OilPrice.com blijkt dat het grote probleem van de lage olieprijs voornamelijk wordt veroorzaakt door deze olielanden. Op het moment dat er over de lage olieprijs wordt gepraat, volgt al heel snel een beschuldigende vinger naar Iran. Door de afname van de internationale sancties is het voor Iran eindelijk weer mogelijk geworden om tot de wereldwijde oliemarkt toe te treden en hier wil het land ook duidelijk de vruchten van plukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Inflatie Eurozone weer negatief

Vandaag kregen we van het Europese statistiekbureau Eurostat een inflatiecijfer voor de Eurozone. In de maand mei krijgen we daarmee opnieuw een negatief cijfer van -0,1% op ons bord.

De doelstelling van de Europese Centrale Bank is een inflatie van bijna maar net geen 2%. Daar zitten we dus lang niet en bovendien bengelen we nu al 41 maanden onder dat doel.

De ECB haalt nochtans alles uit de kast. Net als andere centrale banken wereldwijd staat de rente historisch laag en worden er via een zogenaamd Quantitative Easing-programma massaal obligaties opgekocht. Paardenmiddelen om de economische groei een boost te geven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Een nieuw argument voor goud

De wereld zucht onder deflatie en zit gevangen in een voortdurend spel van valutaoorlogen. Beleidsmakers en centrale bankiers doen alles om lokale economieën voort te stuwen. Het lijkt er steeds meer op dat lokale belangen en internationale belangen tegenstrijdig zijn. Maar dit hoeft niet zo te zijn.

Een nieuwe uitweg kan gevonden worden in een oude vriend – goud.