EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 6436 tot 6440 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 6 oktober 2016

IMF maakt zich grote zorgen over de schuldenberg van $152.000 miljard

8 jaar na de financiële crisis zit de wereld nog steeds met een gigantische schuldenkater. Schulden exclusief de financiële sector verdubbelden sinds begin deze eeuw en bedragen nu al meer dan $150 biljoen (of $150.000 miljard). Het IMF maakt zich grote zorgen over de gevolgen van deze schuldenberg.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 oktober 2016

Het IMF publiceert een vernietigend rapport over de wereldeconomie… en niemand die nog opkijkt

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) trekt opnieuw aan de alarmbel. In een woensdag gepubliceerd rapport maakt de instelling melding van een recordniveau van de schulden op wereldvlak. Volgens het IMF bedraagt die schuld nu 152.000 miljard dollar of twee keer (225%) de omvang van de wereldeconomie. In eerdere rapporten had het IMF al melding gemaakt van de anemische groei van de economie in de rijke landen en waarschuwde het met betrekking tot het referendum in Groot-Brittannië en de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen voor de opkomst van het populisme. Ook staan volgens de instelling een derde van de Europese  banken voor ‘grote moeilijkheden‘, zelfs wanneer de economie zich herstelt. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 6 oktober 2016

IMF: ‘Brexit is slechts de start van een globale revolte’

De brexit was slechts de start van een wereldwijde revolutie. Dat heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd.

De brexit was slechts de start van een wereldwijde revolutie. Dat heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gezegd.

De keuze van de Britse bevolking om zich los te maken van de Europese Unie, kan volgens de financiële instelling immers mogelijk een toenemende revolte blijken tegen de globalisering en de technologische vooruitgang in de ontwikkelde wereld die de levensstandaard bedreigen.

Een aanhoudend zwakke groei voedt volgens de instelling negatieve economische en politieke krachten die het protectionisme aanwakkeren in Groot-Brittannië, de rest van Europa en de Verenigde Staten. Regeringen worden opgeroepen te reageren vooraleer het probleem erger wordt.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 6 oktober 2016

Schulden en politieke onrust

Het IMF is in drie kakelverse rapporten eigenlijk best somber over de stand van zaken van de wereldeconomie. Vooral het feit dat we aan de vooravond staan van allerlei politieke veranderingen baart ze zorgen, zegt Kees de Kort. Zeker omdat de onderliggende omstandigheden allerminst stabiel zijn.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 6 oktober 2016

DNB wil goudkluis verplaatsen naar defensieterrein bij Zeist

De Nederlandsche Bank (DNB) is van plan om de goudkluis en het bankbiljettenbedrijf te verplaatsen van het centrum van Amsterdam naar een defensieterrein in de gemeente Zeist.

De Nederlandsche Bank (DNB) is van plan om de goudkluis en het bankbiljettenbedrijf te verplaatsen van het centrum van Amsterdam naar een defensieterrein in de gemeente Zeist.

De beveiligingsmaatregelen staan medewerkers en bezoekers steeds meer in de weg, verklaart de centrale bank donderdag.

DNB haalt ook aan dat de regelmatige waardetransporten in het centrum van de hoofdstad complex zijn.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs