Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6436 tot 6440
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Open deuren intrappen met een plank voor je kop

Voormalig Fed-voorzitter Alan Greenspan sprak afgelopen donderdag over de problemen met betrekking tot de economische groei op de lange termijn in zowel Europa als de VS, dit zou wel eens HET grote probleem kunnen gaan vormen. In een interview met Fox News gaf hij aan dat de VS handelsoverschotten nodig heeft om de zogeheten “entitlement programs”, onder meer de staatspensioenen voor ouderen, te kunnen betalen.

Doctor Alan Greenspan ziet in dat een constant tekort op de balans niet bepaald houdbaar is. Terwijl de open deuren werden ingetrapt gaf Greenspan zichzelf nog een klopje op de schouder door te zeggen:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

Europa telt 1,2 miljoen slaven

Ook in Europa leven nog altijd meer dan 1,2 miljoen mensen in slavernij. Het probleem wordt in belangrijke mate in de hand gewerkt door mensensmokkelaars die misbruik maken van migranten die wanhopig de Europese Unie proberen te bereiken.

Dat blijkt uit een rapport van de organisatie Walk Freed Foundation, die de strijd tegen slavernij ondersteunt. Wereldwijd worden volgens de organisatie nog altijd 45,8 miljoen mensen als slaven uitgebuit. Dat is volgens Fiona David, directeur onderzoek bij de Walk Free Foundation, 28 procent meer dan eerder werd verondersteld.

De slavernij bestaat in Europa volgens het rapport uit mensensmokkel, dwangarbeid, gedwongen huwelijken en seksuele uitbuiting. Ongeveer 65 procent van de slachtoffers zouden burgers van de Europese Unie zijn. Daarbij wordt vooral gewezen naar Oost-Europa.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

TUSK: ‘We zagen niet dat de gewone mensen ons euro-enthousiasme niet delen’

De Europese Volkspartij moet meer inspanningen doen om te beletten dat Europese burgers op zoek gaan naar radicale en brutale politieke alternatieven. Dat heeft Donald Tusk, president van de Europese Raad, gezegd op een congres in Luxemburg ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de Europese Volkspartij.

“Europa is geobsedeerd geweest door het idee van een onmiddellijke en totale integratie, maar heeft daarbij over het hoofd gezien dat een belangrijk gedeelte van de Europese bevolking dat enthousiasme niet deelt,” drukte Tusk de deelnemers aan het congres op het hart.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

IMF:  9 op 10 Franse werklozen zijn volledig kansloos op de arbeidsmarkt

In Frankrijk dreigen negen op de tien werklozen er nooit meer in lukken een nieuwe baan te vinden. Dat staat in een rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), waar wordt opgemerkt dat de profielen en diploma’s van de Franse werklozen niet langer beantwoorden aan de actuele arbeidsmarkt.

Opgemerkt wordt dat de Franse werkloosheid geen verband houdt met de economische groei van het land, maar een structureel karakter vertoont. “Frankrijk wordt gekenmerkt door factoren die de lokale arbeidsmarkt minder geschikt maken voor de evolutie van de wereldwijde economie,” aldus Christian Mumssen, samensteller van het rapport.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2016

Europese Crisis update: Portugal (bijna) opnieuw failliet

Vorige week stond in de Spaanse krant El Pais te lezen dat een van de grootste banken in Portugal opnieuw extra kapitaal nodig heeft nadat de bank in het eerste kwartaal barslechte resultaten publiceerde. Dit brengt de Portugese overheid in nauwe schoentjes waardoor het nu opnieuw de beurt is aan Portugal om het lont aan het Europese kruitvat te steken.

Caixa Geral de Depósitos (CGD), de bank in kwestie, beheert ongeveer 1/3 van alle Portugese deposito’s. Na een ontstellend zwak jaarbegin zou de bank €4 miljard vers kapitaal nodig hebben. Dit komt overeen met 2,5% van het bbp van Portugal. De eerste minister liet al weten dat de geruchten kloppen, al wou hij het bedrag niet bevestigen.