Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 6436 tot 6440
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Uitslag Brexit: Londen, Schotland en jongeren verliezen

Analyseren we de verkiezingsuitslag, dan zien we een duidelijke kloof tussen de oude en jonge generatie. Van alle mensen boven de 65 jaar stemde een meerderheid van 61% voor een vertrek uit de Europese Unie, terwijl de leeftijdscategorie van 18 t/m 24 jaar in overgrote meerderheid van 75% tegen de Brexit stemde.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Bedrijven verwachten grote onzekerheid na stem voor Brexit

[...]

"Wij betreuren dit enorm. EU-integratie is een belangrijke motor geweest voor groei en Nederland heeft daar heel sterk van geprofiteerd. Wij hopen dat dit geen voorbode is van verdere desintegratie van de EU", reageert Rabobank vrijdag.

De bank hoopt dat het vertrek geordend verloopt en dat het ook daarna mogelijk blijft om in hoge mate vrij te handelen met het Verenigd Koninkrijk. Wel verwacht Rabobank "een grote periode van onzekerheid".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

De winnaars en de verliezers van Brexit

40 jaar nadat de Britten in een referendum stemden om in de Europese Unie te blijven, stemmen ze nu om terug uit die Europese Unie te gaan. Dit brengt winnaars en verliezers met zich mee. Je moet Europa bekijken als een mengeling van geklopte eieren waar men nu 1 ei terug uit moet halen. Dit zal geen eenvoudige opdracht worden.

Dit is een overzicht van de vroege winnaars en verliezers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Bank of England in nauw contact met banken

De Britse centrale bank staat momenteel in nauw contact met de financiële instellingen in het land, in aanloop naar de opening van de financiële markten.

Naar verwachting opent de Britse beurs vrijdag scherp lager, nu Groot-Brittannië heeft gekozen voor een brexit. Het pond sterling zakte de afgelopen uren al naar het laagste niveau ten opzichte van de dollar sinds 1985. Omstreeks 07.10 uur (Nederlandse tijd) was het pond 1,3412 dollar waard.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Ook euro flink omlaag

De euro ging vrijdagochtend flink onderuit ten opzichte van de dollar. Toen bekend werd dat de voorstanders van een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie na het tellen van twee derde van de stemmen nog altijd een lichte voorsprong hebben, zakte de eenheidsmunt verder.

De euro was omstreeks 05.35 uur 1,1014 dollar waard. Dat was bij het slot van de Europese beurzen op donderdag nog 1,1373 dollar.

Inmiddels noteert de euro (11:30) 1,1132 dollar.