Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 6441 tot 6445
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Europa verlengt 'succesvol' investeringsfonds EFSI

Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) is een succes en moet daarom na 2018 in versterkte vorm blijven bestaan. 

Dat stelde de geestelijk vader van het fonds Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, woensdag. ''Laten we ambitieus zijn.’’

De fondsbeheerder, de Europese Investeringsbank, heeft tot nu toe voor 13 miljard euro aan garanties gegeven die de investeringsrisico’s voor grote infrastructuur- en innovatieprojecten verkleinen. Deze 'hefboom’ zorgt voor 100 miljard aan investeringen in 26 lidstaten, verwacht Brussel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

'Groei wereldeconomie blijft dit jaar steken op niveau 2015'

De wereldeconomie zal dit jaar met 3 procent groeien, dat is evenveel als in 2015. Volgend jaar trekt de groei iets aan naar 3,3 procent. 

Die verwachting spreekt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) woensdag uit in haar halfjaarlijkse Economic Outlook. Hierin wordt ingegaan op de economische ontwikkelingen in OESO-landen en andere belangrijke economieën. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Deze Amerikaanse bedrijven bezitten het meeste cash

Beleggers zijn in deze tijd steeds meer opzoek naar bedrijven die beschikken over flink wat cash. Door middel van dit kasgeld zouden deze bedrijven in de toekomst namelijk kunnen ingrijpen op het moment dat het nodig is. Uit die gedachten is ook de methode ontstaan van het opkoopprogramma van de eigen aandelen. Op het moment dat de koers onder druk staat, kopen bedrijven eigen aandelen op om op die manier de koers van het aandeel hoog te houden.

Uiteraard is er heel veel over deze methode te zeggen. De liberalen zijn van mening dat zoveel mogelijk overgelaten moet worden aan de ‘vrije markt’ en op deze manier lijkt die markt toch op een of andere manier gemanipuleerd te worden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

België is volgens Europese Commissie een fiscaal paradijs

In een door de Europese Commissie gefinancierde studie naar de wetgeving en de fiscale praktijken belandt ons land op de tweede plaats van landen die toelaten de belastbare grondslag in te perken. Dat schrijft Le Soir. België moet enkel Nederland voor zich dulden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juni 2016

Primeur: Saoedi-Arabië verkoopt voor de eerste keer staatsobligaties!

De lage olieprijs heeft een dikke streep door de rekening van Saoedi-Arabië gezet. Het land kampt met een begrotingstekort en ziet zich genoodzaakt om geld op te halen bij investeerders.

Voor de eerste keer in haar geschiedenis lanceert het land daarom een internationale obligatie-uitgifte!

Na de ramadan, ergens in juli, zal het land zo’n 15 miljard dollar ophalen bij beleggers.

Maar het kan ook meer zijn. Bij buurland Qatar was de appetijt van beleggers zo groot dat men ingetekend had voor $23 miljard, terwijl er maar $9 miljard gevraagd was.