Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 6446 tot 6450
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Turkse lira in vrije val na mislukte militaire coup

De Turkse lira is vrijdagavond omlaag gedoken na het nieuws over een couppoging door het leger.

De lira daalde naar een waarde van 0,33 dollar, een afname van bijna 5 procent. Vergeleken met de euro daaldede munt naar 0,30 euro. Dit is 3,8 procent minder dan vrijdag.

De daling van de Turkse munt zette in na het nieuws van de Turkse premier Binali Yildirim dat het leger claimde de macht te hebben overgenomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Poging tot coup door deel Turkse leger mislukt

De poging om de Turkse regering omver te werpen lijkt zaterdagochtend te zijn uitgedraaid op een mislukking.

Regeringstroepen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag 104 coupplegers in Turkije gedood, zo liet waarnemend legerleider Umit Dundar zaterdag weten.

In totaal zijn 194 mensen bij de poging tot staatsgreep om het leven gekomen. Onder hen waren behalve de 104 rebellen ook 47 burgers. Verder kwamen 41 politieagenten om het leven en twee militairen die niet bij de coup waren betrokken. Het aantal mensen dat gewond raakte is opgelopen tot 1.154. Rebellerende militairen probeerden afgelopen nacht met behulp van tanks en helikopters de regering omver te werpen. Ze blokkeerden daarbij onder meer bruggen over de Bosporus en beschoten het parlementsgebouw in Ankara.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Turkse lira zakt weg na berichten over coup

De Turkse lira is vrijdagavond omlaag gedoken na het nieuws over een couppoging door het leger.

Het nieuws van de Turkse premier Binali Yildirim dat het leger claimt de macht te hebben overgenomen werd op de beurzen ontvangen met onrust.

De waarde van de Turkse lira zakte met 5 procent, wat een enorme val is voor een grote munt. Het nieuws van de coup kwam naar buiten op het moment dat de Amerikaanse beurzen aan het sluiten waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Goldman Sachs: "Kijk uit voor China!"

Een jaar geleden leek de Chinese economie goed op weg te zijn om de Amerikaanse economie van de titel te beroven met betrekking tot de grootste economie ter wereld. Maar, we weten dat sinds de zomer van 2015 er heel wat veranderd is in China.

Rond de zomer van vorig jaar kregen de beleggers te maken met een hele bak ellende in de vorm van tegenvallende Chinese macrocijfers. De Chinese export daalde destijds flink in waarde en al snel werd duidelijk dat de Bank of China alle zeilen moest gaan bijzetten om erger te voorkomen. Als gevolg hiervan mochten heel wat Chinese beleggers hun aandelen ook niet meer verkopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 16 juli 2016

Rijk worden met beleggen in 10 stappen

Rijk worden met beleggen, als je Slim Beleggen volgt, is dat waarschijnlijk een van je doelstellingen in het leven. Maar dat gaat niet van de ene op de andere dag. Daarom hebben we een 10-stappenplan uitgestippeld.

Rijk worden met beleggen is beleggen in de juiste volgorde. Zo ga je te werk.