Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 6446 tot 6450
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

ECB herstelt financiering aan Griekse banken

Griekse banken kunnen eind deze maand weer aanspraak maken op goedkope leningen van de Europese Centrale Bank (ECB). De beleidsmakers in Frankfurt gaven woensdag hun goedkeuring voor het opnieuw instellen van bepaalde minimumeisen, waardoor Grieks schuldpapier opnieuw als onderpand kan worden gebruikt bij het aangaan van leningen bij de centrale bank.

De zogeheten waiver die dit regelt, was in februari vorig jaar ingetrokken toen de spanningen tussen de Griekse overheid en schuldeisers hoog opliepen. Sindsdien konden Griekse banken alleen minder voordelige noodleningen aangaan bij de ECB.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Wereldwijde wapenverkopen in de lift door Saudische wapenimport

Een golf aan wapenaankopen door Saudi-Arabië droeg in 2015 bij aan een stijging van meer dan tien procent in wereldwijde wapenhandel.

De waarde van globale wapenhandel is in 2015 opgeklommen naar het recordbedrag van $65 miljard, een stijging van $6,6 miljard ten opzichte van 2014. Dit is de grootste jaarlijkse stijging in het afgelopen decennium. Zo bericht het Global Defense Trade Report van consultancybureau IHS. Met dit onderzoek zijn defensietrends in kaart gebracht in 65 verschillende landen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

De nieuwe zijderoute: Europa en China verbinden met de supersnelle hyperloop

Het is een gek, maar misschien ook wel briljant idee: een trein laten rijden in een buis waarin ideale omstandigheden worden gecreëerd, zodat duizelingwekkende snelheden gehaald kunnen worden. Hyperloop One wil Europa en China verbinden met zo’n hyperloop.

Het Amerikaanse bedrijf Hyperloop One heeft een contract getekend met de stad Moskou om daar een hyperloop te bouwen, schrijft persbureau Reuters.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juni 2016

Goudprijs schiet 10 procent omhoog door Brexit

De goudprijs is in de nacht van donderdag op vrijdag met tien procent gestegen naar meer dan €39.000 per kilogram en €1.213 per troy ounce. Dat is de hoogste koers in euro’s in meer dan drie jaar tijd. Het Britse pond zakte met ruim 10% naar het laagste niveau in dertig jaar tijd. De goudprijs in deze valuta schoot daardoor meer dan 17% omhoog naar 995 per troy ounce, het hoogste niveau sinds het voorjaar van 2013.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Het begint koortsig te worden

Even de IMF-thermometer erin bij de Amerikaanse economie: de combinatie van groei is onprettig geworden. Het IMF heeft de groeiverwachting naar beneden bijgesteld en zo wordt het allemaal wat koortsiger, zegt macro-econoom Kees de Kort.