Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 646 tot 650
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Sparen, sparen, sparen en wat goud

Het is echt abnormaal, dat de rente, al jarenlang, nog nooit zo laag is geweest als in 5,000 jaar. Via de rentestand, bepalen Centrale Banken de kredietgroei. Een van de fundamentele economische wetten is nu eenmaal, dat wat goedkoper wordt, veel aantrekkelijker wordt. Geen wonder, dat er bij elke rentedaling, olie op het schuldenvuur werd gegooid, waardoor de totale schuld, als percentage van de economie, nu de hoogste stand in de wereldgeschiedenis heeft bereikt. De kredietgroei rees de pan uit! Met als gevolg een ononderbroken gefinancierde waardestijging van activa, die net lijkt op een wonderbaarlijke periode van hoogconjunctuur. Je lijkt bijna op een uilskuiken, als je die boot van bijna gratis krediet mist, nietwaar?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

China investeert mét succes miljarden dollars in Afrika

China is in volle expansie, een gegeven wat het Westen met argusogen bekijkt. Wat de Chinese overheid echter ten allen tijde tracht te vermijden is dezelfde Westerse fouten te begaan als decennia geleden. Het ziet een continent als Afrika dan ook als een enorme opportuniteit in plaats van er volop roofbouw te plegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Vaardigt Europa binnenkort rechtstreekse sancties uit tegen Verenigde Staten?

Zoals reeds te verwachten viel zijn de nieuwe Amerikaanse sancties ten opzichte van Rusland in slechte aarde gevallen in Europa. Door deze sancties worden ook Europese bedrijven getroffen, hetgeen nu ook de Europeanen in het harnas jaagt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Erdogan kan niet zonder het “rijke” Europa

Turkije en Duitsland, ooit twee sterke bondgenoten van elkaar, zagen hun relaties het afgelopen jaar snel verslechteren. Voor de Turkse economie kan het wegvallen van de Duitse steun echter een financieel drama betekenen, dit door de grote overmacht van Duitsland binnen de Europese context.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Blockchain-technologie zal wereld sneller veroveren dan meesten denken

Blockchain technologie, gekend van onder meer de virtuele munt Bitcoin, wordt door meer dan de helft van de grote bedrijven overwogen om gebruikt te worden de komende jaren. Niet minder dan 66% ziet dit zelfs haalbaar tegen eind 2018.