Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 646 tot 650
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Wat als Noord-Korea echt een waterstofbom heeft?

Noord-Korea heeft zondagochtend zijn zwaarste nucleaire test ooit uitgevoerd.Het land van dictator Kim Jong-un meldde een geslaagde proef te hebben gedaan met een waterstofbom. Maar wat is dat precies en waarom maken experts zich zorgen als dit nieuws zou kloppen?

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 5 september 2017

Oud-president centrale bank India waarschuwde voor schrappen bankbiljetten

Raghuram Rajan, de voormalig centralebankpresident van India, heeft vorig jaar gewaarschuwd voor het ongeldig verklaren van alle biljetten van 1.000 en 500 roepie.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 september 2017

Rusland en Turkije willen Iran helpen met olieproductie

Met een gezamenlijke investeringsproject tussen olieproducenten in Iran, Rusland en Turkije kan een productie van meer dan 100.000 vaten olie per dag en meer dan 80 miljoen kubieke meter aardgas per dag gehaald worden uit Iraanse olie- en gasvelden. Dat zei Abdolreza Hossein-Nejad van de Iraanse investeringsmaatschappij Ghadir Investment, dat vorige maand in Moskou een intentieverklaring ondertekende met het Russische Zarubezhneft en het Turkse Unit International.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 september 2017

Merkel: Vrede Europa alleen mogelijk in samenwerking met Rusland

Vrede in Europa is alleen mogelijk in samenwerking met Rusland en daarom moeten de gesprekken tussen de NAVO en Rusland in ieder geval wordt voortgezet. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel afgelopen weekend in haar wekelijkse interview. Ondanks het feit dat Europa en Rusland het niet eens zijn over de toekomst van Oekraine moeten de Europese landen volgens Merkel hun best doen om in gesprek te blijven met de regering in Moskou.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 september 2017

Chinese president wil wereldeconomie groter maken

De Chinese president Xi Jinping heeft in zijn openingstoespraak van het jaarlijkse BRICS topoverleg benadrukt dat de wereldeconomie alleen kan groeien als landen meer met elkaar kunnen samenwerken en vrij met elkaar kunnen handelen. Dat betekent dat ontwikkelingslanden en de opkomende economieën meer betrokken moeten worden bij grootschalige projecten zoals de uitbreiding van de Chinese Zijderoute.