Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 6451 tot 6455
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

De wereld staat aan de rand van een nieuwe vastgoedcrisis

Vastgoedprijzen in verschillende delen van de wereld staan weer roodgloeiend. In de Verenigde Staten liggen de prijzen in meerdere steden hoger dan vlak voor de financiële crisis, al zijn de economische omstandigheden nu totaal anders. Maar ook in China en Groot-Brittannië loert een nieuwe crisis om de hoek.

Vlak voor de financiële crisis was er nog sprake van een sterke economie in de VS, er waren stijgende lonen en beheersbare overheidsschulden. Een nieuwe vastgoedcrisis zoals in 2007-2008 kan deze keer dan ook veel meer verwoestende gevolgen hebben.

Enkele voorbeelden:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Deze angstaanjagende grafieken laten zien dat de Britse huizenmarkt op instorten staat

De recente Brexit zal een verwoestend effect hebben op de huizenprijzen in het Verenigd Koninkrijk. Dat zegt onderzoeksbureau Royal Insitute of Chartered Surveyors (RICS) in een onlangs uitgebracht onderzoek.

Voor het referendum waren de Britten al gewaarschuwd. De campagne achter “Remain” onderstreepte andermaal dat een Brexit de huizenprijzen onder grote druk zouden zetten.

Nu rapporteert onderzoeksbureau RICS dat de koopbereidheid onder Britse consumenten op een dieptepunt is beland. In Juni is er sprake van een daling van de koopbereidheid van maar liefst 36%. Dit is het laagste niveau sinds de hypotheekcrisis van 2008.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

Eerste tekentje van verzet

Tot ieders verrassing verlaagde de Bank of England de rente gisteren niet, terwijl de financiële markten dat wel hadden gewild. Dat zie je niet vaak meer, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

De Bank of England (BoE) liet gisteren de rente onveranderd na zijn eerste beleidsvergadering sinds het Brexit-referendum. Het besluit kwam als een verrassing, want veel economen hadden op een verlaging gerekend. Gouverneur Mark Carney van de BoE wil afwachten hoe de economie zich ontwikkelt. Hij gaf aan dat er waarschijnlijk binnen drie weken alsnog nieuwe stimuleringsmaatregelen zullen worden aangekondigd, zodra is ingeschat welke invloed de uitslag van het referendum op de economie heeft.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

RBC: Goudprijs naar $1500 per troy ounce

De goudprijs kan de komende twee jaar stijgen naar $1.500 per troy ounce, zo verwachten analisten van de Royal Bank of Canada. De grootste bank van het land is zeer positief over goud en noemt de toegenomen geopolitieke onzekerheid en de risico's die verbonden zijn aan de alsmaar dalende rente als belangrijkste reden voor een stijgende goudprijs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 juli 2016

India en EU praten opnieuw over mogelijk handelsakkoord

Onderhandelaars uit India en de Europese Unie komen vrijdag in New Delhi bijeen om te praten over een mogelijk handelsakkoord. 

Gesprekken over het zogenoemde India-EU Broad-based Bilateral Trade & Investment Agreement lopen al sinds 2007. De ontmoeting vrijdag volgt op het bezoek van de Indiase premier Narendra Modi aan Brussel in maart, schrijft het Financieele Dagblad.

De EU hoopt met het verdrag van hoge importtarieven af te komen. Zo hebben exporteurs van alcohol te maken met tarieven tot 150 procent en in de automobielsector tot 100 procent.

Het Verenigd Koninkrijk, dat in juni stemde vóór een vertrek uit de EU, neemt niet deel aan de gesprekken. India en het VK verkennen een apart vrijhandelsverdrag.