Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 6466 tot 6470
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Opnieuw groot banenverlies in banksector?

Op termijn zullen de Belgische banken mogelijk opnieuw vele banen dienen te schrappen. Dat blijkt uit een rapport van consulent KPMG over de Belgische banksector.

Opgemerkt wordt dat de Belgische banken een bijzonder goed jaar achter de rug hebben, maar tegelijkertijd wordt gewaarschuwd dat al op korte mijn met negatieve ontwikkelingen moeten worden gevreesd. Daarbij wordt gewag gemaakt van rendabiliteitsproblemen, die de banken mogelijk zal moeten verplichten onder meer hun kredieten duurder te maken en personeel te laten afvloeien.

In totaal heeft de Belgische banksector vorig jaar 6,1 miljard euro winst gemaakt, tegenover een positief resultaat van 4,5 miljard euro het jaar voordien. Daarbij wordt een rendement op eigen vermogen van ongeveer 10 procent opgetekend. De netto rente-inkomsten stegen van 14,5 miljard euro naar 14,9 miljard euro.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Deutsche Bank: “Euro hoeft niet te crashen bij een Brexit”

Vandaag staat het veelbesproken EU-referendum bij de Britten op de agenda. Vanavond of morgenochtend zal bekend gaan worden wat er met de toekomst van het Verenigd Koninkrijk gaat gebeuren en als aanloop op deze gebeurtenis zijn de spanningen al hoog opgelopen. Zo hebben heel wat beleggers de afgelopen weken hun posities gesloten als gevolg van de toegenomen onzekerheid over de uitkomst van dit referendum.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Vermogen Nederlandse miljonairs bovengemiddeld gegroeid

Nederlandse miljonairs hebben vermogen bovengemiddeld zien groeien, vergeleken met miljonairs in het buitenland.

Dit stelt Capgemini dat een wereldwijd onderzoek heeft gedaan. Het aantal miljonairs in Nederland steeg met 7,5 procent naar 204.000.

Het totale vermogen van de groep groeide met 7,9 procent naar 517 miljard Amerikaanse dollar. Wereldwijd groei het vermogen van miljonairs met 4 procent. Het aantal miljonairs nam met 4,9 procent toe.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Britse pond naar hoogste koers dit jaar door referendum

Op de dag dat de Britse bevolking zich kan uitspreken over het EU-lidmaatschap bereikte het Britse pond sterling de hoogste koers van dit jaar. 

Een waarde van 1,4844 dollar werd voor het laatst gezien op 31 december. Het pond liep ook wat op ten opzichte van de euro, resulterend in een wisselkoers van 76,8 pence per euro.

Volgens marktonderzoekers blijft het gissen naar de uitkomst van het referendum. De meeste peilingen wijzen op 51 procent voor het behoud van het lidmaatschap.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

8 redenen waarom ook wij moeten wakker liggen van Brexit

Remain or leave? Compleet verscheurd is het Verenigd Koninkrijk over de vraag die het zichzelf vandaag voorlegt in een referendum: weg uit de Europese Unie of niet? Maar wat betekent een Brexit nu eigenlijk voor de rest van de EU, de geopolitieke verhoudingen, de economie, u en ik? Acht redenen waarom ook wij best wakker liggen van een Brexit.