Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 6466 tot 6470
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

IJsland is niet enkel goed in voetbal, het is ook het meest vredelievende land ter wereld

Voor het zesde opeenvolgende jaar is IJsland het meest vredelievende land ter wereld. Dat blijkt uit de Global Peace Index 2016 (GPI), een jaarlijkse uitgave van het Institute of Economics and Peace.

Daarin worden 163 onafhankelijke landen gerangschikt. De makers houden rekening met de perceptie omtrent misdaad, terrorisme, politieke stabiliteit en veiligheid.

Het kleine eiland, dat zich op Euro 2016 in de gunst van alle voetballiefhebbers speelde, gaat in de rangschikking Denemarken, Oostenrijk, Nieuw-Zeeland en Portugal vooraf. België noteert op een 18de plek, Nederland op 21.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

When in Rome… Italië nadert zijn Lehman-moment

De stad Rome torst een schuldenberg van 13,6 miljard euro en betaalt daar gemiddeld 5% rente op. De stad heeft 12.000 schuldeisers en is gemengd in honderden rechtszaken over niet-betaalde facturen, sommigen daarvan gaan 50 jaar terug in de tijd. Een aantal van deze schulden heeft betrekking op onteigeningen die plaatsvonden in 1960, het jaar dat de stad de Olympische Spelen organiseerde. De financiële situatie van Rome werd eerder deze week aangeklaagd door kersvers burgemeester Virginia Raggi (foto) van de Movimento 5 Stelle (M5S of Vijfsterrenbeweging). Op de Italiaanse staatstelevisie RAI zei Raggi dat de stad niet langer 5 procent rente kan betalen, terwijl Italië obligaties uitschrijft aan 1,5% rente. ‘Het is omdat niemand ooit moeite heeft gedaan om de schulden te herfinancieren, dat we nu in deze situatie zitten,’ zei ze.

Volgens komiek Beppe Grillo, de leider van de M5S, moedigden banken en andere belangengroepen steden en gemeenten aan ver boven hun mogelijkheden te leven door grote leningen aan te gaan. Raggi stelde zelfs even voor een deel van deze ‘immorele’ schuld gewoonweg niet te betalen, maar trok die woorden snel weer in toen de oppositie haar verweet investeerders af te schrikken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Italiaanse banken… bail-in of bail-out, de kleine spaarder is de klos

De Italiaanse regering onderhandelt met de Europese Commissie over strategieën om de nationale banksector een reddingsboei te werpen.

Daarbij kunnen verschillende sporen worden gevolgd, maar telkens zal de uiteindelijke rekening aan de gewone Italiaanse bevolking worden gepresenteerd. Dat zegt Servan Peca, redacteur bij de Zwitserse krant Le Temps.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

5 Geld Tips die nooit oud worden

Hoewel de manier waarop we ons geld beheren verandert, blijven de principes hetzelfde. Maar dat zien veel mensen over het hoofd. Omdat ons geld beheren zo ‘gemakkelijk’ is, missen we evidente zaken. Daarom hebben mensen meer dan ooit nood aan een handleiding.

Jean Chatzky richtte daarom Money Rules op, om mensen te begeleiden hun geld goed te beheren.

Volgens haar zijn dit 5 geld tips die nooit oud worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

CPB: Nederland profiteert meer dan andere EU-lidstaten van TTIP

Het vrijhandelsverdrag van de Verenigde Staten en de Europese Unie (TTIP) kan voor 1,7 procent extra economische groei zorgen in 2030.

Het wegnemen van handelsbarrières als douanerechten en gelijktrekken van regelgeving,waaraan al sinds 2013 wordt gewerkt, kan volgens de onderzoekers zorgen voor een verdubbeling van de Nederlandse handel met de VS. Daarmee zou Nederland meer profiteren van het verdrag dan de gemiddelde Europese lidstaat. Die moet het doen met 1 procent extra economische groei.

De voedselverwerkende industrie en de chemiesector kunnen een toename van productie en werkgelegenheid van ongeveer 5 procent verwachten. De metaalsector en transport zullen juist krimpen.