Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 6471 tot 6475
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Bill Gross ‘Het systeem zelf vormt het grootste risico’

Om eerlijk te zijn, verbaasde het ons toch wel. Legendarische obligatiebelegger Bill Gross geeft een wel heel krachtig signaal. De man verdiende meer dan 30 jaar lang miljarden door obligaties te kopen en nu zegt hij dat hij er serieus over nadenkt om short te gaan op obligaties. Dit is een sterk signaal dat er iets niet goed in de haak zit op de financiële markten.

Een jaar geleden voorspelde Gross nog met uiterste precisie de implosie van de Duitse Bund. In minder dan 2 maanden steeg de Duitse rentevoet van 5 basispunten tot 106 basispunten, m.a.w. van 0,05% naar 1,06%. Een beweging met een factor 20.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Trump wil geldpersen aanzetten. Maar hoe?

“Geen zorgen”, zegt Donald Trump. “Amerika zal altijd z’n schulden kunnen blijven betalen omdat we simpelweg geld kunnen bijdrukken.” Maar kan dit wel, hoe gaat dit in z’n werk en wat zijn de overeenkomsten met Zimbabwe?

Hoe het bijdrukken van geld in de praktijk gaat Het mandaat hiervoor wordt gegeven door de Centrale Bank, in dit geval de Federal Reserve. Dit is een onafhankelijk orgaan en alleen zij beslist of en wanneer er een opdracht uitgaat naar The Bureau of Engraving en de U.S. Mint. Doorgaans gaat het om één opdracht per jaar. De laatste keer dat dit gebeurde was in juli 2015 toen de Fed voor $213 miljard aan nieuwe bankbiljetten bestelde. Voor deze jaarlijkse opdracht is de doelstelling tweeledig: enerzijds om biljetten te vervangen om ze niet langer bruikbaar zijn; anderzijds anticipeert de Fed hoeveel extra geld er nodig is in relatie met de groei van de economie

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Fedzucht

Fed-baas Janet Yellen heeft bij elke kwestie over de korte rente nog altijd maar oog voor één groep: de financiële markten. En die houden niet van verrassingen, weet Kees de Kort. 'Dus moet je het zo brengen dat mensen denken: 'alles kan'.'

Dus als je zegt dat de rente omhoog kan, schrikt men niet als het werkelijk zo ver is. 'Als je met zijn allen denkt dat het niét gaat gebeuren en het gebeurt toch, krijg je een schrikreactie en dan weet je niet waar het spel eindigt. Dat is de name of the game op de financiële markten: we kunnen wel tegen slecht nieuws, maar we kunnen niet tegen onverwacht slecht nieuws.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Sociale onrust zet olieprijzen onder druk

Olie zorgt voor kopzorgen bij beleggers. De voorbije maanden waren de prijzen onhoudbaar laag. De inhaalbeweging is intussen voorzichtig ingezet, maar sociale onrust kan ervoor zorgen dat de prijzen opnieuw instabieler worden.

De wereld piekert over de lage olieprijzen. Dat de prijs zo laag blijft, wijst erop dat de wereldeconomie maar niet op gang wil komen. In die mate zelfs dat een nieuwe recessie velen niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt. Toch zijn er tekenen dat het de goeie kant uit gaat met de olieprijs. Zo is er een terugval geweest in de productie door branden in Canada en toegenomen vraag, die op korte termijn hoopvol stemmen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

In Japan telt 1 op 2 gezinnen nu een 65-plusser

In Japan telt bijna de helft van de gezinnen inmiddels minstens één vijfenzestigplusser. Dat blijkt uit cijfers van de Japanse dienst voor statistiek.

Daarmee nadert het land een belangrijk keerpunt dat het economisch landschap van de Japanse samenleving volledig zal veranderen. Tegen het einde van de jaren vijftig van deze eeuw zal voor elke vijfenzestigplusser in Japan nog 1,3 actieve landgenoot kunnen worden geteld.