Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 6471 tot 6475
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

IMF: VS moeten dringend werk maken van strijd tegen armoede en ongelijkheid

46,7 miljoen armen Lagarde gaf daarbij ook een aantal opmerkelijke cijfers vrij:

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn jaarlijks verslag over de Amerikaanse economie vrijgegeven. Daarin vraagt de instelling Amerika om dringend werk te maken van de strijd tegen de armoede en de toenemende ongelijkheid in het land. Tijdens de persconferentie die het verslag vergezelde, vroeg IMF-baas Christine Lagarde aandacht voor 4 pijnpunten:

De dalende arbeidsparticipatie, de daling in de productiviteitsgroei, de ongelijke inkomensverdeling en de armoede in het land.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

"Banken moeten het met 5.000 banen minder doen"

Indien de banken hun rentabiliteit willen behouden in de toekomst, dienen zich volgens een studie van KPMG een rist maatregelen aan. De consultant schetste een scenario met onder meer 10 procent kostenreductie tegen 2019, wat een verlies van 5.000 voltijdse banen zou betekenen. Geld lenen zou 50 basispunten duurder moeten worden en de banken moeten nieuwe bronnen van inkomsten aansnijden.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Trump, de miljardair zonder cash?

Donald Trump, de Republikein die naar alle verwachting zijn partij zal vertegenwoordigen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 8 november, vat de eindstrijd met de Democratische kanshebber Hillary Clinton aan met de kleinste oorlogskas in de geschiedenis.

Het Trump-team bestaat uit 66 man personeel en heeft nog 1,4 miljoen dollar in cash op de bank staan. ‘Team Hillary’ telt 684 man personeel en zit op een berg cash van 42 miljoen dollar.

Het contrast tussen beide kandidaten beperkt zich dus niet enkel tot hun politieke visies, maar ook tot de manier waarop ze campagne voeren. Clinton en haar medestanders zullen tussen nu en 8 november ruim 117 miljoen dollar uitgeven aan televisie-advertenties – het gros daarvan ‘anti-Trump’-spots. De Trump-campagne heeft tot nog toe voor exact 700.000 dollar van die soort advertenties besteld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

90% van je inkomen sparen? Deze Google-werknemer doet het

De 23-jarige Brandon heeft een bijzonder spaarzame leefgewoonte. Hij woont in een vrachtwagen op de parking van zijn werkgever, Google. Op deze manier slaagt hij er in om 90% van zijn inkomen na belastingen te sparen. Dit is een bijzonder verhaal.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Brexit: Britten wisselen ponden voor euro

In het financiële centrum van Londen staan mensen in de rij om hun Britse ponden om te wisselen voor euro’s en dollars. Het is ironisch dat Britse spaarders, die vandaag stemmen over een vertrek uit de Europese Unie, meer vertrouwen hebben in de euro dan in hun eigen munt.