Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 6476 tot 6480
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Bitcoin-koers stijgt vijf procent in 2 dagen en bereikt hoogste punt van 2016

De Bitcoin-koers tikte vandaag even de 425 euro aan waarmee het voorlopige hoogtepunt van dit jaar is bereikt. Velen denken dat de stijgende koers te maken heeft met de zwakke chinese munteenheid en de daarbij horende kapitaalvlucht uit China. Hier hebben we een poosje geleden al uitgebreid aandacht aan besteed. De extra aandacht voor crowdfund-sensatie "The Dao" zou misschien ook wat extra nieuwe beleggers op het pad van Bitcoin kunnen hebben gebracht.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Fed-voorzitster: "Renteverhoging wellicht in komende maanden"

De voorzitster van de Amerikaanse centrale bank (Fed), Janet Yellen, heeft vandaag te kennen gegeven dat een renteverhoging "waarschijnlijk is in de komende maanden" als de economie dat toelaat. Yellen zei dit aan de universiteit van Harvard.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

"Regering verlaagt pensioenen sommige ambtenaren met terugwerkende kracht"

De federale regering heeft vandaag een voorstel van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) goedgekeurd, die volgens vakbond ACV Openbare Diensten kan leiden tot een daling van het pensioenbedrag bij reeds gepensioneerde ambtenaren, dus met terugwerkende kracht. "Dat is ongezien en gaat in tegen alle gedane beloftes", klinkt het. Een reden te meer voor de vakbond om volgende week dinsdag te manifesteren tegen het regeringsbeleid.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

Londen bijna belangrijkste technologiecentrum ter wereld

Londen heeft in de technologiewereld belangrijke vooruitgang geboekt. Alleen de Amerikaanse metropool San Francisco staat nog hoger in de lijst met technologiesteden. Dat blijkt uit een rapport van consulent Ernst & Young (EY) bij nagenoeg vijftienhonderd investeerders.

Inmiddels noemt 23 procent van de investeerders dat Londen het grote technologie-centrum van de toekomst. Alleen San Francisco haalt met een taal van 29 procent een beter resultaat. Op een derde plaats staat Shanghai met een score van 21 procent, gevolgd door New York (16 procent) en Peking (14 procent).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

AAA-obligaties bijna uitgestorven!

De negatieve rente op obligaties van stabiele landen en multinationals is niet het enige probleem met vastrentend papier. De veiligste categorie van obligaties is bijna uitgestorven.

Obligaties met een AAA-rating, de hoogst mogelijke rating bij Fitch, S&P en Moody’s, bestaat bijna niet meer. Steeds minder landen en bedrijven kunnen zulke rating vasthouden.

Vorige maand nog verloor ExxonMobil haar AAA-rating… na 67 jaar! De obligaties van het bedrijf werden in 1949 bestempeld als de veiligste die er waren.