Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 6476 tot 6480
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Brexit: Britten wisselen ponden voor euro

In het financiële centrum van Londen staan mensen in de rij om hun Britse ponden om te wisselen voor euro’s en dollars. Het is ironisch dat Britse spaarders, die vandaag stemmen over een vertrek uit de Europese Unie, meer vertrouwen hebben in de euro dan in hun eigen munt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 23 juni 2016

Brexit: Gaat Verenigd Koninkrijk in de uitverkoop?

Vandaag gaan de Britten naar de stembus om aan te geven of ze wel of niet lid willen blijven van de Europese Unie. In de slag om de gunst van de kiezer valt het op dat het blijven-kamp de kiezer probeert te paaien met louter economische argumenten. In hoeverre zijn die argumenten gegrond?

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Populariteit Bitcoin baart zorgen

Een groep Amerikaanse toezichthouders maakt zich zorgen dat de toenemende populariteit van de bitcoin en andere digitale valuta's de financiële stabiliteit in gevaar kan brengen. Het is de eerste keer dat de club potentiële risico's van het 'internetgeld' zo expliciet aankaart. Dat schrijft zakenkrant Financial Times vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Waarom willen de Duitsers zo veel cash geld?

Duitsers zijn zot op cash geld en ze hebben daar een heel goede reden voor. Ruim 80% van alle geldtransacties in Duitsland gebeurt met cash geld. Maar daar blijft het niet bij, ook steeds meer Duitse banken en bedrijven zijn op zoek naar eurobriefjes en –munten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Terug bij de EU? Sommige Groenlanders denken het ondenkbare

In Groenland gaan stemmen op het lidmaatschap van de Europese Unie aan te vragen, drie decennia nadat het land zich uit de Europese Gemeenschap terugtrok. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld.

Met de hulp van de Europese Unie zou Groenland zijn economie, nog steeds door visvangst gedomineerd, immers gemakkelijker kunnen diversifiëren. Onder meer Michael Rosing, volksvertegenwoordiger van de democratische partij in Groenland, zegt dat minstens de optie van het lidmaatschap zou moeten worden bestudeerd.

Groenland, een autonoom onderdeel van Denemarken, genoot de voorbije jaren verregaande interesse van buitenlandse investeerders, die onder meer hoopten toegang te krijgen tot belangrijke voorraden gouden, zeldzame metalen, ijzererts en olie. Onder meer China hoopte een belangrijke partner van Groenland te kunnen worden.