Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 6481 tot 6485
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

5 Geld Tips die nooit oud worden

Hoewel de manier waarop we ons geld beheren verandert, blijven de principes hetzelfde. Maar dat zien veel mensen over het hoofd. Omdat ons geld beheren zo ‘gemakkelijk’ is, missen we evidente zaken. Daarom hebben mensen meer dan ooit nood aan een handleiding.

Jean Chatzky richtte daarom Money Rules op, om mensen te begeleiden hun geld goed te beheren.

Volgens haar zijn dit 5 geld tips die nooit oud worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

CPB: Nederland profiteert meer dan andere EU-lidstaten van TTIP

Het vrijhandelsverdrag van de Verenigde Staten en de Europese Unie (TTIP) kan voor 1,7 procent extra economische groei zorgen in 2030.

Het wegnemen van handelsbarrières als douanerechten en gelijktrekken van regelgeving,waaraan al sinds 2013 wordt gewerkt, kan volgens de onderzoekers zorgen voor een verdubbeling van de Nederlandse handel met de VS. Daarmee zou Nederland meer profiteren van het verdrag dan de gemiddelde Europese lidstaat. Die moet het doen met 1 procent extra economische groei.

De voedselverwerkende industrie en de chemiesector kunnen een toename van productie en werkgelegenheid van ongeveer 5 procent verwachten. De metaalsector en transport zullen juist krimpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Grafiek van de Dag: Italiaanse Death Cross

Waarom is er in Italië een bankencrisis? In tegenstelling tot bijvoorbeeld Spanje of Ierland kende Italië geen vastgoedcrisis. Maar wie naar de grafiek van de dag kijkt, kan niets anders besluiten dan dat het grondig verkeerd gaat in de laars van Europa.

De schuldproblemen in het land hebben voor een keer niets te maken met de financiële crisis, maar wel met de creatie van de Europese Unie. Geen enkel banksysteem, zelfs geen conservatief banksysteem, kan overleven wanneer het bbp van een land 25% daalt.

En dat is de fout van de euro. De Italiaanse economie was verzwakt en had een devaluatie van zijn munt nodig. Aangezien Italië tot de eurozone behoort, kan het zijn munt niet devalueren maar moet het zijn economie devalueren. En dan krijg je dit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Dit doet Mark Carney van de Bank of England: helemaal niets…tot augustus

Grote verrassing. De Bank of England houdt zijn kruit droog. Geen renteverlaging of opkoopprogramma voor Britse staatsleningen.

Dat bleek donderdag bij de bekendmaking van het rentebesluit van de Britse centrale bank.

De Bank of England hield het belangrijkste rentetarief gelijk op 0,5 procent; ook werd er niet gesleuteld aan het aankoopprogramma van Britse staatsobligaties om marktrentes te drukken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Deze drie dingen vertelt je financieel adviseur je niet

De ene adviseur is beter dan de ander. Lees hier welke drie dingen zij vaak verzwijgen. Maak er werk van; zo help je je adviseur om zijn werk beter te doen en uiteindelijk help je natuurlijk vooral jezelf!

De wereld van financieel advies is dan wel gereguleerd, maar blijven er desondanks grote verschillen in kwaliteit bestaan. Toch is het meestal raadzaam om een financieel adviseur in de arm te nemen. Let dan wel op de volgende zaken: