Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 6486 tot 6490
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Brexit Bounce op de aandelenmarkt maakt geschiedenis

De rebound van de aandelenmarkten na de Brexit kater maakt niet alleen indruk, maar ook geschiedenis. De Amerikaanse aandelenmarkten stegen 9 van de laatste 11 handelsdagen en er kwam bijna $2 biljoen aan marktkapitalisatie bij.

Aangezien de aandelenmarkten al op een hoog niveau stonden, is de sprong van 7,6% in 11 dagen best opmerkelijk te noemen. De $2 biljoen toegevoegde marktwaarde is een van de hoogste bedragen ooit op zo’n korte tijd.

De aandelenbeurzen schieten omhoog door 2 stuwende krachten: beter dan verwachte economische data en de hoop dat centrale banken de geldkraan verder open draaien om de negatieve effecten van Brexit op te vangen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Bank of England houdt renteniveau ongewijzigd

De Bank of England houdt het renteniveau ongewijzigd na het Brexit-referendum. Veel marktvolgers hadden verwacht dat de Britse centrale bank de rente zou verlagen. 

Financiële instellingen betalen nu een rente van 0,5 procent als ze geld lenen bij de centrale bank. Economen en analisten hadden verwacht dat het renteniveau naar 0,25 procent zou worden verlaagd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Nederland in kopgroep innovatieve EU-landen

Nederland behoort dit jaar voor het eerst tot de leiders op het gebied van innovatie in de Europese Unie. Dat blijkt uit de donderdag gepubliceerde European Innovation Scoreboard (EIS) van 2016.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken is tevreden. ''De verbeterde score bewijst de werking van het kabinetsbeleid om onze kenniseconomie te versterken."

Om de leidende positie te behouden is het volgens Kamp wel belangrijk dat de komende jaren extra wordt geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Dit is de Brexit-minister die de Britten uit de EU moet leiden

De 67-jarige David Michael Davis krijgt in het nieuwe kabinet van premier Theresa May de eenmalige ministerspost voor Het Verlaten van de Europese Unie toebedeeld. Op het eerste oog een wellicht weinig benijdenswaardige post, waarin hij de draden van vier decennia Europees verleden moet ontwarren.

De Conservatieve veteraan is echter gepokt en gemazeld in het politieke vak. Momenteel is hij lid van het Lagerhuis, maar hij heeft al heel wat belangrijke functies binnen en buiten de partij op zijn naam staan.

De in York geboren Davis deed zelfs ooit een gooi naar het leiderschap van zijn Conservatieve Partij, maar verloor onverwacht van de man die woensdag het veld ruimde, David Cameron.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 14 juli 2016

Export stijgt onverminderd door: plus 6,2 procent

De goederenexport van Nederland is in mei met 6,2 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee was de groei nagenoeg even sterk als in april, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

De import was in mei 5,6 procent meer waard dan een jaar eerder. Het handelsoverschot van Nederland kwam uit op 4,3 miljard euro, tegen 4,7 miljard in april.