Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 6491 tot 6495
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Komende donderdag: vergadering ECB!

In een vorig artikel besprak ik het beleid van de Federal Reserve. Deze is reeds begonnen aan de verstrakking van het inmiddels zeer lang lopende lagerentebeleid. De Amerikaanse economie zou sterk genoeg zijn om weer naar een ‘normaler’ monetair klimaat te kunnen evolueren. De Fed zal echter zeer omzichtig te werk gaan. Er werd trouwens nog maar één verhoging van de rente doorgevoerd en die dateert reeds van december vorig jaar.

In dit artikel leg ik de focus op de ECB. Komende donderdag vindt in Wenen een monetaire beleidsvergadering plaats. Waarschijnlijk worden er geen nieuwe maatregelen aangekondigd aangezien Draghi nog maar recent zijn bazooka stevig herlaadde. De effecten daarvan kunnen nu nog onvoldoende worden geanalyseerd. Bovendien starten sommige aangekondigde zaken maar pas in juni.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Brexit kan miljarden ponden kosten aan Britse pensioenfondsen

Een Britse beslissing om de Europese Unie verlaten volgende maand kan naast toekomstige economische schade ook een zware invloed hebben op de Britse pensioenfondsen. De totale schade aan de pensioenfondsen kan naar schatting 170 tot 300 miljard pond zijn, een bedrag dat generaties lang zal voelbaar zijn.

Een exit uit de Europese Unie zal ervoor zorgen dat de inflatie in het Verenigd Koninkrijk zal stijgen, dit tegelijkertijd met een daling van de financiële markten. Dit alles zorgt er op zijn beurt voor dat de pensioenfondsen welke de bedragen van hun gebruikers beleggen een pak zullen verminderen in waarde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Renteverhoging in juni?

Amerikaanse macro-economische cijfers. Niet iedereen vindt dat even interessant, echter de Fed zeker wel. De overkoepelende centrale bank van de VS houdt deze resultaten nauwlettend in de gaten om er conclusies uit te trekken rond haar monetair beleid.

De Federal Reserve verhoogde in de maand december van vorig jaar de rente voor de eerste keer in tal van jaren! Sindsdien volgde er geen tweede verhoging. Zorgen rond de Chinese economie, de volatiliteit van de markten, de eigen economische groei, … zorgden ervoor dat die lang werd uitgesteld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

'EU had 113 miljard euro aan boetes kunnen innen'

De Europese Unie had 113 miljard euro aan boetes kunnen innen bij de eurolanden, maar heeft deze mogelijkheid aan zich voorbij laten gaan. De boetes kunnen worden opgelegd wanneer landen in de eurozone zich niet houden aan begrotingsafspraken.

Sinds de invoering van de euro hebben deze landen 106 keer een te hoog begrotingstekort gehad, schrijft het NRC Handelsblad op basis van berekeningen van het Duitse Ifo-instituut.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 mei 2016

Olie terug naar $100? Vergeet het maar

Na een wilde periode van fluctuaties lijkt de prijs van een vat olie nu te stabiliseren. Het klinkt als een ver verleden, maar nog niet zo lang geleden werd er nog $100 voor een vat ruwe olie betaald. Maar volgens de Noorse Petroleum en Energie Minister Tord Lien moet men er niet op rekenen dat de koers weer op dit niveau zal terugkeren. In plaats van korte termijn beslissingen denkt de Minister liever vooruit en ziet het land de noodzaak in om de nodige investeringen te doen.