Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 6506 tot 6510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Mario Draghi ongeloofwaardig in EU-parlement

Mario Draghi kwam dinsdag naar het EU-parlement in Brussel voor de ‘monetaire dialoog’. Enkele keren per jaar komt de baas van de Europese Centrale Bank dan langs in het comité voor Economische en Monetaire Zaken om de toestand in de Eurozone te bespreken.

Dit keer stond een bijkomend punt op de agenda. Wat als het tot een Brexit komt, aanstaande donderdag? Wat zijn de gevolgen voor de euro, de kapitaalmarkten en de banken?

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

De 5 rijkste vrouwen ter wereld

2015 was geen goed jaar voor vrouwelijke dollarmiljardairs. Hun aantal daalde tot 190, vergeleken met 197 een jaar eerder. Vrouwen vormen amper 10% van ‘s werelds 1.810 miljardairs. 6 vrouwelijke miljardairs overleden, nog eens 31 zagen hun fortuin onder het miljard dollar slinken. 27 vrouwen maken voor het eerst hun opwachting in de miljardairslijst en 3 namen hun plaats opnieuw in nadat ze er de voorbije jaren uit waren verdwenen. Dit zijn ‘s werelds 5 rijkste vrouwen:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Poetin: We zijn voorgelogen over het raketschild

Volgens de Russische president Poetin werd Rusland voorgelogen toen de Amerikanen zeiden dat het raketschild bedoeld was om een nucleaire dreiging uit Iran tegen te houden. Volgens hem bestaat deze dreiging niet in werkelijkheid, maar alleen in de berichtgeving van Westerse media. Hij verwijt journalisten dat ze niet kritisch genoeg geweest zijn ten aanzien van het raketschild en de valse voorwendselen waaronder deze gebouwd werd.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Is goud momenteel betere keuze dan goudmijnaandelen?

De goudprijs zal een verslechtering van de economische en politieke onzekerheid sneller weerspiegelen dan de koersen van goudmijnbedrijven en daarom gaat de voorkeur uit naar het edelmetaal in plaats van naar het aandeel. Dat schrijven analisten James Butterfill en Aneeka Gupta van ETF Securities in een nieuw rapport getiteld 'Gold to outshine gold miners’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juni 2016

Robeco: impact blockchain vooral op lange termijn

Blockchain zal eerder evolutionair dan revolutionair zijn en vooral een innovatief effect hebben dan een ontwrichtende kracht zijn, zeggen Patrick Lemmens, portefeuillemanager van Robeco New World Financial Equities en Jeroen van Oerle, trendanalist bij het beleggingsfonds.

Blockchain is de techniek achter de digitale, virtuele munt Bitcoin, maar is ook bruikbaar voor andere toepassingen. De verzamelnaam is ‘distributed ledger technology’ of ‘gedeelde administratie’ die nog het best te vergelijken is met een grootboek waarin alle transacties of het eigendom worden bijgehouden. Gewoonlijk is een digitale grootboek een centrale, afgesloten database die niet vrij toegankelijk is.