Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 6506 tot 6510
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 mei 2016

Japanse premier waarschuwt voor nieuwe crisis

Volgens de Japanse premier Shinzo Abe ligt opnieuw een wereldwijde economische crisis op de loer. Dat zei de Japanner vrijdag na afloop van het overleg tussen de zeven grootste industrielanden, de G7, in Japan.

Volgens Abe zijn er parallellen te trekken met de crisis die in 2008 volgde op het faillissement van Lehman Brothers.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2016

Goudprijs naar $1250 volgens Commerzbank

De goudprijs zal eind van 2016 naar $1250 per troy ounce volgens Commerzbank. Op korte termijn kan goud dalen naar.....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

ABN Amro verwacht goudprijs van $1.450 in 2017

De goudprijs is in mei een paar procent gezakt, maar volgens Georgette Boele van de ABN Amro is dat slechts een tijdelijke correctie in een nieuwe bull market. De prijs van het edelmetaal staat de laatste weken onder druk door speculatie over een mogelijke renteverhoging in de Verenigde Staten, maar volgens analiste Boele is dat geen reden om haar verwachting voor de goudprijs bij te stellen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

Grafiek: Balanstotaal centrale banken sinds 2005

De balansen van centrale banken zijn sinds het uitbreken van de financiële crisis explosief gestegen. Via twitter kwamen we de volgende grafiek tegen die we u niet willen onthouden. De Federal Reserve gaat aan kop met een balanstotaal dat inmiddels 5,5 keer zo groot is als in 2005, gevolgd door People’s Bank of China die haar balans met een factor vijf wist te vergroten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2016

Bitcoin breekt technisch uit

De bitcoin probeert al sinds oktober 2015 om boven de weerstand van $475 uit te breken. Vandaag, vrijdag 27 mei, is de virtuele munt daar in geslaagd. De vraag uit China ligt grotendeels aan de basis van deze koersopstoot maar ook de verdere doorbraak van de blockchain en de groeiende populariteit van de munt zelf bij gebruikers en beleggers spelen een rol.

De virtuele munt zat al geruime tijd in een soort consolidatiefase met $450 als ankerpunt. De prijsvolatiliteit was ook al een tijdje aan het afnemen. Er leek wel een zekere rust over de bitcoin te zijn gekomen. Dat technische fenomeen valt wel vaker te zien voor een doorbraak of stevige val.